134.886 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.324 berichten | 4.928.676 stemmen

locatie: Films » Out to Sea (1997) » Info

Komedie
106 minuten

geregisseerd door Martha Coolidge
met Jack Lemmon, Walter Matthau en Dyan Cannon

Charlie is een fervent gokker met hoge schulden. Om van zijn schulden af te komen wil hij trouwen met een rijke vrouw. Hij besluit samen met zijn zwager Herb op een cruiseschip te stappen en er te werken als professionele dansers. Terwijl Charlie bij het pokeren kennis maakt met de knappe Liz, wordt Herb verliefd op zijn danspartner. De tortelduifjes zijn een doorn in het oog van de directeur en hij probeert dan ook alles om de heren aan de aandacht van de dames te onttrekken.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 mei 2005, 22:44 uur
een hele grappige film met twee oude opaatjes die een cruiseshcip onveilig maken... echt lachen!!!
zeker leuk als je in een melige bui bent!

***

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2005, 3:39 uur
Zag enkel het begin. Leek me te veel een routineklus; heb het maar uitgezet.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2006, 15:15 uur
Niet goed, wel leuk. Eigenlijk wat te flauw en voorspelbaar maar Lemmon en Matthau blijven een leuk duo. 2,75*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2006, 15:16 uur
Had er totaal niks van verwacht, maar hij viel erg goed mee. Natuurlijk is het verhaal niet de van het, maar het is goed te pruimen.

Zitten een aantal leuke grappen bij, personages zijn leuk en alles heeft gewoon een vrolijke uitstraling.

Zit nog te twijfelen tussen 3 en 3½ ster :)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2006, 0:39 uur
Leuk tussendoortje...

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2006, 14:41 uur
was wel goed voor een middagje vervelen. meer niet

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 januari 2008, 18:00 uur
Gezellige film naast Wilder, Matthau ook nog een van de 'golden girls'.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 maart 2011, 21:13 uur
Dick2008 schreef:
Gezellige film naast Wilder, Matthau ook nog een van de 'golden girls'.

Heb deze film opnieuw bekeken. Oppervlakkige film maar juist daardoor ook behoorlijk leuk. Eigenlijk ben ik niet zo'n liefhebber van Walter Matthau en Jack Lemmon, maar die spelen toch weer verdraaid aardig, bovendien zijn het hier toch al acteurs op leeftijd. Matthau speelt zelfs met regelmaat erg goed. Verder nog meer "oudjes" in deze film. De golden girl is natuurlijk Rue McClanahan die hier een klein rolletje heeft en hetzelfde geldt voor Donald O'Connor. Het aandeel van Gloria DeHaven is weer wat groter.

De film doet me een klein beetje aan The Love Boat denken, ook al zo'n leuke serie. De film ziet er gewoon gezellig uit, op zo'n cruiseschip met dansende mensen en tussendoor wat romance en uitstapjes naar mooie lokaties. Blijft dus gewoon een luchtige en komische film. 4.0