132.196 gebruikers | 82.896 films | 30.189 regisseurs | 3.421.431 berichten | 4.774.925 stemmen

locatie: Films » Bananas (1971) » Info

Komedie
82 minuten

geregisseerd door Woody Allen
met Woody Allen, Louise Lasser en Carlos Montalbán

Verliefd als hij is op de studente die handtekeningen tegen het bewind van een Zuid-Amerikaanse dictator ophaalt, laat hij zich overhalen zich voor de situatie aldaar te interesseren. Hij wordt getuige van de machtsovername (live op TV) en rolt zo in de politiek dat hij de nieuwe dictator wordt.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 december 2010, 18:48 uur
9 films gezien tot nu toe van Allen, vooral de bekendste, Manhattan, Annie Hall, Manhattan Murder Mystery , Hannah and her Sisters, Alice, en wat recente films.

Bedankt voor de tip in ieder geval. Ik was toch wel van plan om meer van Allen te zien, maar nu kan ik weer iets gerichter gaan zoeken. :)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2011, 19:01 uur
Na Take the Money and Run mijn tweede Woody Allen en ook deze vond ik weer zeer grappig. Vind het verhaal van Take the Money and Run wel beter, maar de humor was van zelfde niveau. Een zeer mooie 3,5*.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Bananas (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Bananas (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Bananas (€ 6,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juni 2011, 22:59 uur
Bananas ook weer eens opnieuw bekeken, en ik moet zeggen dat ik hem erg vergelijkbaar vond met The the Money and Run.
Woody Allen was best grappig als stuntelige onbenul en ook al is Bananas hier en daar een beetje verouderd, sommige scenes blijven tijdloos.

1 van de leukste scenes blijf ik toch wel de sigaret reclame vinden :P

YouTube - ‪New Testament Cigarettes‬‏ blijft briljant :)

Stem blijft staan op 3,5 ;)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2011, 20:37 uur
Wat gedateerd, hier en daar toch nog wel aardig. Wel traag voor moderne kijkers...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 december 2011, 16:45 uur
Toch ook wel weer een leuke film. Net als in alle Allens zit ook Bananas weer vol leuke kwinkslagen en ideetjes, waarvan je er zeker een aantal in latere films wat beter uitgewerkt terugziet. Het is ook een beetje een combinatie van latere films als bijvoobeeld Manhattan (het eerste half uur) waarin het een romantische komedie is met een onzekere en neurotische Allen in New York, naar het wat experimentelere Zelig (het tweede half uur) en Woody allen laat zich helemaal gaan in zijn absurdisme in de laatste 20 minuten in de rechtbank en dan is het meer een persiflage als in Sleeper. Verder zitten er ook wel weer leuke vondsten in waardoor dit een vlotte en kleurrijke komedie is. Maar het is iets te veel los zand en net niet leuk genoeg om echt aansluiting te vinden bij zijn beste werk. 3,5 sterren.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 december 2011, 17:56 uur
Dit is gewoon slapstick! Zeker een manier waarop ik Woody nog nooit heb gezien. Tuurlijk heb ik hem vaak zien stuntelen, maar nog nooit op deze manier. Humor is ook superflauw en helaas tikkeltje gedateerd. Als ik deze film in de bioscoop had gezien in de tijd dat tie uitkwam, had ik waarschijnlijk in een deuk gelegen. Heel veel steken onder de gordel richting van alles en nog wat(Koude Oorlog, Amerikaanse rechtsysteem, de kerk, Castro) afgewisseld met pure, droge humor. Aardig.