The Stand (1994)
Alternatieve titel: Stephen King's The Stand

366 stemmen | gemiddelde 3,38

Sciencefiction /
Horror366 minuten (miniserie, 6 delen)
geregisseerd door
Mick Garrismet
Gary Sinise,
Molly Ringwald en
Jamey SheridanCaptain Tripps, een door Amerikaanse wetenschappers ontwikkeld dodelijk virus, roeit de mensheid uit. Slechts enkele mensen weten de epidemie te overleven. In hun slaap krijgen ze visioenen van de oude lieve Mother Abigail Freemantle en de gluiperige Randall Flagg. De overlevenden moeten een keuze maken: goed of kwaad.
3,0
[permalink] geplaatst op 28 oktober 2009, 23:36 uurZes uur toe werken naar een anti-climax. Wat er daarvoor gebeurt is nog wel leuk en spannend, alleen die bad-guy... Hij komt echt uit de Hel, als de verpersoonlijking van een demon er zo uitziet op aarde

. Dus daarom misschien wel weer goed gecast

2,0
[permalink] geplaatst op 9 december 2009, 16:32 uurbugbig schreef:
Het einde was zwaar k..., meer wil ik er niet over zeggen: doch een ding nog wel, het was eerst 4, maar wordt dientengevolge 1
Idd, het einde trekt op niets! Zonde van mijn tijd.
2,5
[permalink] geplaatst op 10 december 2009, 13:21 uurVroeger vond ik het fantastisch maar hij viel me toch erg tegen zoveel jaren later.....pfffffff
2,5
[permalink] geplaatst op 12 januari 2010, 0:45 uurTsja...ik vond hem vroeger ook grandioos, maar nu ik hem weer heb gezien moet ik toch concluderen dat het wel heel matig is allemaal.
Het acteerwerk is vaak bedroevend en tenenkrommend. Daarnaast zit er ook gewoon veel onzin in de film, overal lijken die tijdens de bruiloft dood neer zijn gevallen, dood gingen in een casino, in de Octopus op de kermis. Een beetje over the top allemaal.
het verhaal zelf duurt ook veel te lang, ik kon hem niet in 1 keer uitkijken en heb er totaal 5 weken over gedaan. Iedere keer als ik echt geen ruk te doen had keek ik weer een deel.
Vroeger had ik hem minstens 4 sterren gegeven, nu geef ik een matige 2,5*. En dan vooral omdat ik een nostaligisch gevoel krijg bij deze film, anders was het nog minder.
Van alle Stephen King verfilmingen zuigt meer dan de helft, wat een low-budget rommel is het altijd. Gelukkig zijn de boeken over het algemeen wel goed te pruimen.
2,0
[permalink] geplaatst op 12 januari 2010, 1:00 uurboozebelly schreef:
Dit zijn ook dikke plotholes in mijn ogen, aangezien er ook een periode van (ernstige) ziekte vooraf gaat aan hun overlijden. Vervolgens zie je idd lijken op bruiloften, kermis etc. liggen. Toch een beetje krom als die mensen allemaal doodziek zijn.
3,0
[permalink] geplaatst op 12 februari 2010, 1:44 uurFantastisch verhaal, wordt alleen elke aflevering minder. Leek wel of het budget op was...
Acteerwerk soms over the top en vrij matig, gelukkig weten we dat dit een tv-verfilming is (de zoveelste van King's boeken) en dat we dit als normaal kunnen beschouwen.
4,5
[permalink] geplaatst op 27 februari 2010, 14:57 uurblijft gewoon en klasieker.
Rob lowe speelt geweldig,molly ringwald trouwens ook.
kan keer op keer weer genieten van deze film.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 maart 2010, 16:42 uurDeze verfilming viel echt tegen. Jammer. Kwam op mij redelijk goedkoop en 80s achtig over. Acteerwerk was best goed, maar toch niet de kijk sensatie waar ik op had gehoopt...
4,0
[permalink] geplaatst op 15 maart 2010, 13:34 uurIk vond het ook raar hoe al die mensen plotseling tijdens een ceremonie etc. dood gaan, maarja... Dat is een beetje de zwakte van alle King-verfilmingen. Ook zijn er rare tijdssprongen te waarnemen. Toch vond ik het niet slecht en was er een ware stoet aan waardige acteurs (vooral Rob Lowe, Gary Sinise, Ray Walston, Adam Storke en Laura San Giacomo vallen in positieve zin op).
3,0
[permalink] geplaatst op 30 april 2010, 11:24 uurGisternacht het laatste deel van The Stand gekeken en ik zit een beetje met gemengde gevoelens. Heb me eigenlijk geen enkele minuut moeten vervelen met deze miniserie. De acteurs/actrices speelden toch wel redelijk goed, het verhaal lag opzich wel prettig op de geest.
Vooraf had ik al een aantal keer gelezen dat je dus echt op een anti-climax afgaat en ook ik denk daar niet anders over. In feite vond ik het einde gewoon belachelijk, raakte echt kant nog wal.
Die Randal Flagg is trouwens wel echt the opposite of een eng/slecht monster. Zijn transformaties raakten eerder mijn lachspier dan dat ik er ook maar enige rillingen van kreeg.
Al met al is dit gewoon een klassieker waarvan ik toch wel vind dat je hem gezien moet hebben.
Een zesje omdat ik het niet slecht, maar ook niet echt heel sterk vind.
3,5
[permalink] geplaatst op 9 juni 2010, 0:32 uurEindelijk voor een goede prijsje op Dvd kunnen kopen. Dit blijft één van de weinige goede films die over epidemie en de strijd tussen goed en kwaad die ik gezien heb.
[permalink] geplaatst op 17 oktober 2010, 11:33 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenStephen King zorgde ervoor de screenplay. Meest solide King verfilming.. vergeet niet.. dit is een van de meest complexe boeken van King. Waar andere verfilmingen (IT Tommyknocker) in de zelfde trant de plank volledig mis sloegen, slaagt de Stand erin om het boek goed te vertalen. Tuurlijk, zoals bij alle boekverfilmingen worden er dingen weggelaten en moet je jezelf inlezen om sommige karakters te kunnen begrijpen..
De acteerprestaties vallen het meest op. Destijds een paar hele grote namen maar tegenwoordig zijn sommige in vergetelheid geraakt. Een jonge gary Sinise, Kareem Abdul Jabbar, Shawnee Smith, Patrick KillPatrick allemaal jaren 90 sterren.
Vond de effecten wel aardig. Tegenwoordig kan iedereen deze effecten maken met adobe of sony vegas, maar voor 1994 was dit voor een tv productie wel redelijk.
Begrijp nog altijd niet wat Randall Flagg nou precies is. Hij is de duivel? Op een geven moment quote hij de Stones.. Please to meet you, hope you guess my name.. Vond ik wel grappig want King gebruikt altijd nummers om zijn verhalen mee te versterken. Denk maar aan Pet Cemetary.. De hoofdrolspeler heeft steeds een nummer van de Ramones in zijn hoofd. Randall Flagg verschijnt ook in de Donkerte Toren series.
Maar goed ik geef deze 5 sterren omdat dit één van mijn favoriete miniseries is.. Zo goed.. dat ik hem in een ruk heb uit heb gekeken en nu met slaperige ogen dit verhaal zit te tikken
[permalink] geplaatst op 18 oktober 2010, 13:23 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenPascaL schreef:
Soort van. Hij trekt
het kwaad aan en zijn volgelingen zijn dus de bad-guys in de serie.
Hij verschijnt inderdaad ook in de Donkere Toren serie, met een iets minder prominente rol, maar ook daar is hij zeker niet onbelangrijk.
Hij komt ook terug in het boek "Ogen van de Draak." Flagg is zo ongeveer King's meest gebruikte bad-guy.
[permalink] geplaatst op 13 november 2010, 22:41 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVoor mij is het herfstvakantie dus vandaag maar eens in 1 dag bekeken.
Linke soep want nog steeds mijn favo Stephen King-boek (samen met "De Talisman" en "De Gloed") en deze leek al net zo onverfilmbaar.
Maar brengt het er toch zeer bovengemiddeld vanaf al zijn er 2 minpuntjes: eerste anderhalf uur is eigenlijk het sterkst en Randall Flagg lijkt eerder op Mel Gibson in "Braveheart" dan dat ie echt mytische proporties heeft.
Al zijn er dan weer mensen die vinden dat Mel Gibson het ultieme kwaad belichaamt (hihi)
Maar de keuze om hier zes uur voor uit te trekken pakt zeer goed uit en echte inkak-momenten zitten er niet in.
Tsja het einde dat oemen ze een "deus ex machina" en is de eerste les bij een schrijvers-cursus (nooit, maar dan ook nooit...) schijnbaar had King toen net even zitten slapen.
Maar goed als toch redelijk Stephen King-liefhebber vind ik deze heel wat geslaagder dan een overschat gedrocht als "Misery" en mag deze in het rijtje uitermate geslaagde King mini-series samen met "Salem's Lot" en "Storm of the Century".
2,5
[permalink] geplaatst op 13 november 2010, 23:12 uurTsja het einde dat oemen ze een "deus ex machina"
Nee. Het personage is al lang en breed geïntroduceerd en voor de oplettende lezer is lang voor het einde wel te raden wat er kan gaan gebeuren.
The Truth
[permalink] geplaatst op 13 november 2010, 23:16 uurBoordAppel schreef:(quote)
Inderdaad, ik vond heel de film voorspelbaar en zo langdradig, .
[permalink] geplaatst op 14 november 2010, 0:23 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBoordAppel schreef:(quote)
De hand van God die hoogstpersoonlijk komt ingrijpen
4,0
[permalink] geplaatst op 23 november 2010, 17:09 uurHet verhaal van the Stand is goed, alleen jammer dat de uitvoering dat niet zo is. Ik vond de eerste drie delen goed, maar zoals al vaak gezegd hier is het einde heel slecht (maar dat vind ik vaker met Stephen King films). Het laatste deel duurt lang en is saai en daardoor vergeet je bijna waar de film daadwerkelijk over gaat. De special effects zijn voor tegenwoordige begrippen natuurlijk een beetje een lachertje, maar de film is dan wel al 16 jaar oud.
4,5
[permalink] geplaatst op 28 november 2010, 22:30 uurIk heb me heerlijk vermaakt erg spannend
4,0
[permalink] geplaatst op 20 mei 2011, 10:16 uurNa een tip van iemand deze op DVD gekocht.
Geen spijt van heb mij prima vermaakt.
4,0
[permalink] geplaatst op 6 november 2011, 1:20 uurThe Stand was/is fantastisch - behalve het einde.... maar goed, dat nemen we dan op de koop toe...
neysen1985
5,0
[permalink] geplaatst op 24 december 2011, 21:11 uurgeweldige stephen king verfilming.
Ben gek op de films die gebaseerd zijn op de boeken die hij heeft geschreven!
3,5
[permalink] geplaatst op 27 januari 2012, 18:36 uurHet eerste deel is nog een beetje een inleiding van verschillende personages en natuurlijk ook qua setting/verhaal.
De film duurt anderhalf uur, maar weet wel te boeien. De cast is een mengeling van bekende gezichten en nobele onbekenden. Het kwam allemaal wel overtuigend over. De muziekkeuze was ook niet slecht, met zelf enkele klassiekers.
Nu de film moet nog een beetje groeien. Het einde hebben ze niet echt naar een climax gewerkt, dus je zit zeker niet op het puntje van je stoel om het volgende deel te bekijken, al zal 'k dit zeker wel doen

Voorlopig niet slecht.
Het tweede deel vloog eigenlijk weer voorbij. Het wordt wel al duidelijker dat de film gaat over de strijdt tussen het goeie en het slechte.
Dit keer kwam het hoofdpersonage (Gary Sinise) eigenlijk niet zo veel in beeld. Deze aflevering vond 'k wel wat grappiger en luchtiger dan het eerste deel. Eigenlijk is er toch niet zo heel veel gebeurd, maar toch wist het me opnieuw te boeien van begin tot einde. Op naar deel drie.
Nummer drie ligt wel in het verlengde van de vorige delen. Al weer is er niet zoveel wereldschokkend gebeurd, maar toch genoeg om het boeiend te houden. De spanning begint wel al wat te stijgen er dit keer was er iets meer actie. De sfeer is dan ook al iet wat grimmiger. Het einde neigde zelfs een beetje naar The Lord of the Rings.
Het was wel leuk dat Stephen King in deze aflevering ook mee deed. Hij had eigenlijk nog een grotere rol dan 'k had gedacht.
Het laatste deel lag ook in lijn van de vorige delen. Opnieuw gebeurde er genoeg om te boeien, maar meer ook niet. Dit moest de grote climax worden, maar al bij al viel dit nog mee. Het werd allemaal wat donkerder en grimmiger, maar het einde was dan weer erg liefelijk. Er vielen wel een groot aantal doden, maar het waren wel de meer voorspelbare die het loodje leggen.
Nu, 'k vond het wel de moeite om de reeks een te bekijken, maar misschien mocht het eigenlijk wat ingekort worden, want 6 uur is toch wel redelijk lang voor dit verhaal.
neysen1985
5,0
[permalink] geplaatst op 10 februari 2012, 20:32 uurEn dan die martel scene op het eind! Pffffff
hoe geweldig in beeld gebracht!
Maar die scene is met name erg te waarderen aan de opbouw en gedetailleerde beelden.
dat is toch echt wel een belevenis voor iedereen hoor!
[permalink] geplaatst op 29 april 2012, 17:50 uurOoit de verhalenbundel The Four Seasons van Stephen King gelezen? Daar staat het verhaal van The Shawshank Redemption in..
[permalink] geplaatst op 30 april 2012, 12:04 uurIs het Different Seasons? Ik had de titel uit het Nederlands dan iets te letterlijk vertaald

Ben hier in ieder geval benieuwd naar, gisteren gekocht op een rommelmarkt maar het is wel een erg lange zit.
3,5
[permalink] geplaatst op 30 april 2012, 23:22 uurDeze nog niet gezien Linn? Het boek is geweldig (zal je ongetwijfeld al gelezen hebben) en deze film valt nog best mee. De kwaliteit is soms wel die van een tv-film, maar zeker niet slecht. Ik hoop wel ooit op een remake van dit.
[permalink] geplaatst op 1 mei 2012, 9:45 uurDeze komt dan zeker op de to see list! Het boek vond ik geweldig. Maar ik wist niet echt dat er een serie van was. Ik ben nu wel erg benieuwd!