Hellzapoppin' (1941)

geregisseerd door
H.C. Pottermet
Ole Olsen,
Chic Johnson en
Martha RayeOle en Chic (die zichzelf spelen) ondervinden tal van problemen wanneer van hun Broadwaystuk een film wordt gemaakt in Hollywood.
3,5
[permalink] geplaatst op 9 januari 2006, 1:01 uurBizarre absurde komedie.
Een buitenbeentje (zeker voor z'n tijd).
3,5
[permalink] geplaatst op 28 maart 2006, 14:31 uurIk heb hem destijds op video opgenomen en vond het zeker een grappige film met een succesvolle Martha Ray.
Ik ben een liefhebber van de oudere musicals en daarom zou ik deze film graag op DVD hebben. Is die in Nederland te koop?
3,5
[permalink] geplaatst op 16 mei 2006, 15:45 uurDodelijk vermoeiend, maar ook met briljante vondsten. Inderdaad zeer a-typische komedie met een razend tempo. Zag hem een aantal jaar terug als Zomergasten-film. Film die het verdient meer gezien te worden.
3,5*.
4,5
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2007, 22:50 uurHet is zo hard lachen dat je na een uur gewoon geen energie meer hebt om het de laatste twintig minuten ook nog te doen. Ook al zijn die even grappig als de rest. De reden dat Duck Soup bijvoorbeeld wel gewoon 65 minuten is. Aan Groucho kunnen Chic en Ole niet tippen, maar Hellzapoppin' behoort wel tot de allerleuktste slapstick films uit de periode. 4*
3,5
[permalink] geplaatst op 19 augustus 2007, 21:22 uurNogmaals, is deze musical op DVD te verkrijgen?
[permalink] geplaatst op 26 augustus 2007, 23:38 uurJa! Alleen geen Nederlandse ondertitels!
[permalink] geplaatst op 11 november 2010, 17:18 uurDe inspiratiebron voor Airplane! en dergelijke films?
Zou me niets verbazen. Hellzapoppin' is een erg leuke film, maar ook ontzettend flauw. De film zit tot de nok toe vol met grappen. Hiervan slaan er aardig wat dood, maar door de grote hoeveelheid grappen deert dat niet. Soms heb ik toch echt hard moeten lachen.
De makers maken duidelijk aan de kijker dat ze gewoon een film kijken en slepen je niet mee in de film. Talloze keren spreken personages naar de camera of zien we opeens de operator met het beeld knoeien.
Ook leuk hoeveel trucjes en special effects er zijn gebruikt. De Stinky Miller scène vond ik toch wel erg grappig.
Helaas niet volledig gezien, enkel een paar grote stukken in de les Studium Generale op school. Geen stem, maar voor de delen die ik gezien heb zou ik een 3,5* geven. Erg leuk!
3,5
[permalink] geplaatst op 8 december 2010, 17:40 uurHeb hem besteld bij amazon.uk.
Niet met Ned ondertitiels maar dat deert niet.
Leuke film, wel overdonderend, maar laat je maar meeslepen!