134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.583 berichten | 4.929.005 stemmen

Las Mantenidas sin Sueños (2005)

Alternatieve titel: Kept and Dreamless

Mantenidas sin Sueños, Las (2005)
43 stemmen | gemiddelde 3,24
mijn stem:
Argentinië
Drama
94 minuten

geregisseerd door Martín De Salvo en Vera Fogwill
met Lucía Snieg, Vera Fogwill en Mirta Busnel

Eugenia, een vroegrijp meisje van bijna negen jaar, en haar moeder Florencia, veel te jong om moeder te zijn, hebben een bijna omgekeerde moeder-dochterrelatie. Eugenia moet niet alleen helemaal voor zichzelf zorgen, ze moet ook haar lamlendige drugsverslaafde moeder onder haar hoede nemen. Florencia's moeder springt soms financieel bij, maar ze heeft zich emotioneel al lang geleden van haar dochter afgekeerd.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juni 2005, 18:02 uur
Gwzien op IFFR van 2005 en ik had nog niet gestemd.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2006, 14:02 uur
Sympathiek filmpje. Had een draak van een drama kunnen worden maar de Salvo en Fogwill weten er een mooie luchtigheid in te gooien waardoor het geheel nooit te zwaar wordt. Af en toe een beetje een vreemde montage, vooral, tegen het einde. 3 1/2 *en

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Kept and Dreamless (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Kept and Dreamless (€ 9,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Kept and Dreamless (€ 9,50)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2007, 22:07 uur
Leuke luchtige film over een zorgzaam zeer zelfstandig meisje. 3,5*

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2007, 14:34 uur
Lijkt me aardig, maar 4:20 uur is een beetje overdreven. Zou er íemand op dat soort tijstippen kijken?

Knisper
(moderator)
avatar van Knisper
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2007, 21:24 uur
Vroeg naar bed. ;)

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2008, 21:43 uur
Draak van een drama dat schreeuwt om medelijden voor mensen die dat niet verdienen. Visueel viel er ook niet veel te beleven. 1 ster.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2008, 19:33 uur
Och jaah, deze heb ik heel lang in de kast liggen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 oktober 2008, 18:31 uur
Over een junkie-moeder die haar hoogbegaafde dochter probeert op te voeden, terwijl ze op tijd haar drugs moet scoren bij de lokale dealer. Wie voedt er nou eigenlijk wie op? Voedt de onverantwoordelijke mamma, die meestentijds voor pampus ligt onder invloed van cocaine, haar dochter op, of voedt het vroegwijze wicht juist haar stonede moeder op? Voor wie denkt dat de scenarioschrijvers, op z'n Hollywoods, met een afwijzende tik komen naar dit zeer onverantwoorde moederschap, die heeft het mis. In tegendeel, want het lijkt bijna een lofzang op alle lamlendige losers en uitkeringstrekkers van de wereld. Een grappige andere ''kijk'' op de dingen, maar wel een die niet helemaal koosjer aanvoelt. Slecht moederschap is niet iets om zo te vergoeilijken als hier gebeurt.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 oktober 2008, 18:33 uur
Hando schreef:

Tsja, het is niet alsof de film in jouw avatar zich richt op de meest geslaagde mensen in de wereld. Waarom mogen de losers daarin wel een gezicht krijgen en hier niet? Let wel, sommige dingen stonden mij persoonlijk ook tegen. Zo'n scene dat de moeder hoogzwanger out ligt, dat moet je niet aanvullen met feel good.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 oktober 2008, 18:59 uur
Requiem is qua vorm veel indrukwekkender. Dit is enkel wat saai in beeld gebrachte sociale wantoestanden. Verder vond ik dit te gemaakt. Bleek die moeder slimmer te zijn dan haar vroegere vriendin. Dat meisje ook. Te bedacht. God, wat zielig want ze is zo slim. Ik stoorde me ook aan die moeder omdat ze totaal niet haar best om er wat van te maken. Spugen in koffie?? Mij best, zolang men maar niet verwacht dat ik medelijden met haar heb.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 oktober 2008, 22:55 uur
Hando schreef:

In die kritiek kan ik je verder volgen. Het ging mij er meer om dat je het erover had dat het om die randfiguren gaat en dat je die niet de moeite waard vond. Klonk een beetje raar van iemand die requiem hoog heeft.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 november 2008, 14:41 uur
Niet bepaald een film om vrolijk van te worden.
"Ik dacht dat ik dokter zou worden, maar ik werd patiënt"
"Niets interesseert mij..."
Ik denk dat de essentie van de film daarin zit.
Mensen die niet gelukkig zijn maar er ook nooit een gram energie hebben ingestoken om het te zijn en alleen maar zeer oppervlakkige, kunstmatige momenten van geluk kennen en daarbij nog elkaar gemakshalve de schuld geven van hun falen. De scène met de meeste vertolkers op de canapé bij de buurvrouw is daar illustratief voor.
Voor mij een filmisch goed gebracht verhaal van toch wel ongewone toestanden waar elk maar zijn besluiten moet uit trekken.
Bemerkte ook kleine hintjes naar "Cria Cuervos" maar op geen mijlen na benaderd.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 oktober 2010, 17:48 uur
Het meisje :D speelde wel goed, daar had ik sympathiek voor, voor de rest veel van hetzelfde.