132.155 gebruikers | 83.089 films | 30.172 regisseurs | 3.420.030 berichten | 4.772.426 stemmen

locatie: Films » Frankenstein (1973) » Info

Horror
180 minuten

geregisseerd door Glenn Jordan
met Robert Foxworth, Susan Strasberg en Bo Svenson

Wetenschapper Dr. Victor Frankenstein wil leven scheppen en steelt daarom lichaamsdelen om zijn doel, een levende creatie, te bereiken. Frankenstein's zieke obsessie heeft catastrofale gevolgen.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 september 2006, 23:37 uur
Zonde van het origineel hoor...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juli 2007, 10:09 uur
zeg dat wel

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Tender Son - The Frankenstein Project (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Tender Son - The Frankenstein Project (€ 16,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Tender Son - The Frankenstein Project (€ 17,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 oktober 2007, 19:12 uur
Deze TV-film komt nu uit op DVD in de States. Scenarist is Dan Curtis.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 november 2007, 16:48 uur
weet er iemand in welk jaar de eerste frankenstein film is gemaakt ?

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 november 2007, 16:48 uur
Toets 'Frankenstein' in en je ziet het vanzelf..

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2008, 20:57 uur
Deze versie van Frankenstein was gemaakt voor televisie en werd uitgebracht in het zelfde jaar als het betere "Frankenstein, the True Story" van Jack Smight. Dan Curtis legt het accent op een pathetische typering van het monster, een wezen dat door zijn lelijkheid en onhandigheid gedoemd is om alleen te blijven. Ik zag de film de eerste keer dertig jaar geleden en vond hem toen niet zo denderend. Maar bij een tweede visie wist dit werk me toch meer te bekoren. Met eerder beperkte middelen gemaakt oogt deze film meer als een mix van drama en fantasy, waarbij het angstklimaat dat je terugvindt in bvb de Hammer Films vaak ontbreekt. Het is soms toneelmatig in beeld gezet. Maar toch straalt het verhaal, dat de roman van Mary Shelley wel niet 100% volgt, een zekere charme uit.
Jammer dat "House of Dark Shadows", één van Dan Curtis' beste werken, maar niet op DVD verschijnt. Hoe lang nog, Warner?
De DarkSky DVD versie duurt 125 minuten en heet "Dan Curtis Frankenstein" ofschoon de regie deze keer wel in handen was van Glenn Jordan.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2011, 14:30 uur
Aardige verfilming van Frankenstein die alleen nooit in de schaduw kan staan van het veel betere klassieke werk uit de jaren 30. Die film is vergeleken met dit zoveel meer qua sfeer, opzet, stijl etc. Maar deze film is zeker geen groot drama. Dit is prettig gemaakt en het "Monster"wordt knap neergezet door Bo Svenson. Alleen Karloff deed het iets beter. Voor de rest is hier nou ook weer niet veel mis mee dus krijgt het van mij een 3,0.