Så som i Himmelen (2004)

Drama / Muziek
132 minuten

geregisseerd door Kay Pollak
met Michael Nyqvist, Frida Hallgren en Axelle Axell

Een internationaal beroemd dirigent wordt gedwongen zijn leven te overdenken nadat hij in elkaar stortte. Hij verhuist noodzakelijkerwijs terug naar zijn rustige geboorteplaatsje in Norrland, in het noorden van Zweden. Daar komt hij in aanraking met het plaatselijke koor en hij besluit zich hiermee te bemoeien. Zijn leven en dat van de andere bewoners van het dorpje zullen nooit meer hetzelfde zijn...

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 augustus 2010, 21:14 uur
geen prettige film;
erg hyperactieve mensen, overdreven veel gelach, ook miste ik achtergrondmuziek hier en daar.
het verhaal was ook niet echt dusdanig dat ik er heel erg door geboeid werd, ik geloofde het wel wat de hoofdpersoon ging doen. het was simpelweg niet spannend

beoordeling laat ik maar voor wat het is, ik heb de film, zoals misschien al duidelijk was, niet goed genoeg daarvoor bekeken

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2010, 8:07 uur
cinema.rex schreef:
Ik stoor me aan ongeveer elke topics op MM. De kunst is om dat niet te laten merken. ;)

lijkt me lastig. why bother?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2010, 12:48 uur
laundromat schreef:
cinema.rex schreef:

lijkt me lastig. why bother?

Eigelijk een grapje, alleen bestemd voor Mikey.

Maar ik vraag me weleens af wat ik eigenlijk op Moviemeter doe. Heeft het allemaal nut? Het lijkt me niet.
Misschien ben ik eerstdaags vertrokken. Wat je zegt, why bother?

Mogelijk jouw vraag verkeerd begrepen. Waarom je frustaties e.d. niet willen laten merken? Omdat het op die manier wat prettiger is voor andere mensen. Daarmee laat je ook de mogelijkheid van een dialoog open. En wie weet kan je iets van mensen met een andere mening leren. That's why.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2010, 13:33 uur
gauke schreef:
Schaamteloos sentimenteelen suikerzoet, las ik in een recensie. Maar waarom vond ik "As it is in Heaven" toch zo mooi? Omdat de film me raakte, omdat het allemaal zo dichtbij bleef, omdat de film zo puur is.

Mee eens na nogmaals bekijken, half puntje erbij.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2010, 13:49 uur
Hoe spijtig dat het naar het einde toe meer en meer melodramatisch, melig en softy wordt, want voorheen was het bijwijlen echt hartverwarmend. Puike acteurs, zeg, perfect in hun rol, met de meeste waardering voor de levenslustige rol van Frida Hallgren.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2010, 19:02 uur
Het klinkt me allemaal iets te zoet in de oren. Iemand die even iedereen zijn leven weer goed komt maken? Tja, toch ga ik 'm deze week nog bekijken. Afgesproken met mijn ouders.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 augustus 2010, 12:52 uur
Twijfelend tussen 3.5 en 4. Gewoon een goede film, maar wist mij om één of andere reden toch niet écht te raken.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 augustus 2010, 1:12 uur
Wat een prachtige rollen. Wat me vooral opviel was die zo getergte emoties, zo ontzettend goed gespeeld. En dan ook de man die het geluid heeft gemixed, hoe wreed kan een telefoontje rinkelen, een snoeppapiertje kraken. Hij is ietwat te zoet, en het smaakte heerlijk. Nogmaals, de diepste indruk maakten de meeste spelers op mij, wat een haarzuivere loep hebben zij gebruikt. Zelden zo’n mooi en oprechte liefdesverklaring gezien in een film. Deze blijft me bij.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 augustus 2010, 20:33 uur
Je hebt welleens een film die je ademloos uitkijkt. Dit is er een van.

Alles klopte, gewoon alles. Muziek, opbouw van de personages. Je krigt gaandeweg de film een band met de personages, en dat is boeiend, spannend en mooi.

Je houdt er een gevoel van verlangen/weemoed, maar geen verdriet aan over.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 augustus 2010, 15:41 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Mooi en aangrijpend drama dat zich afspeelt in een prachtig pitoresk plaatsje midden in Zweden.
Cinematografisch biedt de film weinig vernieuwends, maar dat makt me geen donder uit. Het gaat puur om de band die Nyqvist opbouwt met de leden van het koor/dorpsmensen. De regisseur neemt lekker lang de tijd, waardoor alles natuurgetrouw overkomt en je met een lekker gevoel achter blijft zitten.

Soms was het personage van Nyqvist wel ietsje moeilijk te doorgronden, maar eigenlijk weet je wel ook wel dat ie zo is. Een persoon dat moeilijk mensen in z´n leven laat en moeilijk van iemand kan houden.
Wel jammer dat het einde ietwat geforceerd overkomt met die hartaanval, blijf het raar vinden dat de beste man even een fietstripje moet doen vlak voordat hij met het koor moet optreden. Volgde dat niet helemaal.

Voor de rest een prima drama dat genoeg leuke momenten kent. Oh ja, de muziek in de film is ook behoorlijk prachtig!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 september 2010, 12:45 uur
Met half punt verhoogd. Je kan me weer wegdragen. Ik vind het niet een film die je er 'ff' instopt, maar als ik er zin in heb...

Nou weer ff bijkomen...

niet ingelogd

116.324 gebruikers | 69.815 films | 25.801 regisseurs | 2.784.142 berichten | 3.874.219 stemmen