Falkehjerte (1999)

geregisseerd door
Lars Hesselholdtmet
Fanny Bernth,
Stefan Jürgens en
Alessandro HaberKatja is een meisje van negen jaar oud. Maar in plaats van te spelen met andere kinderen gaat Katja liever naar het bos op zoek naar vogels. Als het plotseling slecht weer wordt, valt er een jonge valk uit zijn nest. Katja pakt het beestje en zoekt samen met de vogel in een vrachtwagen bescherming tegen de regen, wind en onweer. Wanneer ze wakker wordt bevindt ze zich in Italië waar de valk aan haar ontsnapt. Om het dier uit handen van een Italiaan te houden die voor zijn hobby vogels opzet zal zij met hulp van enkele kinderen alle zeilen moeten bijzetten.
4,5
[permalink] geplaatst op 28 december 2005, 11:41 uurEen super goede film

!
Mooi verhaal, en mooie vogels.
Alleen soms niet zo heel goed geacteerd.
3,5
[permalink] geplaatst op 13 september 2007, 20:04 uurVolgens mij was in het script nog niet één hele pagina gesproken tekst te vinden, zo weinig wordt in deze film gesproken. En wat je hoort is nog het meest in een bijna onverstaanbaar (slecht gearticuleerd) Italiaan dialect. Maar de beelden zijn mooi, daarvan moet de film het ook geheel hebben. Beeld en handeling sluiten goed bij elkaar aan, dus is tekst nauwelijks nodig. Wat mij betreft bijzonder in zijn soort.
3,0
[permalink] geplaatst op 24 januari 2009, 22:31 uurMooie film, heb ik zeer van genoten toen ik kleiner was. Laatst weer gezien, nog steeds leuk.
4,5
[permalink] geplaatst op 24 december 2010, 16:09 uurweer zo'n feel goed film,als klein kind zou je er van dromen van zo'n avontuur.
hij is gweoon goed!!
5,0
[permalink] geplaatst op 21 september 2011, 9:28 uurVan begeleider A. mocht ik al Bloedbroeders lenen (hij is van de Nederlandse films), en hij kwam met deze film aanzakken. Hij vertelde dat het een bekroonde film was. Nou ja, het zal wel, dacht ik. Ik kijk toch meestal wel wat ik zelf wil. Het maakt me niet zoveel uit dat iets prijzen heeft gekregen. laat me daarbij soms weleens leiden door de meningen van anderen. Maar over het algemeen genomen vorm ik toch wel een beetje mijn eigen mening. Ik was dan ook best wel sceptisch, kon me niet voorstellen dat ik dit echt leuk zou vinden. Maar het pakte me zodanig in.. Ik vond die jongetjes zo lief. Het meisje was zo schattig. Ze is zeker Deens, zij zijn echt Italiaans. Het verschil tussen hen zit hem namelijk in het feit dat zij ingetogen en rustig, bijna verlegen, speelt. Terwijl de Italianen veel uitbundiger en jovialer zijn. Het sluit mooi op elkaar aan, in elk geval. Het verhaal is prachtig, pakkend en sterk. Mooi man, echt heel ontroerend. (en dan zou dit niet eens een film zijn die ik zelf zou hebben uitgekozen!)