Land of the Dead (2005)

968 stemmen | gemiddelde 2,83

Canada / Frankrijk / Verenigde Staten
Horror /
Thriller93 minuten / 97 minuten (director's cut)
geregisseerd door
George A. Romeromet
Asia Argento,
Dennis Hopper en
Simon BakerDe levende doden hebben de Aarde definitief in hun greep gekregen en de laatste overlevende mensen hebben zich in een versterkte stad teruggetrokken. Hun enige verweer tegen de ondoden is een enorme tank, de Dead Reckoning, die in het bezit is van de steenrijke Kaufman. De rest van de bevolking heeft het helaas wat minder goed en moet dagelijks keihard vechten om de ondoden buiten de stadsmuren te houden.
2,0
[permalink] geplaatst op 5 april 2011, 19:40 uur
2,0
[permalink] geplaatst op 29 mei 2011, 0:36 uurdeze film met paar leuke acteurs had de potentie erg goed te worden, maar ze hebben er gewoon niet alles uitgehaald, de actie was soms erg onverschillig en zombies met machinegeweren zijn gewoon not done ondanks dat het idee leuk was van slimme zombies. De zombies zage er natuurlijk wel goed uit maar dat is dan ook bijdrage van savini ^^
De film was trouwens te kort om goed op gang te komen, ik zat de hele tijd met een gevoel van dat er nog iets fantastisch gaat komen, maar jammer genoeg zo groots is het allemaal niet geworden.
3,0
[permalink] geplaatst op 5 juli 2011, 14:26 uurGelikte Horrorfilm, die helaas nergens écht eng wil worden.
4,0
[permalink] geplaatst op 28 september 2011, 18:18 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenberrydrum schreef:
zomaar wat nog nooit zoiets slechts gezien
Grammatica anno 2011 ..?
Land Of The Dead Is Romero's best zombiefilm, zonder twijfel!! Vermakelijk verhaal, goed acteerwerk en redelijk enge zombies. Ze zijn alleen wel érg snugger, vooral die
vooral die Big Daddy natuurlijk
....Waarom hebben ze die muurtjes om die zombiestad heen zo dun gebouwd
Een simpel spaanplaatje waar ze zo doorheen rammen... daar had ik minimaal een muur van een meter dik neergezet.
Enneh, zwemmende zombies??...tsja
[permalink] geplaatst op 13 oktober 2011, 18:28 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenRedelijk filmpje, vond ik 'm eerlijk gezegd wel wat tegenvallen.
Verhaallijn is niet boeiend en zombies die opeens slim zijn en met machinegeweren, hou maar op...
De actie was op zich wel oké en de zombies zagen er echt goed uit, dat dan weer wel. Helaas werd het nergens echt eng.
Nipt 2,5 sterren.
SlasherMovieMan
[permalink] geplaatst op 5 november 2011, 21:20 uurZijn we aangekomen in het Land Van De dood of zijn we ook weer niet de beste in aardrijkskunde?
Ik hoor hier redelijk negatieve reacties, maar persoonlijk vind ik Land Of The Dead nog een redelijke zombiefilm. Absoluut niet zo goed als de originele 'death' trilogy van Romero maar een redelijk interessant verhaaltje en aardig wat gore. Redelijk wat bekende spelers zoals Simon Baker en de inmiddels overleden Dennis Hopper. Tja, ik vind deze film op zich wel te pruimen, maar daar blijft het dan ook bij. Ik geef hem een 3. En YoG moet echt eens de originele 'death' trilogy kijken want dit is absoluut niet de beste zombie film van Romero.
3,5
[permalink] geplaatst op 5 december 2011, 12:59 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenVermakelijk deel in Romero’s zombiereeks. Voor de verandering eens een film over een zombieplaag in een vergevorderd stadium. De enige films die ik op dat vlak ken, zijn de latere Resident Evilfilms. Land of the Dead is verder geen erg spannende film. Er is een versterkte stad waarvanuit raids plaatsvinden met versterkte voertuigen om voorraden levensmiddelen aan te vullen. Het is dan ook wel leuk om te zien hoe de verhoudingen binnen zo’n stad zijn en verder is het vooral afwachten tot wanneer het mis gaat. Het minpunt van de film is niet de afwezigheid van grote partijen gore of, zoals ik al noemde, de lage spanningsgraad, maar eigenlijk de zombies zelf. Over het algemeen zien ze er wel heel heel tof uit, maar waarom Romero het in zijn hoofd haalt om zombies weer een stukje menselijkheid en beschaving te geven, vind ik onbegrijpelijk. Een wezen dat niets anders kent dan de drang naar eten, moet niet ineens het gras gaan maaien of proberen te tanken. Dat er een is die probeert te blazen op een trompet is tot daar aan toe. Daar kan ik nog wel de grap van inzien. Dat de hoofdzombie brult van woede vanwege een aanval op zijn medezombies, is me te karikaturaal. Ergerlijk zelfs. Het had makkelijk weggelaten mogen worden. Het acteerwerk is verder aardig. Asia Argento is een leuke chick en Dennis Hopper doet het eigenlijk altijd wel goed in zulke rollen. Hier had toch meer ingezeten.
2,5
[permalink] geplaatst op 28 januari 2012, 19:13 uurtja het ziet er allemaal gelikt uit, het heeft wat gekost en er gaat regelmatig een hoofd
van een zombie door de lucht maar er is geen spanning, de film sukkelt 1 1/2 uur door
maar een spanningsboog ontbreekt, is er niet, en met de zombie's een 'gezicht' geven
gaat de film helemaal de mist
nu een cijfer, mmmm ik geef deze film voor straf omdat de regisseur er zich met een Jantje van leiden heeft afgemaakt 2,5 zombies
2,5
[permalink] geplaatst op 11 mei 2012, 23:17 uurNiet best.
Ik keek deze film eigenlijk enkel omdat Simon Pegg en Edgar Wright een bijrol hadden, maar dat was ook alles. De film valt al direct met de deur in huis. Ik zie eerlijk gezegd liever ook het begin van een zombie-aanval. Maar ja, het is ook een sequel. Niet zo best. 2,5*