L'Empire des Loups (2005)
Alternatieve titel: Empire of the Wolves

geregisseerd door
Chris Nahonmet
Jean Reno,
Arly Jover en
Jocelyn QuivrinPolitie-inspecteur Paul Nerteaux begint een onderzoek naar de mysterieuze moord op drie Turkse vrouwen. Het spoor leidt naar een bende van het 10e district van Parijs, maar om in het mileu te kunnen infiltreren heeft Nerteaux de hulp nodig van zijn vroegere collega Jean-Louis Schiffer. Zijn hulp komt goed van pas, zeker als Nerteaux kennismaakt met de vreemde Anna Heymes, de vrouw van een minister die lijdt aan hallucinaties en geheugenverlies.
1,0
[permalink] geplaatst op 14 november 2009, 18:34 uur2** voor de zoveelste lompe aktiefilm, gekocht voor een euro, gelukkig is mijn neefje bijna jarig dus heb ik mooi een kado'tje. (hij word 15, goeie leeftijd voor dit soort films)
Eigenlijk is een euro al teveel voor die darm.

1,0
[permalink] geplaatst op 15 november 2009, 20:36 uurToch verlaagd naar 1*.
Pure aktie bagger.
[permalink] geplaatst op 24 mei 2010, 1:16 uurPrima film
3,5
[permalink] geplaatst op 6 juni 2010, 22:56 uurDe DVD heeft me 1 € gekost, en dat is de film zeker waard.
En om eerlijk te zijn, ik heb hem alleen gekocht omdat de naam Jean Reno op de hoes staat, en je mag zeggen wat je wil, Reno is altijd goed in eender welke prent.
Het verhaal van deze film beviel me wel, al is het dan geen topfilm, verveeld heb ik me er niet mee.
4,0
[permalink] geplaatst op 9 juli 2010, 19:57 uurPure actie bagger? Zit vrijwel geen actie in de film behalve het laatse kwartier.... Juist een opbouwend verhaal met een verrassend plot. Geen absolute topper maar zeker onderhouden, toch wel een 3,5 gezien de cijfers die andere pulp films krijgen.
3,0
[permalink] geplaatst op 19 september 2010, 0:59 uurDie collega van Jean Reno hoort meer thuis is een linkse studentenclub dan in de rol van resercheur.
2,5
[permalink] geplaatst op 26 januari 2011, 20:55 uurKort samengevat, sterke kop zwakke staart.
puckb96
[permalink] geplaatst op 6 februari 2011, 19:03 uurIk snap niet dat iedereen dit zo'n saaie film vind, ik vind hem geweldig en super spannend. Zo kan ik ook l'immortel aanraden met Jean Reno.
[permalink] geplaatst op 17 februari 2011, 16:42 uurTarkus schreef:
De DVD heeft me 1 € gekost, en dat is de film zeker waard.
Reno is een geweldige acteur! Ken niet echt een echt film waarin hij een slechte rol neerzet. Beiden da vinci code, leon en l'immortel waren geweldig. Nog meer titels?

puckb96
[permalink] geplaatst op 18 februari 2011, 17:22 uureen 4, 5!
puckb96
[permalink] geplaatst op 18 februari 2011, 17:23 uurVerder gave films vind ik the patriot, waterworld, miami vice en starwars.
puckb96
[permalink] geplaatst op 26 februari 2011, 10:19 uursinterklaas schreef:Maar daar zit Jean Reno niet in.
Nee, maar wel heel mooi!
[permalink] geplaatst op 4 maart 2011, 16:20 uurVandaag op tv op RTL8
3,5
[permalink] geplaatst op 4 maart 2011, 23:12 uurToch zeker wel een fijne film met een goed oplopend verhaal, het boeit de gehele speelduur.
Goede sfeer en af en toe de nodige actie.
Het acteerwerk was ook gewoon prima.
3,5 ster
puckb96
[permalink] geplaatst op 9 maart 2011, 20:25 uurIk verander mijn stem toch effekes
3,5
[permalink] geplaatst op 23 juli 2011, 23:27 uurTopper voor wie van Reno en aktie houd.
3,0
[permalink] geplaatst op 1 november 2011, 15:13 uurBegint erg goed maar later begon ik er steeds minder van te snappen,een boel herrie en geschiet maar zoals gewoonlijk komen de hoofdfiguren er met een schrammetje van af.slappe poging van de fransen om een hollywoodactiefilm te imiteren,leek af en toe wel een touristische brochure,alle bekende plekjes in Parijs en Istanbul komen er mooi uitgelicht voorbij.
1,5
[permalink] geplaatst op 13 maart 2012, 21:00 uurNiet best, deze film.
Jean Reno draait op de automatische piloot z'n gewone tiepje af. Alsof hij de reincarnatie van Jean-Paul Belmondo probeert te zijn. En dan Arly Jover, die in
Les Regrets (2009) best een aardige rol neerzet, acteert in deze film als een strijkplank.
Maar het grootste drama is het script wel. Niet zozeer dat het te ongeloofwaardig is, maar meer dat er veel te veel bijgesleept wordt. Na de scène op Pere-Lachaise hadden de titels moeten komen, wat er nog volgt is overbodig en maakt de film veel te lang. En dat geeft de kijker veel te veel tijd om na te denken - hoe onze geliefde helden alle schiet- plof- en valpartijen overleven, bijvoorbeeld.
Voor de echte die-hard Jean Reno fan. Ieder ander kan deze film gerust laten liggen.
4,0
[permalink] geplaatst op 17 maart 2012, 20:01 uurEén van de spannendste thrillers die ik gezien heb, een constant onderhoudend en intrigerend verhaal.
Het uiterlijk vond ik fantastisch, alleen al naar de stroom van mooie en aparte beelden bleef ik ademloos kijken, de score eronder vond ik ook heel goed. Acteren was prima, interessante karakters.
Ik heb begrepen dat ik Les Rivières Pourpres (The Crimson Rivers) eigenlijk eerst had moeten bekijken en deze erna, maar omgekeerd zal hopelijk ook wel lukken

Geen idee of de delen op elkaar volgen of gewoon aparte verhalen zijn met dezelfde hoofdpersonen.
1,5
[permalink] geplaatst op 17 maart 2012, 22:49 uurDreiecke schreef:
Ik zie geen enkel verband tussen deze en de beide delen Les Rivières Pourpres - behalve dan dat Jean Reno er een politieman in speelt. Maar niet dezelfde, en de verhalen hebben niets met elkaar te maken. De twee delen van Les Rivières kan je trouwens ook heel goed los van elkaar zien.
[permalink] geplaatst op 18 maart 2012, 14:24 uurOk, dank je voor de info

Ik wist niet eens van een tweede Rivières, alles door verschillende regisseurs gedaan, ben benieuwd.
2,0
[permalink] geplaatst op 21 maart 2012, 17:33 uurDreiecke schreef:Ok, dank je voor de info

Verwacht er niet té veel van...