134.886 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.357 berichten | 4.928.691 stemmen

Soul of a Man, The (2003)

Soul of a Man,  The (2003)
10 stemmen | gemiddelde 3,15
mijn stem:
Duitsland / Verenigde Staten
Documentaire / Muziek
103 minuten

geregisseerd door Wim Wenders
met de stem van Laurence Fishburne, Skip James en Blind Willie Johnson

In deze documentaire brengt regisseur Wim Wenders het leven van zijn drie favoriete blues-artiesten in beeld: Skip James, Blind Willie Johnson en J.B. Lenoir. Hoewel de namen in eerste instantie niet veel zeggen, is hun invloed op de muziekwereld groot geweest. Door middel van nieuw beeldmateriaal afgewisseld met unieke oude fragmenten gaat Wenders op zoek naar de passie voor hun muziek. We zien registraties van enkele concerten, momenten uit hun persoonlijke leven en wat hedendaagse artiesten te zeggen hebben over hun voorgangers.

gebruiker
bericht

neo
(moderator)
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 november 2004, 18:46 uur
Wim Wenders maakte deze documentaire als onderdeel van een serie films over de geschiedenis van de blues. Archiefbeelden van enkele legendes woorden door Fishburne ingesproken, die tracht hun stem te imiteren. Veel leuke anekdotes, afwisselend en erg vermakelijk. 4 sterren

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2008, 14:47 uur
Wel erg beperkte kijk op de blues van Wim Wenders. Bijna alleen maar nummers van J.B. Lenoir en Skip James. Begint wel heel interessant, met Blind Willie Johnson in de ruimte, maar daarna zijn het vooral andere bands die nummers coveren en veel archiefmateriaal.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 januari 2010, 17:55 uur
maurice74 schreef:
Wel erg beperkte kijk op de blues van Wim Wenders.

Ik zie de film nergens gepresenteerd als "de kijk op de blues van Wim Wenders", maar zoals hier op deze pagina te lezen staat, een muziekdocu waarin hij zijn drie favoriete blues-artiesten in beeld brengt.

Vanavond op Canvas te zien trouwens, deze film.