134.886 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.323 berichten | 4.928.675 stemmen

Night and the City (1992)

Night and the City (1992)
134 stemmen | gemiddelde 2,58
mijn stem:
Drama
105 minuten

geregisseerd door Irwin Winkler
met Robert De Niro, Jessica Lange en Cliff Gorman

Het verhaal gaat over de louche advocaat Harry Fabian die zó charmant onbeholpen kan reageren, dat barjuffrouw Helen Nasseros al begint te glimmen zodra hij z'n gezicht laat zien. Na wat heen en weer geflirt over de bar, staan ze even later op straat te vrijen. Als Helen weer met beide benen op de grond staat, is ze zo onvoorzichtig om Harry haar spaargeld te lenen. Hij kan daarmee een boksgala organiseren, een initiatief dat door de plaatselijke mafia onder leiding van mafiaboss Boom Boom Grossman echter niet op waarde wordt geschat.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 november 2002, 11:41 uur
Het enige opmerkelijk vond ik aan deze film dat hij vlak na Cape Fear uitkwam. Jessica Lange en De Niro in nogal verschillende rollen nu. Verder oninteressante film waarin De Niro vooral Robert de Niro speelt.

neo
(moderator)
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 februari 2003, 17:57 uur
goed acteerwerk van de niro, maar daar is zo'n beetje alles mee gezegd.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Night and the City (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Night and the City (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Night and the City (€ 5,89)
exclusief € 1,75 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 mei 2004, 16:36 uur
Wel een redelijke film. Het acteerwerk is wel goed en er zitten ook wel een paar goeie scenes tussen. Maar het is allemaal teveel standaard, het is bijna allemaal wel eens eerder en beter gemaakt. Ik heb trouwens twee versies hier van gezien, waarvan er bij een af en toe een geluidsmicrofoon zichtbaar is en bij de andere niet, heel apart.

Al met al 3 sterren

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2005, 17:34 uur
Ik lig steeds weer dubbel om die uitsmijter met z'n "radar hands".

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2006, 10:06 uur
Een van de mindere films met De Niro. Al moet ik zeggen dat ik hem nog best vermakelijk vond. Denk echter niet dat deze film me lang zal bijblijven.

illMattie
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juni 2006, 13:46 uur
Jack Sparrow schreef:
(...) waarvan er bij een af en toe een geluidsmicrofoon zichtbaar is en bij de andere niet, heel apart.

Daar verbaasde ik me ook over toen ik die film keek :T

kArIzMa_TuRk
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 juli 2006, 12:36 uur
een niet populaire maar weer een goeie film van De Niro.
vond hem vermakelijk en een 3* waard.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 mei 2007, 13:57 uur
Een standaard filpje die niet echt overal vermakelijk is. Zit een paar goede scenes tussen en verder is het best leuk voor een keertje.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 oktober 2007, 16:43 uur
Een leuk filmpje van de Niro. Niet zijn allerbeste maar toch nog zeer vermakelijk en toch nog de moeite waard voor 1 euro. de Niro kan er net zoals altijd weer iets leuks van maken. Ik kreeg ook spontaan de slappe lach als Jack Wagner (die lee speelt) boos word. _O^ Die speelde ook fantastisch. Ik heb gewoon weer zeer genoten.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 oktober 2007, 1:05 uur
Had iets meer van de film verwacht maar toch geen slechte film.
Film heeft weinig spanning dat vond ik best jammer voor de rest wel een leuk verhaaltje en goed geacteerd.
3,5 sterren voor robert de niro en de rest van de cast.
Verwacht geen thriller zoals op de dvd wel aanstaat gegeven verwacht een gewone drama film met een goed acterende robert de niro.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2007, 15:44 uur
xangadix schreef:
Ik lig steeds weer dubbel om die uitsmijter met z'n "radar hands".

En ik om die Al _O^

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 oktober 2007, 8:53 uur
De film begint leuk, maar gaat na 20 minuten uit als een nachtkaars. Zelfs De Niro kan de zaak niet redden.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2008, 20:17 uur
sinterklaas schreef:

Eeh ik bedoelde Jack Warden die Al speelt.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 maart 2008, 17:54 uur
De eerste 3 kwartier van de film waren leuk en aardig en ook erg komisch. Maar daarna wordt ie saai en eentonig. Hij kon me daarna helaas niet meer boeien.

Toch nog 2* voor die 3 kwartier.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juni 2011, 17:45 uur
Alleen De niro acteert hier naar behoren, maar na de eerste 3 kwartier zakt de film toch in elkaar.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juli 2011, 16:42 uur
de niro is geweldig hier... en de chemie tussen de niro en Lange is in orde...wat verder goed is gedaan is dat je weet dat het fout zal gaan en toch blijf je op t puntje van je stoel zitten... toch had er meer ingezeten.