132.207 gebruikers | 83.198 films | 30.189 regisseurs | 3.421.759 berichten | 4.775.384 stemmen

locatie: Films » Hard Candy (2005) » Info

Drama / Thriller
104 minuten

geregisseerd door David Slade
met Patrick Wilson, Ellen Page en Sandra Oh

Een 32-jarige man maakt contact met een 14-jarig meisje op het internet. Hij maakt een afspraak met het meisje en neemt haar mee naar huis. Al snel blijkt echter dat de verhoudingen wat anders komen te liggen dan de man had gedacht.

gebruiker
bericht

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2011, 10:03 uur
zeeeer matig filmpje, heb hem eens uit moeten zitten omdat mijn vrienden hem wilden zien, maar ik had al veel eerder afgehaakt. ik weet niet of hij als serieus bedoelde film is gemaakt, maar dan is het een lachertje natuurlijk.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2011, 14:25 uur
Ramazan1987 schreef:
Goed gecastreerd verdomme :S

Goed gecastreerd dekt de lading beter ;)

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Hard Candy (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Hard Candy (€ 9,50)
gratis verzending

Hard Candy (€ 9,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 december 2011, 18:55 uur
Als je dan met je debuut een film over een het onderwerp pedofilie durft te maken, dan heb je niet alleen lef,

Waar ging het dan over pedofilie ( een pedofiel valt op kleine kindertjes zónder sexuele kenmerken en/of rijpheid ) ? 14 jarige sletjes hebben mijns insziens niets met pedofilie te maken, dat is ook juist wat me zo stoort aan deze film, ze gooien van alles door elkaar qua begrippen en onderbuikgevoelens, tekenend voor deze tijd overigens.
Acteerwerk was bij vlagen best sterk, maar juist omdat het zo serieus gebracht wordt -ondanks de ongeloofwaardigheid- vind ik deze film niet bepaald goed.
De regisseur dwingt in feite de onnozele kijker de kant van het zwaar psychisch gestoorde meisje te kiezen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2011, 2:18 uur
riefenstahl schreef:

............

In onze maatschappij is een 14-jarige niet volwassen en wordt een kind genoemd, of jij het er mee eens bent of niet, onderbuikgevoelens of niet.
Verder vallen regelmatig pedofielen ook op meisjes en jongens van 12-16 (met seksuele kenmerken, zoals jij het noemt), je eerste zin is dus onzin. Je tweede zin zegt mij dat je weinig idee hebt van wat kinderen (en mensen?) kan bewegen en/of wat ze meegemaakt kunnen hebben wat eventueel tot hun huidige gedrag kan hebben geleid.

Ik heb deze film een aantal jaren geleden gezien en kan er nu even geen oordeel aan hangen, het zal volgens mijn herinnering rond 3.5 liggen.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 december 2011, 19:31 uur
laundromat schreef:
Opnieuw gezien en verhoogd naar 4* Film laat me niet los.

En wat de discussies betreft: Hij is dood imho. En hij is wel een pedofiel. Misschien heeft hij Donna niet vermoord maar hij is wel ziek. Hayley zei dat ze meerdere chatnamen had en dat als ze te oud waren hij het contact verbrak.

Plus dat hij toegaf aanwezig te zijn geweest bij de moord op Donna en dat wilde fotograveren: en waarom? Dat kan alleen lust zijn geweest. En het maakt hem medeplichtig aan haar dood. Wij kregen niet te zien wat Haley zag op de andere fotos uit de kluis maar het laat zich raden. Ook werd me niet echt duidelijk of Donna en Haley elkaar kenden maar dat vind ik eigenlijk niet zo belangrijk.
Haley is ernstig ziek; een gevaarlijk psychotisch mens die tot alles in staat is. Al ging ik even mee in haar wraakzucht alvorens ik begreep dat gladjakker Jeff nog meer op zijn kerfstok had behalve "onschuldig" chatten met te jonge meisjes en natuurlijk zijn huis vol fotos met meisjes van die leeftijd.

Het acteerwerk van Ellen Page en Patrick Wilson vond ik meer dan goed in dit zenuwslopende kat en muis spel. Mooi gefilmd ook voor een low-budget film. Jammer dat de scene met Sandra Oh zo overbodig leek en/of storend was. Moesten we denken dat ook Haley niet met haar misdaad weg zou komen door deze scene?
Vannacht gaf ik de film een *4 maar ik doe er toch nog maar een halfje bij. Hij liet me niet los; nog niet. Ook zie ik al die veel te jonge modellen in fashionbladen gefotografeerd door 'Jeff's' en volgende keer als e.o.a. fashion blog weer eens gaat jubelen over zo'n jong meisje van 14 t/m 17 suggestief gefotografeerd ga ik standaard met Fresh Hard Candy commentariëren!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 december 2011, 9:06 uur
Nog eens gezien maar viel tegen de tweede keer.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2011, 0:23 uur
Wilde deze film al een hele tijd zien en vanavond van de gelegenheid gebruik gemaakt aangezien 'ie op TV kwam. Vond het een prima film die me aardig op 't puntje van de stoel liet zitten de hele speelduur. Werd door het verhaal gegrepen en door het acteerwerk (top!). Aanradertje!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2011, 0:29 uur
olsenfreakie schreef:

Als je dit saai vond wat vindt je dan spannend?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2011, 0:42 uur
lordmars schreef:

maar wel van Topgun genieten of mission impossible 1t/m 6

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2011, 1:13 uur
film gezien op TV vandaag.
Vond de acteerprestaties best goed maar de film op zich vond ik toch een stuk minder.
Erg onwaarschijnlijk verhaal en soms wat langdradig.
2,5 sterren

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2011, 12:05 uur
Goed, scherp en spannend drama-op-het-randje. Heel anders eigenlijk dan ik had verwacht is Hard Candy vooral een praatfilm, die zich vrijwel volledig op één locatie afspeelt. Vakkundig komen er gedurende film steeds nieuwe dingen aan het licht, die beide hoofdpersonen meer relief geven. Ellen Page speelt een voortreffelijke en geloofwaardige rol. Realistisch is het wellicht niet, maar het wordt met overtuiging gebracht, en dat is het voornaamste. Slotscene is sterk en hard. Uitstekende film.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2011, 14:32 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Gisteren gezien. Deze krijgt inmiddels een 4.0 van mij.
Uitstekend geacteerd, een spannend verhaal met diverse wendingen en op één plek gerealiseerd, heel knap. Bijna alles drijft op suggestie.
Het kille optreden van Haley deed mij denken aan de kille (onmenselijke) inslag waarmee dergelijke foto's van kinderen worden gemaakt en verspreid, een soort spiegeleffect voor daders. De rollen omgedraaid.
Noem het onrealistisch.....
Ook het eind zie ik als dezelfde spiegel voor de dader, deze legt figuurlijk een strop om de nek van een slachtoffer en verstikt de levensvreugde van een kind, meestal voorgoed.

Lupussy Galore schreef:

Haley zei echter wel op dat moment dat wat op de foto's stond strafbaar is, niet toegestaan is.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2011, 14:55 uur
wat een tegenvaller

tip: als je met een goed gevoel naar bed wil gaan vooral deze kijken!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2011, 16:46 uur
Wat vond je er zo slecht aan dat je het een 0,5 geeft.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 december 2011, 20:11 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Slechte film. Veel te klein en te overdreven. Ook vind ik m veel te langdradig, die kerel heeft genoeg kansen gehad om te ontsnappen maar iedere keer doet ie t niet, of mislukt het toevallig..

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2011, 11:11 uur
Welke kansen ?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2011, 12:11 uur
Vluchten uit je eigen huis, niet realistisch, Daarbij is ze 14 ofzo, fysiek zou die der dus makkelijk aankunnen.