9 Songs (2004)

Muziek65 minuten
geregisseerd door
Michael Winterbottommet
Margo Stilley en
Kieran O'Brien9 Songs speelt zich af in Londen tijdens de herfst van 2003. Lisa is een Amerikaanse die een jaar in Londen studeert. Matt, een wetenschapper die gletsjers onderzoekt, ontmoet haar op een rockconcert op Brixton Academy en wordt verliefd op haar. De film volgt hun intieme en fysieke relatie en bevat muziek van concerten waar ze samen naar toe gaan: Black Rebel Motorcycle Club, The Von Bondies, Elbow, Primal Scream, The Dandy Warhols, Super Furry Animals, Franz Ferdinand en Michael Nyman.
[permalink] geplaatst op 21 januari 2009, 17:45 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenAardige film. Mooi gefilmd, toffe muziek en subtiele, realistische scenes die ontwikkelingen in een relatie aardig weergeven. Stevig minpunt waren die quasi filosofische Antartica-scenes, dat verhaaltje over de reis van het antartica-ijs naar het smelten was echt een stapje te ver, dat had er uitgemoeten. Ook de voice over zat de film eerder in de weg. Maar gelukkig domineerden geen van beiden.
1,0
[permalink] geplaatst op 21 januari 2009, 20:46 uurZwak probeersel. De personages interesseerde me voor geen meter, de sexscenes zijn alles behalve passievol, romantisch of erotisch. Het is vooral heel saai. En de concertopnames zijn van mindere kwaliteit dan de meeste youtube fimpjes. In ieder geval dan de
mijne.
Nee 1 ster voor een enkel aardig nummer.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 februari 2009, 15:13 uurLeuk filmpje. De muziek en beelden zijn wisselvallig, evenzo de film. Het ene moment heb je zoiets van ''dit is prachtig'' en tijdje later denk je van'' echt geen ruk aan''. Grootste uitschieter qua muziek: The Dandy Warhols en paar waar ik nooit eerder van heb gehoord, Michael Nyman, Franz Ferdinand, Salif Keita.
2,5
[permalink] geplaatst op 26 mei 2009, 12:54 uurPrachtig in beeld gebrachte expliciete porno, afgewisseld met popconcerten. Niet meer en niet minder.
1,0
[permalink] geplaatst op 14 februari 2010, 11:41 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezeneen porno film met tussendoor concert opnames.
de sexscenes begonnen onschuldig maar werden uiteindelijk letterlijke porno waarbij je nog meer ziet dan met de normale erotiek speelfilms.
[permalink] geplaatst op 5 april 2010, 20:31 uurOok out of print

Tjonge jonge jonge jonge!!!
0,5
[permalink] geplaatst op 2 mei 2010, 13:35 uurNou, toch nog gevonden in concerto en heb eigenlijk niks gemist.
Na de schitterende muziekfilm 24 Hour Party People maakt Winterbottem toch een ultieme misser met zijn nieuwe muziekfilm. Het is gewoon een en al neuken neuken neuken met daartussendoor een concert. Waar slaat dat op? Gaat totaal nergens over. Als ik sex wil zien dan ga ik wel naar een willekeurige porno site waar het allemaal nog oh zo explicieter is dan deze prul. De concerten daarintegen zorgde maar voor een beetje variatie maar het is meer domme sex dan muziek. Dus zelfs die mini concertjes van de goede muziek kunnen het niet redden want die domme porno overtreffen het.
Prul: 0,5*
2,0
[permalink] geplaatst op 17 juni 2010, 12:20 uurMatig.
Weinig boeiende personages zijn voor een film als deze al gauw de doodsteek. Ik vind Stilley ook verre van aantrekkelijk genoeg om een rol als die van haar te spelen. Ik schrok ook wel even toen ik naar de tijdbalk keek en bleek dat ik nog maar net op de helft was.
Monotone scènes, weinig in het hoogspringende dingen. De muziek gaat wel, maar echt goede nummers zaten er niet tussen. Visueel weinig hoogstaand, iets wat ik nav de poster eigenlijk wel had verwacht.
3,0
[permalink] geplaatst op 9 augustus 2010, 21:51 uurIk heb deze film een tijdje geleden gekeken en het was niet slecht en goed, meer slecht.
Het mistte uiteraard een goed verhaal, stevige ondergrond, maar toch was het niet helemaal slecht.
De concerten waren toch wel een goede toevoegingen, alleen was het toch niet helemaal.
Ook sommige dingen in de film kan ook niet echt veel uithalen zoals dat Antarctica gebeuren en de bezoek naar de ...
Ook het liefde maken vond ik wel een beetje neutraal.
In dit soort genre, soort verhaal met porno elementen, zijn vaak slechte films en het gaat nergens over.
Ik vind dit geen porno, al heeft het daar wel wat van, porno lijkt mij echt toch wel iets anders waartoe deze film niet toe behoort.
Een redelijk goeie voldoende is het.
3'
0,5
[permalink] geplaatst op 18 december 2010, 11:23 uurNiet echt mijn ding. Vond het moeilijk om dit te kijken als een film. Ik kon niet echt een verhaallijn ontdekken en ook de beelden vond ik niet overdreven mooi geschoten om zich te onderscheiden van porno/film. Een tussenfilm, het zou vast erg grensverleggend in Michael's hoofd geweest zijn maar op beeld kwam het niet echt naar voren. Ook de muziek vond ik niet erg denderend, hoewel dat dan weer op persoonlijke smaak aan komt en dan ben je aan het vooroordelen. Nee, drie dubbel niks. 0,5 ster
dominion
[permalink] geplaatst op 6 maart 2011, 18:07 uurSlecht als film maar goed als porno.
Echt een film is het niet want er wordt voornamelijk alleen in gen**kt.
Maar dat vind ik niet erg hoor

Vergeleken met de meeste films heeft deze film wel de mooist in beeld gebrachte seks scenes en is veel beter dan al dat zoetsappige gedoe uit Hollywood.
Van mij mogen ze wel veel explicieter.
Maar het is in iederegeval geen film met veel dialogen want 1/4 is concerten en 3/4 is n**ken.
Verder is het niet bijzonder dus je moet dan ook echt niet meer verwachten dan alleen maar seks.
En je moet er dan ook nog van houden maar het filmwerk is wel het hoogtepunt van de film want het is erg mooi gefilmd en de belichting is erg goed gedaan.
Dus toch een 2,0

1,5
[permalink] geplaatst op 8 juni 2011, 11:43 uurEen origineel idee is het zeker maar na een half uur ging de film me toch vervelen en werden de sex scenes een beetje te langdradig!
2,5
[permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 16:40 uurstarbright boy schreef:
x2
Stevig minpunt waren die quasi filosofische Antartica-scenes, dat had er uitgemoeten.
Heel erg verschrikkelijk inderdaad. Evenals die voicover (misschien was die nog wel erger).
Echt de doodsteek voor de film -die me erg meeviel- en zoals OH al schreef al te makkelijk wordt afgeserveerd als porno & muziek in losse scènes. Best een mooi portet namelijk, goed geprobeerd door Winterbottom & co. maar mislukt door het parapluutje waar het allemaal zonodig onder moest komen te hangen.