The Syrian Bride (2004)

geregisseerd door
Eran Riklismet
Hiyam Abbas,
Makram Khoury en
Clara KhouryDe door Israëlieten bezette Golan-vlakte grenst aan Syrië. Daar moet Mona naartoe om te gaan trouwen. Zij was al eens getrouwd en wordt nu door haar familie verplicht te trouwen met een Syrische tv-ster. Die gebeurtenis vormt het uitgangspunt waardoor we verschillende familieleden leren kennen.
tacoX
[permalink] geplaatst op 20 maart 2006, 20:44 uurgroot deja-vu gehalte. sleept. maar ook weer niet slecht.
3,5
[permalink] geplaatst op 18 april 2006, 16:17 uurMooie film, het leven zoals het kan (of kon) zijn in bezette gebieden.
[permalink] geplaatst op 13 oktober 2008, 0:12 uurNEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!
Ik had deze willen kijken maar ik ben het totaal vergeten

1,0
[permalink] geplaatst op 13 oktober 2008, 11:48 uurDodelijk saai dit.
4,0
[permalink] geplaatst op 13 oktober 2008, 22:01 uuralle cultuurverschillen zijn hier goed weergegeven. Alhoewel ik wel de echte syrische acteurs beter vind acteren!
1,0
[permalink] geplaatst op 15 oktober 2008, 19:18 uurWaar het komedie-idee vandaan komt en wat daarmee bedoeld is, is mij onduidelijk. Toen halverwege de film duidelijk werd dat de grappen zich rondom de grens af gingen spelen werd het duidelijk dat het eerder saai dan komisch zou willen.
De 1e helft werd vooral verpest door een overdaad aan personages die mij totaal niet boeiden.
Wel zaten er een paar mooie opnames tussen die doen vermoeden at e.e.a. zich ws. ook op lokatie afspeelde. Dat maakte het toch wel weer een beetje interessant.
2,0
[permalink] geplaatst op 17 oktober 2008, 22:12 uurEdwin Pindahaai schreef:
Dodelijk saai dit.
Zo zou ik het niet willen noemen. Er gebeurt namelijk best veel in deze film en de ontwikkelingen komen in een hoog tempo langs. Maar de voorspelbaarheid van de hele film en het complete ontbreken van enige verrassing maakt het toch een saaie filmervaring.
Om politieke en humane redenen is het terecht dat die situatie daar aandacht krijgt. Met de deels gescheiden verhaallijnen wordt getracht dit op een goede manier te doen. Maar afgezien van die politieke setting en buitenlandse taal is het verhaal heel dun, zijn de acteurs en de dialogen zeer matig en het camerawerk niet geïnspireerd.
Vreemd genoeg heb dezelfde paspoortproblemen gehad vanuit de Emiraten naar Oman en weer terug. Dus wat dat betreft was het nogal herkenbaar, maar zelfs na deze ervaring voelde ik totaal geen emotie of betrokkenheid. Daarvoor zou ik in dit geval eerder een film als Paradise Now aanraden, die dit een stuk beter doet.
3,0
[permalink] geplaatst op 26 oktober 2008, 14:50 uurIk vond het absoluut geen komedie. Eerder een trieste wat saaie film over de wereld daar en de ondrukking van vrouwen. Ik weet niet in hoeverre de film de realiteit daar weergeeft. Maar dat de realiteit ook intriest is dat is bekend.
3,0
[permalink] geplaatst op 6 november 2008, 20:03 uurZeker geen komedie, want al maakt het administratief gekronkel in het verhaal het soms wel koddig, de ondergrond van het gebeuren heeft een sociaal, politiek, religieus ernstige ondertoon, meen ik.
Eigenlijk goed dat meer en meer cineasten zich aan dergelijke thema's wagen.
Kon de film best waarderen.
4,5
[permalink] geplaatst op 4 februari 2010, 0:09 uurLeuke film, goed geacteerd en belicht het probleem van de mensen die op de Golanhoogten wonen en waar niemand ooit over praat.
4,0
[permalink] geplaatst op 17 juni 2010, 1:44 uurEen mix van trots, administratieve horror, vrouwenonderdrukking en wat zullen de mensen van ons denken.
Tussen dit alles door is een gearrangeerd huwelijk gepland.
Door administratieve, Kafkaiaanse, gedoe over een stempel beland een bruid in het niemandsland tussen Israël en Syrië.
Een schitterend vertolkte film waarin de problemen in het Midden Oosten op menselijke maat zichtbaar worden gemaakt.
Kafka bestaat. Hij leeft in het Midden Oosten op de hoogvlakte van Golan.
3,5
[permalink] geplaatst op 12 juni 2011, 19:12 uurMovsin schreef:
Eigenlijk goed dat meer en meer cineasten zich aan dergelijke thema's wagen.
Kon de film best waarderen.
Tragikomisch toch wel op momenten? Ik kon de film ook wel waarderen. Het was nu, jaren later en gezien de gebeurtenissen in het Midden-Oosten, moeilijk kijken e.e.a. niet los van elkaar te kunnen zien. En ik heb al last van anti-Israël gevoelens mbt hun "grenzen" maar ook de manier waarop Arabieren met vrouwen omgaan kan ik niet behappen. De enige vrouw die me iets van hoop gaf was degene die toch haar eigen weg ging om te studeren.......maar ja, hierbij speelde het heden ook weer op.....
Verder ben ik de film een beetje kwijt omdat ik op m'n laptop later nog twee Pinkpop concerten heb zitten kijken....