134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.506 berichten | 4.928.895 stemmen

locatie: Films » Glory Road (2006) » Info

Drama
106 minuten

geregisseerd door James Gartner
met Josh Lucas, Derek Luke en Jon Voight

Het waargebeurde verhaal over basketbalcoach Don Haskins, die in 1966 een zwart team naar de overwinning moet leiden in de Amerikaanse Universiteitsbasketbal-competitie.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 januari 2007, 0:45 uur
Zeker een goeie film maar heb zoiets als dit wel vaker gezien, goeie basketball scenes, goed acteerwerk.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 februari 2007, 11:16 uur
Goede film met een goede boodschap.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Glory Road (€ 10,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Glory Road (€ 11,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Glory Road (€ 11,29)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2007, 12:56 uur
Geen slechte film maar persoonlijk vind ik hem niet zo goed als Coach Carter.
Bij CC was er nog heel wat meer te beleven dan hetgeen zich op het basketbalveld afspeelde.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2007, 15:57 uur
Erg goede film, weer een goede sportfilm om bij het lijstje op te schrijven.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juni 2007, 21:54 uur
helleke schreef:
Ik geef hem 3 sterren.

Deze film is ook niet te vergelijken met coach carter ook al gaat het bij beide films over basketbal.

In deze film draait het voornamelijk om het rassenverschil, waarbij het in coach carter eigenlijk meer gaat om een groep "lastige" jongens.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 september 2007, 23:37 uur
Ik weet niet welke ik beter moet vinden, deze of de vergelijkbare Coach Carter. Ik denk toch CC omdat het me toch meer aanspreekt. Maar beide erg sterke films.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 oktober 2007, 18:01 uur
Moet zeggen dat Coach Carter meer indruk op me maakte. Toch was dit een prima zondag middag film. Ik geef 3,5

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 maart 2008, 12:01 uur
De film is zeker aan te raden en om nog even in te haken op Coach Carter toch lopen de beide films tegen andere problemen aan en het is nu niet dat de ene slechter is als de ander!

Mijn mening kijk beide zeker de moeite waard

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2008, 23:42 uur
Maak vantevoren een lijstje met sportfilm-cliches en je kan ze bij deze film één voor één afvinken. Dat hoeft niet per sé slecht te zijn maar dat is het wel als elke scene een politiek correcte boodschap in zich draagt die, op zijn zachtst gezegd, weinig subtiel wordt gebracht. Zwak script, matig acteerwerk (Josh Lucas!!) maar de relatief goede basketball-scenes maken wel iets goed.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 april 2009, 17:44 uur
helleke schreef:
Ik geef hem 3 sterren.

LOL, de basketwedstrijden zijn veeel realistischer dan bij Coach Carter! Hier wordt er geen gebruik gemaakt van "dramatische eindfases" met het beslissende shot in slow-motion...En voorspelbaar dat ze bijna alle wedstrijden naar hun hand zetten? Het is een waargebeurd verhaal, en wanneer je alles eens gaat opzoeken, blijkt het verdomd goed te kloppen!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 mei 2009, 13:25 uur
Tsja, deze film was vandaag gewoon op tv.

Wat betreft hele boeiende drama, alleen zaten er aardig wat cliches in.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2009, 11:52 uur
topper

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 augustus 2009, 17:21 uur
Samen met Coach Carter de beste sportfilm.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juni 2010, 22:44 uur
Vooral erg degelijk. Te degelijk eigenlijk; en dus ook te onopvallend: 3.00 (3.00)
Na een luchtig eerste kwartier neemt de prent steeds serieuzere vormen aan, hetgeen bij vlagen leidt tot momenten die een boodschap met zich meedragen, maar wat daarentegen ook niet heel erg lang blijft hangen doordat toch ook de wedstrijden belangrijk worden gemaakt. Gartner heeft moeite om hier een goede balans in te vinden en dat is enigszins jammer. Toch verdient Gartner credits voor het vertoonde spel in het veld, dat over het algemeen redelijk realistisch oogt en slechts in beperkte mate wordt geromantiseerd. Zoals gezegd gaat dat onder andere ten koste van de dialogen, waar te weinig ruimte voor is en wat hier en daar bovendien tot geforceerde wendingen leidt. Cinematografisch oogt de prent vooral degelijk en ook de het gros van de cast haalt een acceptabel niveau.