Army of Darkness (1992)
Alternatieve titel: Evil Dead 3

735 stemmen | gemiddelde 3,30

Horror /
Komedie81 minuten / 96 minuten (director's cut)
geregisseerd door
Sam Raimimet
Bruce Campbell,
Embeth Davidtz en
Marcus GilbertAsh (Campbell) is in de 13e eeuw terecht gekomen en heeft het duistere boek De Necronomicon nodig om weer terug naar zijn tijd te komen. Helaas maakt hij een foutje bij het uitspreken van een vers uit het boek, waardoor hij een dodenleger oproept. Nu moet hij zijn 20e eeuwse kennis gebruiken om het boek terug te krijgen, het leger te verslaan en natuurlijk ook een mooie vrouw te redden.
3,0
[permalink] geplaatst op 10 december 2010, 21:44 uurMinder bloederig dan de 1-ste 2 delen, maar een leuk idee dat het zich in de middeleeuwen afspeelt.
bobbydigital01
[permalink] geplaatst op 22 maart 2011, 22:40 uurecht vette films dit.
ik heb vernomen dat evil dead 4 ook in de maak is.
met natuurlijk bruce campbell.
dat word weer genieten.
mug13
[permalink] geplaatst op 25 april 2011, 19:19 uurThe Evil Dead trilogy is een trilogy waar ik zelf en vele anderen plezier aan beleven.Deel 1,2&3 zijn stuk voor stuk leuke filmproducties,ik heb er totaal geen moeite mee om deze trilogy nog heel vaak te herzien.
3,5
[permalink] geplaatst op 29 april 2011, 14:48 uurMet deze totaal andere insteek laat Raimi zien over voldoende fantasie en creativiteit te beschikken om wederom een vermakelijke film te maken.
Na een horror en een horrorkomedie gaat Bruce nu de avontuurlijke kant op door als soort middeleeuwse Indiana Jones een weg terug naar zijn eigen tijd te vinden. Van echte horror is geen sprake meer en viert vooral de slapstick-humor hoogtij. Kenmerkend is de flauwe maar doordachte humor, sterke one-liners/dialogen en natuurlijk visueel weer een feest om naar te kijken. Vooral het enthousiasme wat de cast uitstraalt werkt erg aanstekelijk.
Wederom een erg creatief en vermakelijk, maar als onderdeel van de trilogie voor mij de minste. Ik heb wat minder met de middeleeuwse setting en het avontuurlijke karakter van deze film.
2,5
[permalink] geplaatst op 18 mei 2011, 19:50 uurHerinnerde me deze film als erg leuk maar de herziening viel niet mee.
De film is totaal niet spannend of ranzig, de humor te dun gezaaid, en de combi grote veldslag- laag budget werkt ook niet echt.
Niet veel meer dan een matige actiekomedie met een cultsausje.
4,0
[permalink] geplaatst op 24 mei 2011, 2:06 uurVandaag eindelijk gekocht en gezien voor de 2e keer. De eerste keer moet zo'n 15 jaar geleden zijn geweest. Het valt me op dat Ash gevangen genomen wordt als hij aankomt in de 13e eeuw.
Het einde van Evil Dead 2 is anders. Daar wordt hij als een held onthaald. Dat klopt dus niet.
Voor de rest niets te zeuren hoor.
Geweldige film. Hij is zo slecht dat ie goed is...:-)
Top! Hail to Saim Raimi baby

[permalink] geplaatst op 4 juni 2011, 18:17 uurZeer goeie Komedie
3,0
[permalink] geplaatst op 28 juni 2011, 13:03 uurMja, heb deze afsluiter van de reeks ook toch maar eens gekeken. Een jaar of 2 terug heb ik deel 1 en 2 gekeken en het beviel me niet. Deel 1 is enorm overschat en deel 2 was ietsjes beter, maar ook maar krap voldoende. Deel 3 is niet beter of slechter. Het verhaal gaat eigenlijk nergens meer over, zodat de film het vooral van de humor moet hebben. Op zich werkt dat wel, want het is best geinig op zijn tijd. Zeker het laatste half uur met de veldslag was best aardig. Het blijft ook dit maal alleen wel een filmpje dat het vooral van de cultstatus moet hebben, want qua uiterlijk blijft het maar zwak. Dat zal bij de fans van de reeks vast als een charme gezien worden, maar bij mij werkt het niet echt bij de Evil Dead reeks. De slapstick humor bezorgd de film nog wel een kleine voldoende. Deel 4? Doe maar niet.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 juni 2011, 13:17 uurDeel 4, doe maar wel.
Als je er niet op zit te wachten kijk je niet, ik ben er zeker voor in.
3,0
[permalink] geplaatst op 28 juni 2011, 13:18 uurJoh, nogal logisch dat ik alleen voor mezelf sprak.
movie-edje
[permalink] geplaatst op 19 september 2011, 20:37 uurerg jammer dat de EVIL DEAD reeks een andere naam heeft gekregen.
en dat de zombie-film een hele andere wending krijgt.
deze deel heeft mij absoluut niet geraakt.
het heeft op een gegeven moment, een komisch sfeertje!
jammer!
Er gaan geruchten dat er een remake komt van Evil Dead, door Sam Raimi.
nou ik ga ervoor!
4,0
[permalink] geplaatst op 18 oktober 2011, 20:55 uurArmy of Darkness staat op de nummer 14 in de Top 25 met de beste Horrorfilms van de jaren '90. Vanaf 7 oktober tellen we dagelijks af met een nieuwe titel uit de '90s Horror Top 25 om op Halloweenavond de nr. 1 vrij te geven.
Voor de video:
'90s Horror Top 25 - nr. 14 Army of Darkness
4,5
[permalink] geplaatst op 2 november 2011, 15:11 uurArmy of Darkness is extreem belachelijk, maar ook extreem hilarisch. Weer een topprestatie in de Evil Dead van Sam Raimi, al heeft dit met de vorige films relatief weinig meer te maken. Het zwaartepunt is duidelijk meer naar fantasy verschoven, maar is dan soms nog vrij luguber. Ash is gewoon een held. Niets meer en niets minder. Hij doet lekker wat hem het beste uitkomt en heeft zonder twijfel de beste teksten van de hele film. This is my BOOMSTICK.
Waar het net als in de andere Evil Deadfilms op neer komt is dat het weer vrij low budget overkomt, al is anno 1992 een budget van ongeveer 13 miljoen dollar helemaal niet verkeerd. De decors en kostuums zien er simpel maar doeltreffend uit. Het dodenleger ziet er wat mij betreft heel cool uit. Jammer dat er nauwelijks meer gebruik wordt gemaakt van stopmotion, want ook hier werkt het heel effectief en sfeervol. De aankleding is ronduit prachtig en dat weet grotendeels het standaard verhaaltje te verbergen. Prachtig ook hoe Raimi soms huis- tuin- en keukengeluiden inzet. Prachtig gedaan! Hail to the king baby!
3,0
[permalink] geplaatst op 4 december 2011, 18:29 uurDeze vond 'k de minste van de 3. Terwijl de 1e griezelig was en de 2e grappig, was deze eerder een avonturenfilm met skeletten. De humor vond 'k eigenlijk ook niet echt geslaagd. Die kleine mannetjes in die molen vond 'k eigenlijk ook niet grappig.
De skeletten waren wel mooi gemaakt voor z'n tijd.
Op naar nr 4? Hopelijk is die dan wel beter dan deze.
3,5
[permalink] geplaatst op 4 januari 2012, 14:31 uurAsh heeft een lange weg afgelegd, en dat in ruw geschat één etmaal. Van doodsbange tiener naar Duke Nukem zelve. Opvallend veel gelijkenissen trouwens met het computerspel Duke Nukem 3D, dat zo'n vier jaar later zou uitkomen. Uitspraken, houdingen en uiteraard de poster op zich. Als zijnde een grote fan van het spel, was dit een bijzonder aangename verrassing.
De grimmige hut in het bos is weliswaar voorgoed verdwenen en moest plaats ruimen voor middeleeuwse decors. Ontzettend over-the-top allemaal, met veel meer nadruk op humor en de belachelijke aard van de gebeurtenissen. Grappig is het gelukkig wel degelijk, dankzij de geweldige Bruce Campbell en de formidabele stop motion. Harryhausen zou zijn tranen van geluk niet kunnen verbergen.
Hoewel de horror al lang geen horror meer is, voelt dit niettemin aan als een kleine klassieker binnen het genre. Heerlijke nonsens.
3,50