132.204 gebruikers | 83.117 films | 30.189 regisseurs | 3.421.678 berichten | 4.775.233 stemmen

Zathura: A Space Adventure (2005)

Zathura: A Space Adventure (2005)
294 stemmen | gemiddelde 2,95
mijn stem:
Fantasy / Avontuur
113 minuten

geregisseerd door Jon Favreau
met Tim Robbins, Josh Hutcherson en Jonah Bobo

Het verhaal gaat over twee broers die het spel Zathura in de kelder van hun vaders huis vinden. Door het spel wordt het huis in de ruimte getransporteerd en de broers gaan op weg naar Zathura om het spel te beëindigen, maar er loert gevaar om elke hoek.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2007, 14:49 uur
erg leuke film
er zaten een paar hele leuke grappen

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2007, 13:13 uur
Heerlijke film, goed vervolg op jumanji, hetzelfde concept maar dan heel anders uitgevoerd. 3*

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Zathura - a Space Adventure (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Zathura - a Space Adventure (€ 7,99)
gratis verzending

Zathura - a Space Adventure (€ 8,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 augustus 2007, 17:19 uur
Slechtste film die ik ooit heb gezien WOW!

Film boeide mij totaal niet. Na 30 minuten heb ik het gewoon uitgedaan omdat ik er zo gek van werd.

Acteerwerk is erg bagger, vooral Josh Hutcherson kan echt niet acteren zeg! Hij is zeker verdwaald, wat doet hij daar nou, zelfs mijn hond kan het beter dan hem.

*0,5

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 november 2007, 20:03 uur
Dat je een film niet leuk vindt kan altijd natuurlijk, maar overdrijven is ook een vak.
Als dit jou slechtste film is dan heb je er vast nog niet veel gezien.
Er is vog veel ergere bagger.
Ik vond de film wel een 3 waard.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2007, 17:53 uur
ik vind dit echt een leuke film.
ik snap niet wat zuzuu nou weer zeikt.
4.0*** maar ik denk dat als ik hem nog een keer zou zien ik mijn stem wel zou verlagen :P

Vandernagel
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 november 2007, 21:09 uur
Iets minder dan Jumanji maar nog steeds wel vermakelijk. Al kan ik mij best indenken dat er mensen zijn die het te kinderachtig vinden.

3,0 sterren

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 januari 2008, 17:48 uur
jumpstylemovie schreef:
ik vind dit echt een leuke film.
ik snap niet wat zuzuu nou weer zeikt.

Hoe zo dan?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2008, 9:08 uur
De film werd ooit geintroduceerd als Jumanji 2 en heeft een overeenkomst: kinderen spelen een bordspel. Verder houdt het op. Deze sf-adventure spectakel is imo stukken beter. De verrassingen stapelen zich meer en meer op zodat je je geen moment verveelt. Prima rol van Dax Shepard die het verhaal uit het 'kinderfilm' genre trekt. De special effects (robot, ruimteschip) zijn nogal campy wat een leuke combinatie geeft tegen de moderne achtergrond van de film.
Een *3.5

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 april 2008, 1:07 uur
Moet deze nog altijd zien, die filmposter is in ieder geval geweldig.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2008, 22:57 uur
Toch een tikkeltje minder, deze 'Jumanji 2'. Concept blijft leuk, maar er schort nu toch wel het een en ander aan.

De campy special effects vond ik juist niet geslaagd en ik had liever een iets serieuzere opzet gezien, zoals in deel 1. Het werd allemaal iets te melig en dat ging met name ten koste van de spanning. Ook visueel viel er op de robot en het ruimteschip na bar weinig te genieten. Tot slot was het acteerwerk van de kinderen stukken minder als van de oude cast.

Overall is het nog net voldoende: 3***.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 mei 2008, 13:26 uur
Leuke film met goede visuele effecten.
Het verhaal is bestemd voor jeugdige kijkers, maar het neemt niet weg dat ook volwassenen kunnen genieten van deze film.
Ik heb me er alvast niet aan verveeld en bij momenten zelfs goed met kunnen lachen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juli 2008, 12:15 uur
leuke film, goed gemaakt. bedoeld vboor de jeugdige kijker, maar verveeld geen moment. het opvoedkundige deel van het verhaal licht er niet te dik op, netjes gedoseerd.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 september 2008, 20:33 uur
Gewoon een grappig filmpje om een keertje te zien niets meer niets minder.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 september 2008, 1:27 uur
Leuke film. Voor jongeren maar ook volwassenen. Heb ervan genoten van begin tot einde.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 oktober 2008, 15:05 uur
minder dan doorsnee filmpje, niet origineel, en wat heb ik me geërgerd aan dat kleine broertje...

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2009, 21:57 uur
Prachtig fantasieverhaal met mooie speciale effecten, schitterend van begin t/m het einde.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 mei 2009, 13:42 uur
rete slecht acteerwerk,
enige plus punt waren de mooie effecten

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juli 2009, 9:30 uur
Jumanji op herhaling... een paar tandjes lager dan.

Op zich een best aardig en vermakelijk vervolg op Jumanji, ware het niet dat het toch wel enkele forse minpunten heeft. Aan de ene kant heb je het verhaal welke te weinig interessante elementen bevat, het chaotische en actierijke van het eerste deel mist en soms wel erg veel neigt naar het kinderachtige. En wat betreft het acteren… Gelukkig bevat Zathura daar maar weinig van.

Ondanks dit alles toch best onderhoudend wat het een nipte voldoende geeft.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 augustus 2009, 23:24 uur
goeie film. trekt enkel wel veel op jumanji, maar dan in de ruimte.

minpunten:
-de jongste broer is naar mijn mening een enorm irritant kind.
-veel dingen kloppen niet.(het is inderdaad een fantasyfilm). maar een zetel die brand in de ruimte? of explosies die geluid maken in de ruimte?...
-niemand begint echt hard te freaken als ze weten dat ze in de ruimte zijn of als ze worden aangevallen.
-misschien wat leukere aliens had ook wel gemogen.

pluspunten:
-heel de film door is er actie.
-het verhaal op zich is wel goed.
-speciale effecten waren ook wel goed.
-het acteerwerk was ook goed.

dus niet echt origineel, maar wel een goed tussendoortje met een enorm irritant kind.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2009, 11:54 uur
ik had al heel veel schrik dat dit een flutfilm ging worden. Hij werd voorgesteld als de opvolger van Jumanji en het principe zit exact hetzelfde in elkaar.
Jumanji staat hoog op mijn lijst van favoriete films, dus die evenaren is al een moeilijke opdracht.

Deze film heeft alle clichés. De hardwerkende vader, de vechtende broers, de rebelerende tiener. De film zit ook exact in elkaar zoals Jumanji en de hele film ging maar vaag aan mij voorbij. Al een geluk dat ik een echte filmfreak ben en als ik een film begin te kijken, altijd het einde wil zien, als ik hem afzet betekent het dat de film nog geen één punt waard is.
Deze heb ik uitgekeken. De film wist me echter niet echt te boeien, de inbeeldzetting vond ik wel interessant, maar vond wel dat met het hele space gedoe er veel meer had ingezeten. Aan de effecten te zien dacht ik ook dat dit een film van de helft van de jaren 90 was, maar nu zie ik dat deze pas van in 2005 is, dus dat stelt me wel teleur.

Cast was oké, maar niet schitterend. iedereen speelt zijn rol, zonder er echt veel meerwaarde aan te geven.

Kortom, een film tussen de grote hoeveelheid van de middenmaat, eigenlijk voor mij zelfs er net onder, omdat dit zo een stomme rip off is van jumanji.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 september 2009, 19:02 uur
zoone
wijze film
ook veel grappen bij
en goe geacteerd

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2009, 22:45 uur
Leuke film. Goed verhaal. Het is nu de 2de keer dat ik deze zie en ik vind hem nog even leuk. Goed geacteerd. Mooie special effects.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2010, 10:39 uur
Ik had bij het bekijken van Zathura vooral het gevoel dat er meer in had gezeten..
Met het verhaal kan iets leuks gedaan worden maar het komt er niet echt uit en blijft te veel steken steken in herhaling.
Ok, Ik ben het doelpubliek van deze film nu wel al een tijdje ontgroeid waardoor mijn mening misschien een vertekend beeld geeft.
(In die zin zou ik de film misschien wel aanraden voor kinderen van een jaar of 8 )

Zathura raakt naar mijn inziens nog niet aan de enkels van het originelere en vooral ook leukere Jumanji.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 juli 2010, 20:45 uur
matige film totaal andersdan jumanji

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2011, 17:19 uur
Voor kinderen een zeer vermakelijke film, voor mij net geen voldoende.

Sowieso vind ik dat deze film absoluut niet als 'Jumanji 2' voorgedaan mag worden, want deze film heeft het van verre weg van Jumanji.
Het idee komt wel op hetzelfde neer, het gaat beide om een spel dat gevonden en gespeeld wordt.
Het verhaal is ook wel leuk, maar bij deze film wel echt gebaseerd op kinderen.

Het acteren is niet echt goed, de gebeurtenissen zijn niet zo denderend uitgewerkt en de meeste special effecten zijn waardeloos.
Op een gegeven moment hoopte ik zelfs dat ie snel klaar zou zijn.

Voor kinderen in ieder geval een leuke film, voor de volwassenen geen aanrader !
Matige 2,5 ster.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 april 2011, 1:26 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Leuke film hoor! Sommige dingen zijn wel voorspelbaar, maar een aantal dingen ook helemaal niet!!

zoals:
-Ik had niet verwacht dat die astronaut de jongen als volwassenen was
-Ik had niet verwacht dat die robot uiteindelijk een redding zou zijn

En zo nog een paar dingen. Leuk gedaan,

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 juli 2011, 17:25 uur
Aardige film wat meer voor kinderen dan ik had gehoopt.
Af en toe erg flauw en voorspelbaar.
Maar toch leuk om een keer te zien.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2011, 21:36 uur
Grappige,maar toch voorspelbare humor

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2012, 19:09 uur
'k vond het nog een leuke familiefilm. Het verhaal speelt zich gelukkig niet opnieuw af in de jungle. Voor de rest niet echt veel bekende acteurs ('t zijn bijna allemaal kinderen) behalve de vader en die is Tim Robbins.