134.886 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.406 berichten | 4.928.739 stemmen

locatie: Films » Radio Days (1987) » Info

Komedie / Drama
85 minuten

geregisseerd door Woody Allen
met Mia Farrow, Julie Kavner en Seth Green

Een man mijmert over de goede oude tijd van de radio. Het leven tijdens zijn jeugd met familie, kennissen en de buurt. Hij vertelt anekdotes over de radio, die hij verzamelde.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2010, 23:28 uur
Allen gooit het ditmaal over een andere boeg door verschillende scènes en anekdotes rondom de radio aan de kijker te tonen. Hier zijn niet zulke scherpe dialogen of briljante personages als in veel van zijn andere films, maar het kent wel een aantal hilarische momenten en typische Allen-ingrediënten zoals de New Yorkse joodse familie. Een verhaal is er niet, maar daar gaat het niet om. Het zijn losse herinneringen die hij deelt, en hij brengt de jaren '40 weer tot leven. Hierdoor wordt het een erg fijne sfeerfilm die zijn momenten kent. In de cast zien we allemaal koppen langskomen die we van andere Allen's kennen en ze doen het allemaal prima, maar niemand krijgt echt de tijd om te schitteren. Goed en kleurrijk gefilmd, een aardig pakket schetsen van tijd en plaats (i.t.t. sketches, verwacht dat dus niet), en een fijne voice-over van de man zelf waar nostalgie zegeviert, maar waar tegelijkertijd weer een bittere toon is te ontdekken.

3,5* is misschien een beetje veel, maar 3,0* is te weinig. Allen films hebben altijd zo'n fijne nasmaak.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 augustus 2010, 13:07 uur
Na het zomergastenfragment van Maarten 't Hart uit deze film vandaag maar eens even ingeschakeld om MGM. Viel me achteraf toch een beetje tegen. Het begin is nog wel redelijk vermakelijk maar al snel valt de film in herhaling en is het vooral meer van hetzelfde. Typisch een film die geen seconde verveelt maar die je ook tien minuten na het kijken alweer vergeten bent.

6.1/10

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Radio Days (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Radio Days (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Radio Days (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

Madecineman
(moderator)
avatar van Madecineman
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juli 2011, 14:34 uur
Beetje zoetsappige nostalgische jaren '40 collage waarin zelfs het uitbreken van WO2 wordt gereduceerd tot iets knus...

Niet helemaal mijn ding maar moet toegeven dat ik wel gevoelig ben voor de mooie aankleding en de prettige sfeer waarin het gebracht wordt. Allen's uitgangspunt van de tegengestelde werelden van een Joods arbeidersgezin die de eindjes aan elkaar moeten knopen en de glitter en glamour van de radio is goed gevonden. Het brengt de juiste afwisseling in de diverse anekdotes. Anekdotes waarvan de een beter geslaagd is dan de ander. Wel knap dat Allen, ondanks zijn overduidelijke hang naar sentiment, niet vervalt in kitscherigheid.

Grappig trouwens dat ik nu een voorstelling heb van Rockaway Beach, kende dat alleen uit het liedje van The Ramones. Prachtige nachtclub zangeres in de rode jurk trouwens ook...

Niet onaardig maar veel zal er uiteindelijk niet van beklijven ben ik bang.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2011, 23:10 uur
Toch weer een iets mindere Allen. Het is eigenlijk een opeenvolging van anekdotes en situaties, meer niet. Het jaren '40-stijltje is ook niet echt aan mij besteed, heb liever iets recenters. Wel is het weer fantastisch om acteurs eruit te pikken. Ben sowieso altijd benieuwd naar de casting van films, Woody Allen-films hebben toch wat extra's. Er zijn veel van zijn vaste acteurs in kleine rolletjes zoals Jeff Daniels, Danny Aiello, Tony Roberts en Diane Keaton. Zelfs een tekstloze, luttele seconden durende rol van William H. Macy is te vinden als je goed kijkt.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 februari 2012, 18:57 uur
Nostalgische prent over de radio en hoe de mensen dat vroeger beleefden. Niet helemaal mijn soort film, maar erg warm en liefdevol gebracht (zonder dat het te sentimenteel wordt) en bij momenten ook met een flinke zweem melancholie. Geen Allen grand cru voor mij, maar toch wel geslaagd.