Honey, I Shrunk the Kids (1989)

871 stemmen | gemiddelde 2,57

Familie /
Komedie93 minuten
geregisseerd door
Joe Johnstonmet
Rick Moranis,
Matt Frewer en
Kristine SutherlandWayne Szalinski is een verstrooide wetenschapper die een verkleinmachine ontwikkelt. Wanneer iemand een honkbal door de ruit en in de baan van de laser van de machine slaat, begint deze te werken. Wayne's kinderen en twee buurkinderen worden verkleind. Wayne veegt ze per ongeluk op, en zet ze weg bij het afval, en dus moeten de kinderen door de tuin reizen, terug het huis in. Ondertussen krijgen ze te maken met gigantische insecten, watersprinklers en een grasmaaier.
2,0
[permalink] geplaatst op 15 april 2007, 17:54 uurredelijke film aardig verhaal
2,5 ster
3,0
[permalink] geplaatst op 14 september 2007, 21:42 uurWel een leuke film, met voor die tijd prima special effects. het verhaal is leuk bedacht. het acteerwerk is ook goed. en de film bevat een leuke portie humor. gewoon een gezellige familiefilm naar mijn mening. 3 sterren.
4,0
[permalink] geplaatst op 14 september 2007, 22:06 uureen van de leukste jeugdfilms die ik heb gezien .. toen ik 8 was vond ik deze film geweldig. een film die ik nooit meer vergeet.
3,0
[permalink] geplaatst op 6 december 2007, 16:12 uurÉén van de leukste, spannendste kinderfilms ooit gemaakt. Zelfs nu geef ik de film 3 sterren.
4,0
[permalink] geplaatst op 8 december 2007, 18:03 uurDeel 1 is een heerlijke originele film. Vroeger veel gezien. Maar na dit deel hadden ze moeten stoppen natuurlijk.
4,0
[permalink] geplaatst op 8 december 2007, 20:31 uurword toch wel telaag gewaardeerd
3,5
[permalink] geplaatst op 8 december 2007, 23:07 uurInderdaad Anijn, ik heb 'm net voor het eerst gezien en het beviel me wel eigenlijk.
Lang geleden dat ik een over-the-top flauwe familiekomedie had gezien, maar deze grappen waren soms best leuk (met name wat Wayne betreft) en samen met het hele thema 'Hoe ingewikkeld zit het leven in elkaar in jóuw achtertuin en heb je wel eens je ogen bijna voelen prikken omdat ergens een onbeduidend miertje stierf?' inclusief alle grote enge biologische zaken, viel me dat best mee.
3,5* omdat ik weer eens heb kunnen genieten van zo'n soort film.
5,0
[permalink] geplaatst op 10 december 2007, 11:50 uurJefferson019 schreef:
4,0
helemaal mee eens, dit is echt jeugdsentiment en de waardering hier is veel te laag. 5 sterren!
film_kaza
[permalink] geplaatst op 26 september 2008, 11:12 uurWanneer ik aan Disney denk denk ik aan getekende figuren, muziek en vrolijkheid. Niet aan zingende tieners of "geniale" mannen die "per ongeluk" hun kinderen krimpen. Heb de film na een korte tijd al uitgezet. Verhaal is gewoon te voorspelbaar, zwak, humorloos en sfeerloos. Ik stem niet, maar ben ook niet van plan deze ooit volledig af te kijken.
4,0
[permalink] geplaatst op 15 november 2008, 17:39 uurGeweldige film!
4,0
[permalink] geplaatst op 24 november 2008, 19:47 uurDeze film heeft de tand des tijds duidelijk doorstaan. Het zag er gewoon allemaal goed uit. Leuk verhaal ook, grappen voor volwassenen, niet te lang. Perecte kinderfilm.
[permalink] geplaatst op 26 november 2008, 18:55 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenOpzicht redelijk familie vermaak. De grappen zijn geslaagd vooral de vader die continu boven het gras met een vergrootglas hangt, de vervolgen zijn overbodig maar dit deel is nog wel vermakelijk, wel soms echt té overdreven, geslaagde Disneyfilm.
5,0
[permalink] geplaatst op 6 december 2008, 17:05 uurDeze film is voor mij 1 van de beste! Film die mij heel lang bij blijft.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 december 2008, 20:35 uurik ben met deze film opgegroeid =D
het blijft nog steeds leuk om er naar te kijken =)!
3,0
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2009, 17:39 uurAls kind zijnde is dit een geweldige film. Vreemd dat deze film zo'n lage score heeft.
3,0
[permalink] geplaatst op 25 oktober 2009, 21:41 uurWist niet dat deze film al bijna 20 jaar oud was. De film is best redelijk en als ze in de tuin belanden wordt de film best leuk. Is wel al een behoorlijk tijd geleden dat ik hem voor het laatst gezien heb.
3,0
[permalink] geplaatst op 27 december 2009, 11:46 uurLeuke kinderfilm met een aansprekend concept, en best 'spannend' voor zijn doen met aardige effecten. Soms wat klungelig, maar een lekkere wegkijker.
[permalink] geplaatst op 6 januari 2010, 21:34 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenTijdloze kinderfilm.
De tocht door de tuin is vermakelijk al zijn de special effects inmiddels behoorlijk achterhaald. Toch blijft het leuk om te zien hoe er op de rug van een bij gevlogen wordt en hoe de mier aangevallen wordt.
Moranis speelt ongeveer dezelfde neuroot als in Little shop of horrors en Ghostbusters. Blijft een grappig gezicht.
2,5
[permalink] geplaatst op 1 maart 2010, 22:26 uurOnderhoudende film die nergens echt verveelt.
Het uitgangspunt is zeker en vast origineel en afdoende vorm gegeven.
De situaties waar de kinderen in verzeild raken zijn spitsvondig, maar af en toe wat overdreven. De plotse vriendschap met Andy de mier en het hele gevecht tegen die schorpioen kwam nogal geschift over. Het design van deze twee tuinbewoners is overigens vrij solide. Alleen het in beweging brengen ervan kwam wat stroef over.
Een klein puntje van kritiek gaat ook over de dialogen, die me niet echt aanstonden.
Uiteindelijk wel vrij voorspelbaar. De tienerliefde en uiteraard het terug groot worden was onvermijdelijk. Ik heb daadwerkelijk een heleboel clichés geteld.
Qua regie kan ik niet veel verkeerd zeggen. Redelijk, wat ook voor de acteerprestaties geldt. Het kan beter, maar dat is niet erg belangrijk. De film is namelijk doordrongen met een aangename en losse sfeer.
De term komedie is misschien wel wat vergezocht, ik heb zelfs geen enkele keer moeten glimlachen. Gelukkig wordt de flauwe humor zoveel mogelijk geweerd en in plaats daarvan laten ze de situaties voor zich spreken.
2 1/2 (2,75)
1,5
[permalink] geplaatst op 18 juni 2010, 14:57 uurSuper irritante film dat te vaak terug komt op tv.
3,0
[permalink] geplaatst op 4 augustus 2010, 21:45 uurDit was nog best een leuke film. Misschien wel ietwat te lang zodat het niet meer zo leuk en onderhoudend is en maar desondanks t och wel een goede film. Vooral vroeger rond de jaren 80/90 werden we bekogeld met dit soort familie komedies maar deze was nog best leuk en mag er wel wezen. 3,0.
3,0
[permalink] geplaatst op 3 januari 2011, 15:21 uurLeuk om een keertje gezien te hebben.
[permalink] geplaatst op 9 januari 2011, 23:12 uurIs deze ooit op dvd verschenen met NL subs?
[permalink] geplaatst op 10 januari 2011, 12:53 uurJup
Blijkbaar uitverkocht.