Boh Lee Chun (1999)

geregisseerd door
Vincent Kokmet
Jackie Chan,
Tony Leung en
Qi ShuBu, een meisje uit een vissersplaatsje, vindt een brief in een glazen fles. Zij gaat naar Hong Kong om de man van haar dromen te zoeken. Daar blijkt haar droomprins niet helemaal te zijn zoals zij zich had voorgesteld. Maar dan ontmoet zij Chan een rijke playboy. Om indruk op hem te maken doet zij zich voor als de vriendin van een gevaarlijke gangster. Chan voelt zich inderdaad tot haar aangetrokken. Wanneer een ruzie met een oude schoolmaat niet alleen zijn werk bedreigt maar ook zijn leven...
4,0
[permalink] geplaatst op 10 mei 2002, 23:53 uurLeuke romantische komedie met Jackie Chan en Tony Leung en ook met een paar goede actie scenes.
1,5
[permalink] geplaatst op 11 mei 2002, 12:50 uurhier vond ik dus echt niks aan
3,0
[permalink] geplaatst op 26 juli 2004, 10:48 uurDeze film heeft vreselijke engelse teksten die totaal niet kloppen met hoe de monden bewegen.
Verder is dit een lichtvoetige typisch hongkongse komedie die als je kritisch bent tenenkrommend dom is, maar waar je stiekem toch naar blijft kijken omdat ie eigenlijk best humor heeft en gewoon leuk gefilmd is. Vooral de vier 'goons' en de bad guy zijn grappig.
[permalink] geplaatst op 26 juli 2004, 12:47 uurbennie jolink schreef:
Deze film
"Deze film" of "de nasynchronisatie die ik zag"?
3,0
[permalink] geplaatst op 26 juli 2004, 13:47 uurehhh.....de versie die 24 juli op tv was, was engels nagesynchroniseerd, en dat was erg slecht gedaan.
de originele film zal wel in het chinees zijn denk ik.
0,5
[permalink] geplaatst op 25 juli 2005, 19:45 uurik heb hem gister een stukje gezien en ik sta er om bekend niet snel een film af te zetten, en ik dacht ach kom ik geen chan een kans... bagger na 30 minuten toch maar uitgezet.
Komt zeker in de top 10 slechste films voor mij
3,0
[permalink] geplaatst op 7 maart 2006, 17:01 uurAls je geen fan bent van Jackie Chan moet je deze film niet kijken. Vrij slechte film, maar Jackie maakt het goed met de 2 boks-scenes.
film_kaza
[permalink] geplaatst op 21 maart 2006, 11:28 uurjackie in een liefdesverhaal.
ik hou niet echt van romantiek.
3 sterren.
4,0
[permalink] geplaatst op 30 maart 2006, 18:46 uurvond het zeker een goeie film, goed verhaal en vooral dat boks gevecht, echt fantastisch!!
[permalink] geplaatst op 14 april 2006, 20:59 uurik als chan-fan vond het een goede film
vooral zijn trainingsruimte
1,0
[permalink] geplaatst op 7 juli 2006, 14:12 uur1 ster voor de actie kon er nog net af, voor de rest belachelijk slecht
kArIzMa_TuRk
[permalink] geplaatst op 13 juli 2006, 17:14 uurgoeie romantische actie film van J.Chan. krijgt een 3* van mij

2,0
[permalink] geplaatst op 1 februari 2009, 14:51 uurErg flauwe Jackie Chan film.
Ik kende deze niet eens van naam, voordat hij werd uitgezonden. En dat is niet zo vreemd, omdat dit wel erg standaard en uitgekauwd is.
Filmisch niet bijzonder en de humor is erg slap. Een beetje Jackie Chan op de automatische piloot.
4,5
[permalink] geplaatst op 24 juli 2009, 22:59 uurEcht leuke romcom, vooral die vijand van Chan is geniaaal.
Chan: " Waarom doe je zo aardig?"
Bu : "Omdat je rijk bent! "

2,0
[permalink] geplaatst op 27 juli 2009, 20:05 uurIk denk dat ik mezelf zeker wel een Jackie Chan fan kan noemen maar dit was gewoon helemaal niks, de stemmen leken nergens op en bovendien was de Nederlandse ondertiteling ook bagger. Dit is de eerste keer dat ik een film zo slecht vindt dat ik 'em uitzet.
Maar toch komt ie zeker op nummer 1! In de top 10 slechte films

Sorry Chan, komt niet door jou maar door je voice actor

1,5
[permalink] geplaatst op 31 juli 2009, 15:36 uurInderdaad een vreselijke film. Vooral Qi Shu in de rol van Bu is onuitstaanbaar als kinderachtig wicht dat hoopt op een romantische liefdesrelatie met Chan. Het is alsof een meisje, die de dochter had kunnen zijn van Chan een liefdesrelatie met iemand aangaat die haar papa had kunnen zijn. Het straalt nergens ook maar enige chemie uit. Verder vreselijk zoetsappig gedoe met die dolfijn als huisdier, werk het uit als een soort van modern sprookje of laat dit gedoe gewoon achterwege!
Daarbij zag ik ook mijn held 'Tony Leung' nog voorbijkomen als homo. Meer dan een onnozel, nog geen eens gedenkwaardig typetje wist hij er echter ook niet van te maken. Het enige wat de film nog wat opleukte waren die kneuzige handlangers van de mensen die achter Chan aanzaten. 1,5*
2,0
[permalink] geplaatst op 8 januari 2010, 22:52 uurDinsdag is hij op 2BE en ik ga zeker kijken! Er lijken me namelijk een aantal schitterende vechtscènes in te zitten.
[permalink] geplaatst op 12 januari 2010, 21:19 uurWaarom, o waarom zenden ze op een nederlandstalige zender een Engels gedubde film uit?????????
Dit zag er een leuke film uit, dit verpest het gewoon
2,0
[permalink] geplaatst op 13 januari 2010, 18:42 uurInderdaad, waarom moesten ze hem dubben?!
De gedubde stemmen waren echt verschrikkelijk, zeker het gelach. Zo idioot!
Een goede fim zou het ook in originele versie zoiezo niet geweest zijn, maar in ieder beter. De 2 vechtscènes waarin Jackie tegen Bradley James Allan vecht en de trainingscène waren dan weer wel de moeite. Het waren echt twee mooie, vlotte gevechten. Maar jammergenoeg bleef het hierbij.
2 sterren voor Jackie Chan en Bradley James Allan.
[permalink] geplaatst op 14 januari 2010, 7:38 uurdoodah schreef:
2 sterren voor Jackie Chan en Bradley James Allan.
Die Allan vond ik niet zo'n fijn figuur

2,0
[permalink] geplaatst op 16 januari 2010, 14:17 uurEen van de slechste films van Jackie Chan. Het acteerwerk van de anderen was niet goed en de actie vond ik ook niet super.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 januari 2010, 13:31 uurAardig romantisch filmpje met Chan. Waarbij je tenminste niet werd bediend met vreselijk geslijm, gezeik, gezeur en gedoe wat je meestal hebt met die Romantische films. Voor de rest is het nog wel een vermakelijk filmpje. 3,0.
2,5
[permalink] geplaatst op 20 juli 2010, 15:06 uurgenoeg actie, maar natuurlijk slecht ingesproken!
2,5
[permalink] geplaatst op 20 juli 2010, 16:33 uurik heb het natuurlijk over de nasynchronisatie!
2,5
[permalink] geplaatst op 21 mei 2011, 23:54 uurMatig.
Ondanks de sterrencast en een ervaren comedy regisseur wil het toch niet echt vlotten met dit filmpje. Het komt uiteraard wel een periode dat de HK film een beetje op z'n gat lag, maar had er toch iets meer van verwacht.
Van Chan krijgen we in ieder geval nog twee erg mooie vechtscenes. Lekker vlot, niet superspectaculair maar wel erg strakke choreografie. Verder moet de film het vooral van z'n bijrolletjes hebben. Toch stiekem wel erg leuk wat een Tony Leung hier doet, is zeker geen unicum voor hem, maar hou er wel van als zogenaamde serieuze acteurs ook een meligere kant van zichzelf durven tonen.
Erg klein bijrolletje voor Stephen Chow ook, meteen de leukste scene van de film. De rest is wat minder, met soms foeilelijke CG en een flauw liefdesverhaaltje ertussen. Fluff, die door de mix van genres en wat gekke momenten nog nét redelijk weet weg te kijken, maar meer zit er niet in.
2,5
[permalink] geplaatst op 2 september 2011, 23:54 uurEen nadeel dat ik deze film in slecht gedubd Engels heb gezien.Waarom Amerikanen zich daar mee bezig houden is toch jammer voor filmliefhebbers... Maar ik probeer er door te zien om de film een eerlijke kans te geven.
Dit valt waarschijnlijk onder de films waarin Chan eens iets anders wil doen en een romantische film maakt. Maar het werkt niet echt en Qi Shu is niet de beste keuze geweest. Chan wordt hierdoor wel een ouwe snoeper moet ik vast stellen.
De gevechten dan, want daar is het toch meestal om te doen in een Chan-film. Vrij weinig moet ik zeggen. Niet echt de gevechten die je gewoon bent van hem door alles wat maar in de buurt ligt te gebruiken als wapen. Wel mooi is het laatste gevecht dat als een mooi gechoreografeerd gevecht is neergezet. Brave gevechten trouwens, want ondanks de enkele gevechten in de film is er van grof geweld niet veel sprake. Alles wordt braaf afgeknot met humor of sportiviteit.
Met andere woorden een Jackie Chan film die beter is dan veel van z'n Amerikaanse gedrochten, maar niet echt tot de toppers van zijn eigen Aziatische werken hoort. Hopelijk kan ik hem ooit eens herzien in originele taal.
[permalink] geplaatst op 16 september 2011, 7:54 uurToch één van de mindere van Chan. Had hem opgenomen van 2BE en nu gekeken. Alleen de vechtscènes zin interressant. De humor is flauw en kinderachtig.