Bangkok Hilton (1989)

202 stemmen | gemiddelde 3,83
Australië
Drama
273 minuten (miniserie, 4 delen)
geregisseerd door
Ken Cameronmet Nicole Kidman, Denholm Elliott en Hugo Weaving
De jonge Katrina Stanton (Nicole Kidman) gaat na de dood van haar moeder op zoek naar haar vader. Tijdens de zoektocht ontmoet Katrina een aantrekkelijke jongeman met wie ze doorreist naar Bangkok. Wanneer tijdens een controle op het vliegveld, in één van haar koffers heroïne wordt gevonden, begint voor haar een ware nachtmerrie. Ze wordt opgesloten in de beruchte Thaise gevangenis " Bangkok Hilton" waar haar onder erbarmelijke omstandigheden de doodstraf wacht. Haar vader, ooit een begaafd advocaat, doet verwoede pogingen om het doodvonnis ongedaan te maken.
4,5
[permalink] geplaatst op 6 januari 2008, 0:14 uurGoeie Film (miniserie)...Niet verveeld...
5,0
[permalink] geplaatst op 23 maart 2008, 5:31 uurIk vond het begin van de serie/film een beetje aan de saaie kant maar achteraf gezien is dat wel goed geweest want dat geeft ook een beeld uit wat voor een familie zij komt.
De spanning loopt heel hoog op en de sfeer van die gevangenis wordt goed neergezet.
Absoluut een aanrader!!
Een dikke 5.0* voor deze topper!
[permalink] geplaatst op 23 maart 2008, 10:00 uurnartasja schreef:
ben meerdere keren in thailand geweest en je kunt er idd wel makkelijk aan een jontje komen.
je moet dan vragen naar speciaale sigaretten, ik vind het maar eng.
toch sprak in de jungle een local die zei dat toeristen voor het roken van een jointje echt niet de gevangenis ingaan.
ze zullen wel proberen je wat geld afhandig te maken, wat naar onze begrippen niet eens zoveel schijnt te zijn..
is het daarin tegen een thaai, heeft hij grote kans wel opgepakt te worden.
ook verhalen gehoord van thaien die jou aangeven als je wiet koopt, in ruil daarvoor krijgen hun dan weer geld.
ik zou lekker genieten van het land en de wiet voor thuis bewaren.
In Thailand moet je niets illegaal doen want 1 dagje in de cel is al een nachtmerrie. Voor de rest een mooie film maar wel lang.
4,5
[permalink] geplaatst op 14 april 2008, 17:22 uurZeer goeie film, begin moet je inderdaad er wat inkomen maar eenmaal Nicole in de film komt blijf je echter aan het scherm gekluisterd.
Een goed relatisch verhaal en het prachtig acteurwerk vooral dan van Nicole maar ook van Joy Smithers maken deze film een echte aanrader.
5,0
[permalink] geplaatst op 6 mei 2008, 16:21 uurDeze film was mijn eerste kennismaking met Nicole Kidman.
Het is al vele jaren geleden dat ik hem had gezien, en had de DVD al enige tijd in m'n bezit.
Meer dan 4 uur, maar het loont de moeite, dit is een prachtfilm en ik vind nog steeds dat dit Nicole KIdman's beste rol is.
Ook Denholm Elliott en Hugo Weaving spelen hun rol prachtig.
Het verhaal boeit van begin tot eind.
Ben blij dat ik hem nu weer eens terug heb gezien, heb me geen seconde verveeld.
Topper !!
4,0
[permalink] geplaatst op 7 september 2008, 12:26 uurIk heb deze serie 1 keer gezien en dat is minstens al 15 jaar geleden, ik herinner mij er lang niet meer alles van, maar toch nog zeker enkele fragmenten. Ik weet dat deze reeks mij toen enorm boeide en zeer spannend vond. Ik 1999 zag ik nog enkele fragmenten van enkele afleveringen terug en vond ik zeker even goed als de eerste keer. Sterke acteerprestaties, zeer sterke regie en knappe dramatische muziek.
3,5
[permalink] geplaatst op 24 september 2008, 22:58 uurBlijft een zeer indrukwekkende film, al ligt een soort van melodrama soms wat teveel op de loer (vooral in het eerste 'pa ontmoet ma'-deel, dat onnodig afleidt van waar het echt om draait). Vanaf Kidman's eerste echte schreden in het grote corrupte nest genaamd 'De Wereld' zijn je ogen echter niet van het beelscherm te slaan.
3,5
[permalink] geplaatst op 3 december 2008, 21:18 uurBegin van de film (serie) vond ik nogal traag gaan.
Later werd het spannend en werd ik meer meegesleept in het verhaal. Als ik zo terug denk aan het geheel was het zeker de moeite waard van het kijken.
3.5 *
3,5
[permalink] geplaatst op 19 maart 2009, 16:01 uurPrima en spannend drama met een schitterende rol van Nicole Kidman.
[permalink] geplaatst op 20 augustus 2009, 11:07 uurWaarom staat deze niet in de tip 250?
[permalink] geplaatst op 9 januari 2010, 23:07 uurWaarom staat deze niet in de Top 250?
4,0
[permalink] geplaatst op 8 maart 2010, 0:54 uurHet begin van de film/serie had van mij minder uitgebreid gemogen, na zo'n 45 min. begon het ergens op te lijken en kwam ik er ook steeds beter in. Vanaf de helft van de film zit je aan de buis gekluisterd en of het nu je bedoeling is of niet, je kijkt hem in één ruk uit!
Heb hem net gezien en de adrenaline zit nóg in m'n lijf.
Al had het einde van mij wel wat spectaculairder gemogen (qua muziek misschien wat meer toeters en bellen).
Al met al toch 4*
[permalink] geplaatst op 17 juli 2010, 19:24 uurThaMovieVoter schreef:
Waarom staat deze niet in de Top 250?
omdat het een miniserie is en die vallen niet onder films