134.886 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.401 berichten | 4.928.733 stemmen

Broadway Danny Rose (1984)

Broadway Danny Rose (1984)
128 stemmen | gemiddelde 3,37
mijn stem:
alle leeftijdenVerenigde Staten
Komedie
84 minuten

geregisseerd door Woody Allen
met Woody Allen, Mia Farrow en Nick Apollo Forte

Iedereen op Broadway is het erover eens dat Danny Rose een legende is en ze kunnen urenlang verhalen over hem vertellen. Hij kon een bar-zanger tot super-ster maken. Helaas valt de zanger voor een gangsterliefje waardoor Rose in grote problemen komt.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 november 2005, 20:08 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Op sommige momenten heeft deze film wat weg van een Godfather-pastiche. Neem de scène waar Danny plompverloren op een Italiaans trouwfeestje aanbeland. Het zinnetje "You play a tarantela!" is het enige wat er ontbreekt :)

En zo hebben we de waarzegster waar Mia Farrow alweer bij te rade gaat. Prachtig hoe ze vanonder dat gigantische kruisbeeld de toekomst voorspeld :D

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2006, 18:05 uur
Erg grappig maar rommelig. Ik vond Nick Apollo Forte totaal niet interessant.
Het beste deel van de film is wanneer Woody en Mia samen zijn.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Broadway Danny Rose (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Broadway Danny Rose (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Broadway Danny Rose (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2006, 0:50 uur
Eerst dacht ik in het begin, dit wordt maar een matige film. Maar gaandeweg vond ik hem toch wel leuk.
Nick Apollo Forte was zeker niet zo interessant, maar dat hoorde hij ook niet te zijn. Het is maar een tweederangs artiest in de film en die manager van hem is ook een tweederangs manager.
De film krijgt van mij een 3.5*

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 november 2007, 15:47 uur
Woody Allen heeft zijn beste films toch in de jaren '80 gemaakt. "Broadway Danny Rose" is een van de hoogtepunten van zijn carriere. Geweldige rol van een onherkenbare Mia Farrow, een van mijn favoriete actrices. 4.5/5

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 april 2008, 14:13 uur
Down_By_Law schreef:

Verhoogd naar 5*

confucius
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2008, 9:10 uur
Niet mijn eerste Woody film. Om precies te zijn: Achtendertig
Woody´s - dat zijn ze bijna allemaal heb ik bekeken én er
mijn mening over geschreven (heb ze ook alle achtendertig
op dvd natuurlijk). In alfabetische volgorde ga ik ze op MM
zetten, zo objectief als maar mogelijk is, dit voor de Woody
Allen fanaten, maar ook voor hen die Woody nog niet kennen.
Hier gaan we:
De zoveelste cynische, ironische paranoide filmkomedie die W. Allen nooit rijk - moet dat dan? - zal maken maar wel alle fans van W.A. binnenpretjes bezorgt. Ik vond deze niet zo leuk maar ´m afkraken op basis van enkele mindere geslaagde gags zou ook wat overdreven zijn. Een zilveren tweetje leek mij voldoende. Op naar zijn volgende.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 januari 2009, 14:36 uur
Het genie Woody Allen op zijn best.
Hoe meer films ik van hem zie of herzie, hoe meer ik er van overtuigd ben dat deze man een klassa apart is en dat , zonder we het mogelijks merken, andere cineasten door hem zijn beïnvloed.
Danny Rose is de typische Woody-figuur, het zenuwrijke, alerte manneke met zijn filosofische, grappige gezegden, te pas en ten onpas voor de camera lopend en ook nu verongelukt door de dag stappend. Deze keer geen burlesque zoals in "Bananas".
Hou ook van die inmenging van crooner songs en deze keer Italiaanse folkssongs, in het juiste tempo gebracht.
Mia Farrow had ik aanvankelijk amper herkend en de figuur van "Lou" is perfect gekozen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2009, 19:14 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik ben er nog niet helemaal uit over hoe goed ik deze film nu werkelijk vind, maar het is wel een van Allens opmerkelijkste films. Wat mij erg beviel is dat het wellicht zijn meest sympathieke film is. Op een bepaalde manier vond ik het volgen van Danny Rose, een agent die altijd wel in de lagere rangen van het vak zal blijven, vertederend werken, zeker met de line-up van een aantal mislukte artiesten in korte bijrollen, die door Danny gesteund worden. Danny Rose is een personage naar mijn hart: een loser die bezig is met een kansloze taak die zich echter wel volledig op zijn werk stort. De scène in Rose's appartement, waarin hij Tina (gespeeld door een bijna onherkenbare Mia Farrow) uitlegd waarom hij integriteit verkiest boven egoïsme is hartverwarmend in zijn eerlijkheid, ondanks dat het niet geheel rationeel klinkt.

De film is ook grappig, maar niet op zo'n uitbundige manier als veel Allenfilms. De heliumgrap had Allen denk ik ook beter kunnen bewaren voor zijn groteskere komedies, al werken de momenten met de maffia wel. De film komt het best tot zijn recht tijdens zijn kleinere grapjes en lichte dramatische elementen. De scène waarin Lou tegen Danny zegt dat hij een andere agent neemt laat wellicht Allens beste dramatische kant als acteur zien.

Jammer dat ik het einde niet geheel vond werken. Het ligt natuurlijk voor de hand dat de film eindigt met een romance tussen Danny en Tina, maar op een bepaalde manier had ik niet het gevoel dat de film hier naartoe werkte. Ik had liever gezien dat het eindigde met Danny's thanksgivingfeestje met zijn cliënten. Dat paste beter bij de geest van de film.

3,5* voor nu, maar ik heb wel een sterk gevoel dat ik hem nog eens moet bekijken.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 april 2009, 23:15 uur
The One Ring schreef:

Grappig! Ik vond dit juist meer één van de standaard-Woody-werken. Wel heb je een goed punt dat Woody dit keer niet meteen een personage opzet, dat sommige mensen enorm kan irriteren. Ik had het hier ook met hem zo nu en dan te doen :P.

Maar verder was dit naar mijn idee dus vrij standaard met grappige ideëen, Woodytegeltjeswijsheden (Strong, Smile, Star! en Acceptance, Forgiveness, Love!) en ook nog eens leuke opzwepende muziek. Die Lou met zijn sjapperige repertoire (wat een lied is dat ook, Agita :')) deed me in bepaalde opzichten denken aan Lee Towers overigens.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 14:00 uur
Mooie raamvertelling over een impressario van sukkels.......Begin na een stuk of 10 Allens achter elkaar te hebben gezien toch wel erg veel overeenkomsten en terug kerende zaken te zien....Deze springt ertoch wel een beetje bovenuit, in positieve zin

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 15:10 uur
Allen achter elkaar kijken is meestal geen goed idee. Het doseren van Allen is wél een goed idee, want er zitten parels tussen die je niet wilt missen. Voor ieder ligt die nuance van favoriete Allens wat anders, op basis van je voorkeur van thema, setting en of hij wel/niet zelf meedoet.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 21:37 uur
Mochizuki Rokuro schreef:
Allen achter elkaar kijken is meestal geen goed idee.

Dat is ook persoonlijk lijkt me, want Woody Allen is voor mij nou net één van die regisseurs waarvan ik makkelijk meerdere films binnen korte tijd kan kijken zonder dat het me irriteerd.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 maart 2010, 15:03 uur
Tja, ik ben het wel met MochizukiRokuro eens. Maar ik heb recentelijk een dvd-box gekocht van deze regisseuren dat is meteen het enige filmmateriaal wat ik nog niet gekeken heb. Dan sla je al snel aan het woodyalleninmarathonverbandkijken.

Zaken alsde hamster, overspel, twijfel over huwelijkse trouw enz. komen steeds terug (evenals bepaalde zinsnedes: 'you are a wonderful person and I mean that from the bodem of my heart') en je krijgt dan sterk het gevoel dat je het allemaal al eerder hebt gezien (wat dan natuurlijk ook zo is. het werkt allemaal ook wel een beetje reflectief, al die relatieperikelen.

Maar dat doet niets af aan de kwaliteit van Allen als schrijver en regisseur. Die is prima.

De tactiek van het achter elkaar door kijken (sta nu op 12 films in een krappe week) begint toch slijtageplekken op te leveren.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2010, 10:14 uur
Weer een waardige Woody Allen film met weer een leuke rol voor Woody Allen en ook een Mia Farrow die zoals gewoonlijk weer prima in haar rol zat!
Deze film is echt typisch Woody Allen, de hele sfeer, de gebeurtenissen en de manier van vertellen, heb hier weer erg van kunnen genieten!

*You know what my philosophy of life is? That it's important to have some laughs, but you gotta suffer a little too, because otherwise you miss the whole point to life.*

4 sterren :)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2010, 11:49 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Vooral wanneer het grote verhaal nauwelijks doorbroken wordt is dit echt een heerlijke film. Romantiek wordt wat erg weggestopt (want er is best wat romantiek te bekennen), maar de dialogen zijn soms echt geweldig. Vooral de klungelige Allen is hier op dreef, en dan ook nog eens in zijn New York (in zwart/wit geschoten): wat wil je nog meer? Leuke film weer, behoort net niet tot zijn beste, maar komt hier en daar in de buurt.

(O, en ik lag echt dubbel bij die heliumgrap, juist omdat ik hem niet had verwacht :Y)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2010, 11:58 uur
The One Ring schreef:
Mochizuki Rokuro schreef:

Ik heb dat inderdaad ook wel. Als ik de smaak te pakken heb kijk ik er zo drie achtereen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 augustus 2010, 11:33 uur
De film komt pas op gang als het grote verhaal verteld wordt. Vanaf de komst van Mia Farrow (in een bijzondere rol) wordt het echt leuk. Dit vind ik ook een van de leukste Woody Allen-rollen; iemand die alles aan elkaar probeert te praten maar eigenlijk niets gedaan krijgt, en dan die handgebaren erbij! Na een moeizame start is het gewoon weer een hele leuke en lieve Woody Allen, met een aantal mooie rollen, mooie zwart-wit beelden en goede muziek. Voor de rest sluit ik me aan bij The One Ring, en ik ga 'm ook vast nog eens herzien en dan komt er misschien ook weer een halfje erbij, maar voor nu een

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2011, 13:05 uur
Ik vind het altijd heel erg fijn om dit soort films te kijken. Ik wordt er enorm vrolijk van en ookal is het verhaaltje simpel en laat Allen niet zoveel zien als normaal(hij is zelfs iets irritanter), blijft dit een makkelijke wegkijker. Farrow ditmaal weer iets anders, ze heeft 75% van haar screentime een zonnebril op.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 april 2012, 14:18 uur
Geweldige film. W.m..b. een van Allen's beste . De films van Allen rusten voor een groot deel op uitstekende ideeen die de beste man keer op keer heeft. De setting, de vertelstructuur, het personage Danny Rose, de matige artiesten die hij begeleidt, het maffe avontuur met Mia Farrow, veel sterke scenes getuigen allemaal van een bijzonder creatieve Allen die vol goede ideeen zit.

Ik vond Allen tot mijn 16de irritant, daarna wel aardig, de laatste jaren gewoon goed en inmiddels ben ik een grote fan. Een van de beste filmmakers ooit. 4 dikke sterren voor deze ontzettend leuke film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 mei 2012, 18:08 uur
Ben alle films van Woody beetje bij beetje weer terug aan het kijken.

Broadway Danny Rose blijft een erg leuk vermakelijk filmpje met een toch wel bijzondere rol voor Mia Farrow.
Deze film is in vergelijking met een Manhattan wat meer op de comedy kant gericht, zelf ben ik een grotere fan van de films waar Woody een betere drama/comedy combinatie maakt.

Deze film blijft een erg lekker tussendoortje natuurlijk, maar in mijn gedachte was deze film op de 1 of andere manier beter.

half sterretje eraf ;)