Another Woman (1988)

geregisseerd door
Woody Allenmet
Gena Rowlands,
Mia Farrow en
Ian HolmOmdat ze zich thuis niet kan concentreren huurt auteur Marion in de stad een appartement om aan haar nieuwe roman te kunnen werken. Haar woning zit naast de spreekkamer van een psychiater, en wat Marion daar van een vrouwelijke patiënt hoort, zal haar leven grondig veranderen.
4,0
[permalink] geplaatst op 25 november 2005, 15:00 uurEen van Allen's meest serieuze en zeker ook beste films. Een dikke 4*
4,0
[permalink] geplaatst op 18 juli 2006, 12:23 uurOp dezelfde avond gekeken als Wild Strawberries van Bergman, en ik kwam tot de conclusie dat de films verdomd veel gemeen hebben.
Allebei prachtig, deze krijgt 4*.
4,0
[permalink] geplaatst op 1 augustus 2006, 21:48 uurWild strawberries heb ik niet gezien, wel vanavond Another woman. Een hele mooie ingetogen film, die op mij ontroerend heeft gewerkt. Een film die je echt kan raken en waarin blijkt dat mensen die het voor de buitenwereld "gemaakt"hebben, in wezen diep ongelukkig en eenzaam kunnen zijn. Woody Allen is een meester in het regisseren van comedies, maar ook het serieuze werk (a la Bergmann) brengt hij met verve. Zo ook met Interiors. De andere serieuze film September wil ik nog zien.
Een 4.0*
3,5
[permalink] geplaatst op 1 augustus 2006, 22:04 uurGoeie 'trilogie'. Drie indrukwekkende films.
Woody Allen beheerst meer stijlen/genres dan men vaak denkt.
4,0
[permalink] geplaatst op 2 augustus 2006, 12:22 uurJa, hij heeft zelfs een musical gemaakt: Everyone says I love you. Die is ook heel erg vermakelijk!!
Gek genoeg vind ik zijn hele vroege werk (1969- ong 1973) met Bananas, Tiger Lily e.d. niet meer zo geweldig, omdat de humor daarin een beetje flauw is.
Weet iemand waar ik September met Nederlandse ondertiteling goedkoop kan aanschaffen?
5,0
[permalink] geplaatst op 9 april 2008, 14:22 uurIk blijf erbij dat Woody zijn meeste klassiekers in de jaren '80 maakte, met "Stardust Memories", "Zelig", "Broadway Danny Rose", "The Purple Rose Of Cairo", "Hannah And Her Sisters", "Radio Days", "Crimes And Misdemeanors" en deze dus. Prachtig geacteerd en bij vlagen heel erg ontroerend.
2,5
[permalink] geplaatst op 23 augustus 2008, 0:19 uurHmja. Eigenlijk één van de eerste Allen's die een beetje tegenvalt. Niksige en nukkige personages, die wat peper in hun reet missen. Bovenal mis je in deze film vooral Allen zelf, die het hele depressieve geneuzel een stuk meer kijkbaarder gemaakt had.
confucius
[permalink] geplaatst op 6 september 2008, 7:42 uurNiet mijn eerste Woody film. Om precies te zijn:
Achtendertig Woody´s - dat zijn ze bijna allemaal
heb ik bekeken én er mijn mening over geschreven
(heb ze ook alle achtendertig op dvd natuurlijk).
In alfabetische volgorde ga ik ze op MM zetten,
zo objectief als maar mogelijk is, dit voor de
Woody Allen fanaten, maar ook voor hen die
Woody nog niet kennen.
Hier gaan we:
Zware zwarte pessimistische film. Zware zwarte dialogen maar wel alles op een hoog cultureel peil. Een aanrader voor de zwartkijkers onder de Woody fans. Woody zou zich in deze prent niet kunnen bewegen want daarin zou zijn 'stuntelige' houding niet aanslaan. Geen humor deze keer en ook niet mijn 'ding.'
[permalink] geplaatst op 2 juni 2009, 0:52 uurconfucius schreef:
Dit is zeker geen pessimistische film. Integendeel zelfs. De boodschap is dat het nooit te laat is om te stoppen met zaken al te rationeel te benaderen, meer naar je gevoelens te gaan luisteren, daar naar te handelen en dat dit onmiddellijk loont in het aangaan en onderhouden van relaties.
Jasper72
[permalink] geplaatst op 10 juli 2009, 12:02 uurErg mooi en langzaam psychologisch drama. Gena Rowlands was geknipt voor deze rol. Prachtige film die prima past bij de andere Allen films als September en Interiors.
3,5
[permalink] geplaatst op 24 november 2009, 22:58 uurPrima Woody-drama met een mooie veeleisende vrouwelijke hoofdrol voor Gena Rowlands. Het einde is een flinke eye-opener voor haar. Ook leuk om eens iemand als Gene Hackman op te zien duiken in een film zoals deze.
4,0
[permalink] geplaatst op 22 maart 2010, 14:57 uurPessimistische film? ja en nee. Veel van de (hoofd)rolspelers komen pessimistisch over (of zijn dit zelfs) wat zeker uitwerking heeft. Ook is de sfeer van de film wel degelijk somber. Het einde biedt dan toch nog een vorm van uitweg wat het sombere gevoel wat je als kijker bekruipt toch niet geheel kan wegnemen. Fraaie verhaallijn, goed weergegeven sfeer en mooi geacteerd (ook soms met een minimale hoeveelheid tekst zodat de mimiek de boventoon voert). En altijd weer die intelligente teksten en dialogen. Alsof je naar het werkelijke leven kijkt in plaats van naar een film.
[permalink] geplaatst op 1 juni 2010, 16:31 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenEen erg interessant plot en wederom weer een sterke drama film van Woody Allen.
Toch vind ik deze film de minste van de 3, Interiors en het geweldige September komt deze film niet bij in de buurt maar is niet te min nog steeds een indrukwekkende en boeiende film om te zien.
Het verhaal lijkt bij deze film iets minder sterk uit de verf te komen als bij de eerder genoemde titels, bijvoorbeeld
de kussens voor het rooster, opeens is het geluid helemaal weg, je kan mij veel wijs maken maar 2 van die kussens kunnen echt niet zoveel geluid tegen houden. Dan heb je nog dat 1 kussen opeens omgevallen was zodat de vrouw weer kon horen wat er aan de andere kant gebeurde, hoe kan zo zwaar kussen nou ineens omvallen?
Vooral door deze scene leek de film een beetje gemaakt, maar gelukkig weet de rest van de film met vooral het emotievolle einde dit weer recht te zetten.
Het mooiste dialoog is nog wel wat de vrouw als laatste zegt:
*I Wondered If A Memory Is Something You Have, Or Something You've Lost*
Kortom: weer een Woody-drama die gezien mag worden! maar toch zeker niet zo sterk was als Interiors & September
3,5 sterren.
2,0
[permalink] geplaatst op 18 augustus 2010, 14:30 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenNa het toch wel erg sterke Interiors had ik best veel vertrouwen in dit drama van Woody Allen. Maar na talloze voltreffers ben ik nu een tikkeltje teleurgesteld in deze Allen. De thema's heeft hij al in veel van zijn andere werken verwerkt maar dan beter. Hier bleef het allemaal een beetje suf, wat denk ik komt door het saaie optreden van Gena Rowlands. Ook vielen kleine bijrollen van Gene Hackman en Ian Holm tegen, echt de kans om te schitteren krijgen ze niet. Het verhaal is redelijk opgebouwd maar weet niet de sfeer te creëeren die nodig is voor een drama als dit. De flashbacks en dromen blijven daarom ook wat suf. De aankleding werkte ook niet echt. Naast de spuuglelijke mode van die tijd waar ik wel vaker last van heb was New York uitermate fantasieloos gefilmd. Dat is een gebied waar je toch wel iets van Woody mag verwachten. Wel zijn er een aantal sterke momenten en zeker het einde is prachtig; "I wondered If a memory is something you have, or something you've lost."
4,0
[permalink] geplaatst op 5 november 2010, 11:34 uurEén van Allen's beste serieuze films. Typisch wereld bevolkt door doktoren, professoren en ander intellectueel volk (met hun looks en interieurs: love it). Sterke thematiek die vlijmscherp wordt uitgevoerd. Kan voor sommigen wellicht wat dwingerig overkomen, ik vond het indrukwekkend. En zo heb ik bijna alle Allen's gezien, jammer eigenlijk.
4,5
[permalink] geplaatst op 20 februari 2011, 15:22 uurIk zie overal dingen staan over de bergman-trilogie van woody allen met interiors, september en deze another woman. Ik heb another woman nog niet gezien maar interiors en september vond ik zeer goed. Met welke bergman-films zijn deze woody allen-films dan te vergelijken? Want die van bergman zou ik dan ook wel eens willen zien.
2,0
[permalink] geplaatst op 5 november 2011, 13:02 uurNee niet mijn soort film. Ik kan toch meer genieten van komische films van Allen. De film kabbelt maar een beetje voort zonder me echt te raken. Jammer ook dat acteurs als Holm en Hackman niet echt de kans krijgen om te laten zien wat ze kunnen. Rowlands vind ik een zeer oninteressant hoofdpersonage. Nee, toch maar weer een komedie volgende keer.