132.206 gebruikers | 83.137 films | 30.189 regisseurs | 3.421.705 berichten | 4.775.289 stemmen

La Puta y la Ballena (2004)

Alternatieve titel: The Whore and the Whale

Puta y la Ballena, La (2004)
46 stemmen | gemiddelde 3,39
mijn stem:
Argentinië / Spanje
Drama
120 minuten

geregisseerd door Luis Puenzo
met Leonardo Sbaraglia, Aitana Sánchez-Gijón en Pep Munné

Vera is een schrijfster die al jaren niets op papier heeft gezet en die wordt geconfronteerd met een serie persoonlijke problemen. Ze ontdekt een serie foto’s van een Argentijnse fotograaf die is omgekomen tijdens de Spaanse Burgeroorlog en is gelijk geïntrigeert. Haar zoektocht naar deze fotograaf brengt haar naar Patagonië in Argentinië. Hier hoopt Vera zijn verhaal te kunnen achterhalen en tegelijkertijd eens goed te na te denken over haar eigen leven en liefdes...

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2006, 14:57 uur
Gisteren gezien in het fraterhuis, Zwolle.

Goed onderhouden film, mooi de twee verhalen die zich langzaam maar zeker bijeenvoegen. Heel mooi is het kleurgebruik. Een minpuntje is dat de walvissen af en toe uit jaws lijken te komen. Maar over het algemeen ben ik over de effecten wel tevreden. Mooie meiden trouwens, die hoofdrolspeelsters.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 september 2006, 15:50 uur
Schitterende film. Gezien in Plaza Futura in Eindhoven. Al is het alleen maar om de prachtige beelden van Argentinië.

Gelukkig is dat niet het enige. De film bevat ook nog eens heel goed acteerwerk, een sterk verhaal en prachtige scenes.

Een film die je even moet laten inwerken, maar van pure schoonheid.

8/10 (4****)

» Laagste prijs voor deze film op DVD

La Puta Y la Ballena (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

La Puta Y la Ballena (€ 9,50)
gratis verzending

Puta y la ballena (€ 9,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

neo
(moderator)
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 oktober 2006, 12:13 uur
Had wat problemen met de verhaalstructuur in het begin. De vele toevalligheden en samenhang van situaties vond ik ook niet altijd even boeiend. Heden, verleden, fictie, non-fictie... Soms op het randje van wel of niet oversentimenteel. Maar de film raakte mij wel degelijk. Pluspunt daarnaast zijn is de mooie fotografie, muziek en acteerwerk. 3.5 sterren

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2007, 13:27 uur
Plus: Mooi mensen en mooie Argentijnse streken (Patagonie), erotisch, poetisch, symbolisch: in de liefde ga je er helemaal voor. Van half werk krijg je drama. Mooi tangomuziek met accordeon.
Min: ???
Voor liefhebbers van 'Spaans' sentiment een prachtige film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2008, 22:31 uur
De film komt iets onduidelijk op gang maar als het verhaal eenmaal loopt voel je je meer en meer betrokken bij het personage van Vera.

Op bijzondere wijze worden 2 tijden en diverse levens met elkaar verweven in 1 verhaal, alles met het mooie landschap van Argentinië en de prachtige tangomuziek als achtergrond.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 mei 2008, 21:39 uur
Matige film. Einde wel erg mooi.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juni 2008, 19:54 uur
Gozo, geef je wel eens een hoge waardering voor een film? Mag best hoor. Sinds begin 2004 heb je slechts drie keer een drie gegeven, hoger wordt het niet bij jou.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juni 2008, 16:52 uur
Elementofone schreef:

Klopt. Ben kritisch...maar houd je vast, Funny Games gaat hoger uitvallen... ;)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 december 2008, 3:56 uur
Ha oke, ik lees mijn post nu terug en het klinkt als een aanval, maar dat was niet de intentie. Het viel me gewoon op. :) Trouwens, twee vieren op rij, Gozo. Goed bezig ;)

Wil deze film altijd nog op dvd hebben. Binnenkort maar eens aanschaffen.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2009, 18:28 uur
Heden en verleden ,werkelijkheid en fictie, wisselen elkaar af en het toeval is niet onbelangrijk bij het vermengen van de verhalen in deze inderdaad niet eenvoudig opgebouwde film.
Niet bepaald mijn ding.
De buitenopnames vond ik wel zeer goed en ook het spel van sommige acteurs, in de eerste plaats van Aitana Sánchez-Gijon.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 oktober 2011, 20:52 uur
neo schreef:

Sluit me volledig aan bij dit bericht van Neo. Moet er wel bij vermelden dat het acteerwerk echt overtuigend is en de plaatjes erg dromerig zijn geschoten. Daarnaast had het thema wel iets speciaals en vooral door het einde is het hele Lola/walvis idee goed uitgewerkt en loopt het vloeiend in elkaar over.