North to Alaska (1960)

geregisseerd door
Henry Hathawaymet
John Wayne,
Stewart Granger en
Ernie KovacsSam en George hebben veel goud gevonden in Alaska. George stuurt Sam naar Seattle om zijn verloofde terug te brengen naar hem in Alaska. Maar zij blijkt al getrouwd te zijn en dus keert Sam terug met Angel, die als troost dient voor George. Maar onderweg naar Alaska bloeit er iets op en eenmaal bij George aangekomen, gaat er van alles mis.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 november 2002, 14:32 uurOndeschate western.
3,0
[permalink] geplaatst op 22 januari 2003, 17:02 uurAltijd leuk een filmpje met John Wayne.
Heb me ook dit keer weer prima vermaakt alleen vond ik de combinatie van western en komedie erg flauw en dan vooral het eerste kwartier van de film. Had trouwens ook meer schietende mannen op paarden verwacht waar ik me eigenlijk wel over verbaasde want ik heb dus blijkbaar een verkeerd beeld voor me van het begrip western. Maar ook zonder schietende mannen op paarden heb ik me prima vermaakt. 3 sterren
3,0
[permalink] geplaatst op 18 mei 2006, 0:41 uurVerrassende film. Mijn eerste Wayne en Wayne beviel me heel erg goed. Heerlijke droge humor, een amusant verhaaltje en een cast die het erg leuk doet. 4*
4,0
[permalink] geplaatst op 17 juni 2007, 14:23 uurFilm staat veel te laag..
[permalink] geplaatst op 27 juli 2008, 4:52 uurstinissen schreef:
Film staat veel te laag..
Waarom zou hij een hoger gemiddelde moeten hebben?
Ik heb de film net bekeken.
Het is een aardig verhaal met een onhandig verliefde John Wayne, niet wetende wat met zijn gevoelens te doen ten opzichte van een vrouw die hij eigenlijk meeneemt naar zijn thuisbasis als bruidsschat voor zijn compagnon/vriend Stewart Granger.
De film is vermakelijk en zijn lange speelduur viel me niet eens op. Er gebeurt dus genoeg.
De film heeft slapstick-achtige vuistgevechten, maar dat is het dan ook wel qua actie. Okee, nog een klein vuurgevecht om een mijn.
De film draait dus meer om de romantiek. Niks mis mee, want de acteerprestaties en het verhaal zijn naar behoren.
John Wayne in deze rol als onhandige romanticus met een vleugje humor bevalt mij beter dan zijn rollen als harde ruige revolverheld.
Ik twijfel tussen een 3 en een 3,5*...
Vooruit, een 3,5*
2,5
[permalink] geplaatst op 26 december 2008, 11:48 uurHet is maar een matige film.
Flauwe humor en matige acteurs.
Vond zelfs Wayne onder de maat.
2,5
3,5
[permalink] geplaatst op 7 september 2010, 19:18 uurHoewel John Wayne eigenlijk niet eens heel erg in vorm is, kijkt deze film toch lekker weg. Het leuke verhaal en de aardige bijrollen maken de film zeker het kijken waard.
3,5
[permalink] geplaatst op 26 november 2010, 9:37 uurOverigens het vermelden waard: Gedurende een seconde is in deze film een kalende Wayne te zien als hij een klap krijgt en zijn toupet van zijn hoofd vliegt.