Midnight Lace (1960)

geregisseerd door
David Millermet
Doris Day,
Rex Harrison en
John GavinIn de dikke mist hoort ze een stem van een man die haar bedreigt. Ze rent naar huis waar haar man denkt dat het een morbide grapjas was. De komende week begint echter dezelfde man haar op te bellen.
2,5
[permalink] geplaatst op 9 maart 2008, 21:15 uurHet verhaal lijkt een kruising te zijn van "Gaslight" en "Dial M for murder", met een vleugje "Vertigo".
3,5
[permalink] geplaatst op 19 oktober 2008, 6:45 uurDoris Day in een serieuze rol en ze speelt hem met overtuiging. Midnight Lace is een film in een stijl waar Hollywood in de jaren 50/begin jaren 60 in grossierde. Warme kleuren, zwaar aangezette muziek en piekfijne sets (en in dit geval voor Doris Day weer de perfecte galante garderobe die haar handelsmerk werd). Rex Harrison is top en een mooie bijrol voor John Williams als Scotland Yard-inspecteur - inderdaad: doet denken aan Dial M for Murder. Ik had Midnight Lace in geen dertig jaar gezien, herinnerde mij de ontknoping nog en vond hem toch onverwacht spannend. Heerlijk!
3,0
[permalink] geplaatst op 28 december 2008, 3:54 uurWie het schmieren van Day kan waarderen, wacht een prettige thriller met een heel klein snufje Hitchcock. De doorgewinterde cinefiel zal echter de ontknoping vrij snel kunnen voorspellen omdat de andere opties te logisch zijn. Toch leuk in elkaar gestoken. Goed.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 maart 2010, 19:14 uurVolgens mij de enige Thriller met Doris Day.
Goede film met zelfs sfeer zoals het hoort in een Thriller. Niet een van de beste Thrillers maar wel een van de goede. 3,5.
[permalink] geplaatst op 12 mei 2010, 10:30 uur16 mei a.s.: zondagochtend van 0.05 - 01.50 u. op de ARD.
3,5
[permalink] geplaatst op 16 april 2012, 22:35 uurLeuk om weer eens een oude film met Doris Day te zien en nog wel in een karakterrol. Een onderhoudende, effectvolle, intrigerende en toenemend spannende thriller met verrassingen; een combinatie tussen Hitchcock (flarden van mist) en Agatha Christie. De cast is zonder meer goed; Rex Harrison is sympathiek en charismatisch als altijd.
Weet iemand waarom bij IMDb deze film onder de Nederlandse titel 'Een stem in de mist' te vinden is?