Grosse Pointe Blank (1997)

364 stemmen | gemiddelde 3,15

Misdaad /
Komedie113 minuten
geregisseerd door
George Armitagemet
John Cusack,
Minnie Driver en
Dan AykroydBlank is een huurmoordenaar en zijn secretaresse vertelt hem dat er een reünie is van zijn school Gross Pointe High, waar hij 10 jaar geleden afstudeerde en toen spoorloos verdween. Teruggaan zou ook betekenen dat hij de vrouw die hij verliet weer terug zal zien, die nu een radio-programma heeft. Hij moet echter toch in Detroit zijn voor zijn volgende moord, en zal heel wat mensen een verklaring moeten geven waar hij zich al die jaren verstopt heeft, en wat zijn vak inhoudt.
2,5
[permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 17:35 uurLuchtig tussendoortje dat ik morgen alweer ben vergeten. Vind Grosse Pointe Blank namelijk vooral uitblinken in middelmatigheid.
Echt charmant of grappig is deze film in mijn ogen niet en Cusack heeft me nog steeds niet helemaal kunnen overtuigen.
Ook de muziek (waar nochtans heerlijke songs tussenzitten) lijkt er maar wat nonchalant tussen gepleurd.
Samengevat best een sympathieke prent die me evenwel nergens wist te raken.
2,5
[permalink] geplaatst op 8 juni 2010, 22:24 uurIn het begon vond ik het een beetje zweven en was het voor mij niet helemaal duidelijk waar het verhaal heen moest gaan. Later begon hij gelukkig een beetje te landen, maar wist niet het het niveau te behalen waarop ik had gehoopt. Nipte 3*
[permalink] geplaatst op 4 september 2010, 19:44 uurEen van de beste actiekomedies die ik ken.
De zelfbewuste humor raakte precies de juiste snaar bij mij.
Leuke "out of the past"-thematiek ; terug naar de jaren '80, de daarbij horende sfeer en muziek, allemaal erg komisch utgewerkt. Grootste troef van de film is John Cusack, hij doet het echt precies goed als depressieve huurmoordenaar.
3,5
[permalink] geplaatst op 4 september 2010, 20:23 uurHele aardige zwarte komedie met een redelijk leuk verhaal.
Grappen zijn oke en actie was er ook genoeg.
Acteerwerk was zeer goed.
3,5 ster
5,0
[permalink] geplaatst op 14 december 2010, 10:37 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenNa 7 jaar eindelijk op dvd en herzien en het blijft gewoon een geweldige heerlijke feel good filmpje. John Cussack is hierin helemaal fantastisch en de film varieerd ook regelmatig van zwarte komedie naar harde maar humoristische actie. Je zit gewoon weer met een big smile de film te bekijken en de film word ook steeds bejubeld door jaren 80 soundtracks. Naast Cussack was Minnie Driver ook fantastisch en ook waren die 2 rechercheurs prachtig, die Blank steeds schaduwde.
De humoristische actiescenes waren ook stuk voor stuk geweldig: die beginscene voor dat stadhuis, en verder ook die scene in de supermarkt en die eindscene in Blanks villa.
Grosse Pointe Blank was opnieuw weer een prachtige ervaring. Had de film in 2003 voor het eerst gezien en toen vond ik hem ook al goed. Nu is ie juist nog beter geworden en verdiend ook 5 sterren. Snap niet waarom deze zo ongewaardeerd word. Uiterst genoten van deze film.
3,5
[permalink] geplaatst op 25 december 2010, 22:34 uurMet plezier gekeken. Vaart goed, acting en casting goed. Aykroyd is een beetje of maar kan net.
Wat de muziek betreft de jaren 80 waren zowat de sulligste maar ze wisten wel de betere te kiezen , zoals b.v. 99 Luftballons . Welke andere films zit die ook in eigenlijk?
2,0
[permalink] geplaatst op 31 juli 2011, 12:54 uurHuurmoordenaar is het laagste beroep dat er bestaat en de vredelievende Amerikanen slagen er in om er een komedie van te maken, vol met Amerikaanse humor, d.w.z. waar ik geen seconde heb mee moeten lachen.
Bovendien is de romantiek, de dialogen op kop, stom en oervervelend.
2,5
[permalink] geplaatst op 31 augustus 2011, 20:05 uurZelden zo'n 'net niet' film gezien als deze.
Dat ligt niet aan de cast, die doen allemaal wel hun best. Maar het verhaal is simpelweg niet interessant genoeg om bijna twee uren te kunnen boeien.
Daarbij is de humor, op een enkele glimlach hier & daar na, gewoon niet voldoende aanwezig.
Lange, vlakke, krachteloze en matige zit. Uitkijken dat je niet voortijdig in slaap valt van verveling.
De soundtrack was overigens wel aardig. Veel lekkere muziek.
2,5 sterretjes.