134.886 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.337 berichten | 4.928.679 stemmen

locatie: Films » Hyeol-ui Nu (2005) » Info

Misdaad / Mystery
119 minuten

geregisseerd door Dae-seung Kim
met Seung-won Cha, In-kwon Kim en Sung Ji

In de 19e eeuw heerst er tijdens het Chosun-tijdperk een afkeer tegen de Christenen. Een transportschip beladen met papier op weg naar het paleis brandt af en onderzoeker Won-kyu wordt op de zaak gezet. Al gauw volgt er een golf brute moorden. Een vloek van een Christen wiens familie zeven jaar geleden werd onthoofd, zou hier verantwoordelijk voor zijn.

gebruiker
bericht

quote
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 september 2005, 13:59 uur
dit is een "zoek-de-schuldige" film waarbij in het verleden gebeurde gebeurtenissen de oorzaak blijken te zijn, het is best een aardige film, maar verder niet echt bijzonder 3*

quote
0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 september 2005, 22:20 uur
Na Tenebre deze ochtend weer een who dunnit.

Sorry maar ik vind hier echt niks aan. Half uur lang verdachten aandragen, verhaaltje vol clues afratelen en het publiek maar vruchteloos laten gissen ... erger nog is dat dit in een historisch kleedje gestoken is. Het geld ging maw naar decors en kostuums. Leuk voor mensen die dit soort dingen leuk vinden, maar heb echt m'n best moeten doen niet in slaap te vallen.

Typische going through the motions film, één groot cliché dat zich veel te makkelijk wentelt in middelmaat. Kan dan ook niks positiefs bedenken, logisch resultaat : 0.5*