134.886 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.319 berichten | 4.928.669 stemmen

locatie: Films » Hi, Mom! (1970) » Info

Hi, Mom! (1970)

Alternatieve titels: Blue Manhattan, Confessions of a Peeping John, Son of Greetings

Hi, Mom! (1970)
53 stemmen | gemiddelde 2,82
mijn stem:
12 jaar geweld grof taalgebruikVerenigde Staten
Komedie
87 minuten

geregisseerd door Brian De Palma
met Robert De Niro, Jennifer Salt en Gerrit Graham

Vietnam veteraan John Rubin keert terug naar New York en huurt een huis in Greenwich. Hij begint met een film die over de mensen gaat die aan de overkant wonen en die hij stiekem filmt. Zijn obsessie met filmmaken leidt hem naar een radicale Black Power groep, die hem bizarre daden van terrorisme laten uitvoeren.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2006, 5:41 uur
brutale film! Ik voelde me er erg ongemakkelijk bij. Wel een van de meest doeltreffende maatschappij kritische films uit die tijd.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juni 2006, 10:14 uur
Wat ik in het begin een erg leuke film vond, ging me naar het einde toe erg irriteren. 2,5*

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Hi, Mom! (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Hi, Mom! (€ 4,99)
gratis verzending

Hi, Mom! (€ 5,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2008, 21:30 uur
Het is al zeker een jaar of drie geleden dat ik de film zag maar hij is me altijd bijgebleven, de film neemt zichzelf absoluut niet serieus en komt af en toe zo amaturistisch over als het maar zijn kan maar dit is slechts schijn en dient als dekmantel voor de geweldig gevatte en getimede grappen en leuke personages (inclusief De Niro die hier al liet zien dat hij het in zich had) naast dit alles geeft de film ook nog eens een heel goed tijdsbeeld, dus mensen laat je niet misleiden door de goedkope dvdhoes en koop de film gewoon het moet echter wel je humor zij maar als het dat is geloof me dan valt er een hoop te genieten.
Het is echter zoals ik zei alweer een lange tijd geleden en ondanks mijn vele gestelde poitieve punten durf ik toch geen te hoog cijfer te geven, houd het voorlopig maar op-

3,5 sterren

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 mei 2009, 9:40 uur
Wat een flutfilm.

Buiten de soundtrack weinig goeds aan te merken aan deze film. Geen humor gezien en heel dat 'Baby Be Black' gedoe vond ik enorm irritant. Brian De Palma slaat in zijn beginperiode volledig mis voor mij.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 maart 2011, 22:22 uur
Originele maar ook onsamenhangende en soms chaotische film. Het ziet er allemaal uit alsof het een home-movie betreft. Vooral interessant vanwege één van de eerste films van zowel Robert DeNiro als Brian DePalma. Leuk om een jonge DeNiro te zien wiens potentie al goed te zien is, vooral in de scene waarin hij auditie doet voor agent.