Anlat Istanbul (2005)

Yücel Yolcu en
Gökhan Kirdarmet
Erdem Akakce,
Azra Akin en
Hilal ArslanIstanbul Tales speelt zich af in één nacht in Istanbul. In de film zijn vijf bekende Westerse sprookjes verweven tot één eigentijds verhaal. Een oude klarinetspeler wordt de 'rattenvanger' van Istanbul. Roodkapje is een koerier voor de maffia en Assepoester een ongelukkige prostituee. Sneeuwwitje is op de vlucht voor haar moordenaar en ontmoet de achtste dwerg in het oerwoud van de stad. En een Koerdische jongeman, een nieuwkomer in Istanbul, ontmoet de Schone Slaapster.
[permalink] geplaatst op 13 maart 2005, 3:36 uur
3,0
[permalink] geplaatst op 26 maart 2005, 14:00 uurDraait op 14 april om 24:10 (?) in
Zaandam.
Hopelijk niet iets eenmaligs...
[permalink] geplaatst op 31 maart 2005, 16:23 uurTurkse topacteurs in Nederland voor première
ANLAT ISTANBUL (ISTANBUL TALES)
AZRA AKIN, de Nederlands-Turkse MISS WORLD, GÜVEN KIRAÇ uit de veelgeprezen film GEGEN DIE WAND en MEHMET GÜNSÜR uit IL BAGNA TURCO zijn enkele van de bekende namen die op 13 april aanwezig zullen zijn bij de première van ISTANBUL TALES in Rotterdam.
Vanaf 14 april draait ISTANBUL TALES in de Nederlandse bioscopen.
bron: persbericht A-Film
3,0
[permalink] geplaatst op 18 april 2005, 14:48 uurIn Turkije heeft de film voor enige oproering gezorgd omdat er nogal wat controversiële onderwerpen aan bod komen zoals prostitutie, travestie, homofilie en de Turkse maffia.
Niets van meegekregen.
Vermakelijke film, maar eigenlijk ook niet meer dan dat. Het acteerwerk is goed (behalve van Azra Akin die er het beste meteen mee stopt of eerst even een opleiding gaat volgen) en af en toe kon er een lachje vanaf. Mooie soundtrack.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 mei 2005, 8:48 uurMooie muziek. Leuke film ook verder. Maar vond het niet echt bijzonder.
5,0
[permalink] geplaatst op 28 december 2005, 21:16 uurDan ben ik maar de eerste om te zeggen dat het een briljant film was. De gekozen onderwepen passen erg goed in het sfeer. Ik vond het een goede film omdat de sfeer van een film veel doet met mij. Dit met de boventoon van donker en somber de camerabeelden en muziek werken hier goed aan mee. Zo vind ik neredesin firuze ook een erg goed film weer door die overdonderende sfeer...
Ersial
[permalink] geplaatst op 26 oktober 2006, 15:04 uurPrachtige film, helemaal vermaakt, geen enkel moment verveling. Inderdaad Azra Akin bakt er niets van. Maar ondanks dat alweer een mooie soundtrack van Gökhan Kirdir die overigens ook een soundtrack heeft gemaakt voor Kurtlar Vadisi. Van mij een 4.
onurdirenc
[permalink] geplaatst op 7 april 2008, 12:21 uurwat praten jullie toch bullshit men gewoon een goede film klaar 5*
4,0
[permalink] geplaatst op 1 november 2009, 1:50 uurEen symbolische film. Mooi gemaakt, prachtige shots en goed acteerwerk. Wel stoorde het verhaal me af en toe, namelijk; het is soms moeilijk om een betekenis achter bepaalde dingen te vinden.