Napoléon (2002)

141 stemmen | gemiddelde 3,43
Frankrijk / Duitsland / Italië / Canada / Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk / Hongarije / Spanje / Tsjechië
Avontuur /
Drama357 minuten (miniserie, 4 delen)
geregisseerd door
Yves Simoneaumet
Christian Clavier,
Isabella Rossellini en
Gérard DepardieuSerie over het leven van Napoleon, die hier wordt afgebeeld als een man van vlees en bloed, een soldaat, politicus en idealist tegelijk. Hij plaatste zichzelf boven andere mensen en transfomeerde zichzelf in een mythe. De kijker ziet hoe hij omging met macht, vrouwen en zijn veeleisende Corsicaanse familie.
4,0
[permalink] geplaatst op 16 januari 2005, 17:22 uurGeweldige film, jammer van de low-budget veldslagen.
4 str
3,5
[permalink] geplaatst op 19 januari 2005, 9:04 uurDe veldslagen zijn weinig indrukwekkend (budget?); met name de slag bij Waterloo komt er maar heel karig vanaf. Er komt ook nergens naar voren dat Napoleon een briljant veldheer was. Zijn liefdes en vrouwen komen ruimschoots aan bod, zoals ook zijn politieke misstappen. Goed acteerwerk houd e.e.a. boeiend, maar ik had er toch iets meer verwacht.
3,0
[permalink] geplaatst op 2 april 2005, 8:14 uurIets meer tijd en geld hadden deze film inderdaad veel aantrekkelijker kunnen maken.Met het feit dat de accenten in het verhaal verkeerd gelegd werden ben ik het ook eens.
3,5
[permalink] geplaatst op 2 april 2005, 10:41 uurFrance/Germany/Italy/Canada/USA/UK/Hungary/Spain/Czech Republic
Gauw even nagekeken. Bovenstaanse landen zijn co-producers.
Hett budget bedroeg 'slechts' 41 miljoen euro, wat voor zo'n reuzeproductie inderdaad wat weinig was. Was er door elk land een ietsje meer bijgedragen, de veldslagen zouden inderdaad beter uitgewerkt kunnen zijn geweest. Wat niets afdoet aan de rest van de film.
2,5
[permalink] geplaatst op 5 juni 2005, 20:41 uurBeetje te lang en langdradig, ik had er meer van verwacht.
3,0
[permalink] geplaatst op 16 januari 2006, 22:09 uurZeer langdradig verhaal en vandaar dat de film regelmatig inkakt.De enkele gevechtsscenes zijn dusdanig rommelig dat dit een behoorlijke smet is in het geheel en dat komt de film niet ten goede. Napoleaon moet het dan ook vooral hebben van de dialogen.
Overigens duurde de uitvoering die ik heb gezien 3 uur en niet ruim 6 uur zoals die hierboven aan het topic wordt
vermeld
3,5
[permalink] geplaatst op 16 januari 2006, 22:13 uur... of inZAKT...
[permalink] geplaatst op 21 februari 2006, 19:25 uurAls ze nou eens van deze serie een Hollywood productie maken
met de grote veldslagen groot uitgemeten en dan een goed verhaal bij ik heb deze stukje op school gekeken niet dat er veel aan was ofzo maarja
3,5
[permalink] geplaatst op 5 april 2006, 21:35 uurDe film is één groot feest van beroemde acteurs. Christian Clavier, Heino Ferch, Gerard Depardieu, John Malkovich, Isabella Rossellini

, Anouk Aimée, Julian Sands, Sebastian Koch en John Wood. Ik vind ze allemaal even geweldig. Maar het verhaal mist soms inhoud, en dat is zelfs met deze cast niet goed te maken.
Kostuums en decors geweldig, alleen jammer dat Marokko voor Egypte door moet gaan, en dat Moskou een "projectie" is.

3,5
[permalink] geplaatst op 21 juli 2006, 11:38 uurprachtige film met zeer goeie acteurs en trisches , dikke pluim voor malkovich en rosselini , alleen de veldslagen komen dwaas over
[permalink] geplaatst op 2 augustus 2006, 8:59 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWaku schreef:
vermeld
The same here. Hij is ook in twee delen gesplitst

Anyway, deel 1 ervan vond ik matig, langdradig en nogal gecompliceerd, weinig actie etc. Alsnog wel interessant.
Deel 2 daarentegen vond ik ontzettend interessant, het langdradige verdween en het politieke geblaat verloor grotendeels zijn plaats aan de oorlog.
Verder vond ik het het opvallen dat Napoleon door de jaren heen helemaal niet ouder wordt (
Op het eind na). Ook viel mij op dat er vaak dezelfde camera effecten werden toegepast. Maar als het puntje bij paaltje komt toch een interessante en degelijke film.
3,0
[permalink] geplaatst op 13 januari 2007, 18:12 uurTenenkrommende dialogen, door sommige auteurs amateuristisch houterig uitgesproken en zo uit een bouquetreeks gehaald, zelfs wanneer je begrijpt dat de vormelijkheid uit die tijd moet worden overgebracht.
movie*freak
[permalink] geplaatst op 25 maart 2007, 22:43 uurDeze serie moet ik echt hebben, weet iemand mischien waar ik het kan kopen?
1,0
[permalink] geplaatst op 14 april 2007, 22:29 uurIk heb de eerste aflevering bekeken en ik heb direct de serie teruggeven aan mijn moeder. Te Romantisch voor een historische serie. Zonde van die 42 miljoen euro.
[permalink] geplaatst op 12 januari 2008, 1:57 uurmovie*freak schreef:
Deze serie moet ik echt hebben, weet iemand mischien waar ik het kan kopen?
Je kan hem overal krijgen.. Free Record Shop, Mediamarkt, Van Leest etc.
Heet de film eigenlijk niet Napoleon Bonaparte? Want dat staat wel op de hoes
3,5
[permalink] geplaatst op 17 maart 2008, 11:43 uurElementofone schreef:movie*freak schreef:
Je kan hem overal krijgen.. Free Record Shop, Mediamarkt, Van Leest etc.
Heet de film eigenlijk niet Napoleon Bonaparte? Want dat staat wel op de hoes
Inderdaad , deze DVD heb ik ook met een lengte van 180 minuten.
5,0
[permalink] geplaatst op 16 mei 2008, 18:46 uurik vond het een geweldige film!
ook bij mij 180 minuten, jammer...
wat gebeurd er dan in hemelsnaam in die andere helft? z'n jeugd ofzo?
4,0
[permalink] geplaatst op 30 juni 2009, 10:00 uurEen geweldig mooie film. Tja.. het effect van het low-budget veldslagen zie je inderdaad terug in de film, wat erg jammer is. Maar buiten dat is dit gewoon een schitterende film om te zien. Echt geen minuut verveelt.
Heb wel gewoon de hele film thuis liggen.
4,0
[permalink] geplaatst op 9 februari 2010, 18:13 uurPrachtige filmepos met schitterende acteurs!
De veldslagen komen inderdaad niet zo goed over, maar dat vind ik minder belangrijk, het gaat om de persoon Napoleon en zijn familie en ministers e.d. om hem heen.
Ik heb de serie al enkele jaren in huis met in totaal 360 minuten.
En nu kijk ik hem al voor de derde keer en nog steeds zeer geboeid, want het is een schitterende miniserie!
Een must voor iedereen die van historisch drama en romantiek houdt!!
5,0
[permalink] geplaatst op 12 november 2010, 15:58 uurVan deze film, onlangs in een aanbieding bij Standaard Boekhandel (7.50 €), had ik de korte versie (3 uur) al eens gezien.
Deze dubbel DVD duurt 6 uur en dat is zeker geen minpunt, want je krijgt nog meer info over het leven van Napoleon en zijn veldtochten.
Prachtige beelden ook, met een zeer sterke cast waaronder heel wat grote namen.
6 Uur is een lange zit, maar het loont echt wel de moeite !!
5,0
[permalink] geplaatst op 12 november 2010, 16:16 uurBen het met jullie eens een hele mooie (miniserie,4delen.
heb hem een tijdje geleden gekocht bij de blokker voor nog geen 3euro,daar kun je je toch geen bult voor vallen.
en zeker de moeite waard om te kijken.
verveeld geen minuut.
[permalink] geplaatst op 17 juli 2011, 23:20 uurPart 1 is meer dan aangenaam voor een lage prjs.
[permalink] geplaatst op 18 juli 2011, 21:18 uurPart 2 Veneens aangenaam. Sublieme dialoogteksten.
3,5
[permalink] geplaatst op 5 januari 2012, 14:38 uurMooi drama over deze Franse veldheer, maar wat begint het stroef zeg. Deze miniserie had ik jaren geleden al eens gezien en in mijn herinneringen was het erg mooi werkje. Het mag duidelijk zijn dat hier behoorlijk wat geld in gestoken is. De locaties zijn goed gekozen (mooi is absoluut een kwestie van smaak, want de pruikentijd is pure kitsch in het kwadraat) en de gevechten zijn overtuigend. Naja, gevechten… Het is een beetje de periode. Als historicus wordt me vaak gevraagd wat de interessantste periode is. Een moeilijke vraag, omdat eigenlijk elk tijdvak in de Westerse geschiedenis. Doorgaans antwoord ik in de trant van ‘alles, zolang het maar niet de Franse revolutie is’. Natuurlijk is het een mijlpaal in onze geschiedenis. Hier vind je namelijk de oorsprong van moderne politieke stromingen terug, maar voor de rest is het vooral een tijd van wansmaak.
Een actieliefhebber zal geen plezier beleven aan een veldslag waarin twee legers, keurig in een ruit opgesteld, gestoken in kleurrijke, nette uniformen om de beurt een salvo in de tegenstander jagen. Het is niet logisch en het ziet er gewoon dom uit. De pruiken en pakken zien er wel verzorgd uit, maar waren eigenlijk ook maar vooral een broedplaats voor viezigheid.
Anyway, de film is uiteraard een portret van een van de grootste veroveraars uit onze geschiedenis. Napoleon wordt heel intrigerend gespeeld door Christian Clavier. Hij zet een tacticus neer, een romanticus en een sluwe vos. Misschien wel in een iets positiever daglicht, want over zijn slechte beslissingen (continentaal stelsel) wordt geen woord gerept, maar dat geldt ook voor een aantal vernieuwende wetten. Wel zien we hem als womanizer. Niet geheel verrassend wanneer Josephine in het echt ook zo’n droge pruim was. Wat een afgrijselijk saaie rol is dat van Isabella Rossellini. Het acteerwerk kent sowieso wel uitersten. Clavier, maar eigenlijk vooral John Malkovich zetten ijzersterke rollen neer. Malkovich is briljant. Andere acteurs zijn erg matig of hebben te weinig script om erover te oordelen (Gérard Depardieu). Het is een goede film wanneer je je echt wilt verdiepen in het leven van de korporaal. Het politieke deel komt vrij goed aan bod. Het middenstuk is het beste. Zoals ik al aangaf is het eerste deel stroef en het laatste uur wordt opgevuld met vrij overbodige scenes. Hier had best een uur aan materiaal uitgeknipt mogen worden.
[permalink] geplaatst op 16 maart 2012, 7:22 uurrico_defender schreef:
Als ze nou eens van deze serie een Hollywood productie maken
Hollywood productie???? En dan zeker ook Engels gesproken? En wat bedoel je met een goed verhaal erbij? De geschiedenis is gewoon zoals hij is, er valt geen verhaal bij te verzinnen. De film legt inderdaad niet het accent op epische veldslagen en "bloodstollende acties" maar op meer op de mens achter Napoleon met de daarbij behorende tekortkomingen. Ik denk dat jij beter naar films uit het genre "300" of "Immortals" kunt kijken.
3,5
[permalink] geplaatst op 16 maart 2012, 8:10 uurNaar welke taal heb je hier geluisterd dan?