Evil Dead II (1987)

geregisseerd door
Sam Raimimet
Bruce Campbell,
Sarah Berry en
Dan HicksAsh zit in zijn eentje nog steeds vast in de afgelegen hut in het bos, waar zijn vrienden door de passages uit het boek der doden in gruwelijke demonen zijn veranderd. Als de jonge Annie Knowby, haar assistent en een stelletje dan bij de afgelegen hut terecht komen, treffen ze Ash aan. De demonen, die nog steeds in de buurt zijn, keren terug en één voor één raken de onschuldige mensen bezeten. Ash weet wat hem te doen staat en neemt opnieuw zijn kettingzaag en geweer ter hand ...
1,5
[permalink] geplaatst op 1 juni 2011, 13:30 uurNa 20 minuten gebeurd er anders weinig nieuws meer. Dat stuk met die hand is leuk gevonden, maar daar wordt vervolgens de rest van de film op doorgeborduurd. Dat Ash zijn vrienden in stukken moest zagen zat al in deel een. Bovendien vind ik de scenes daar (Verkrachting door bos, onthoofding met schep, "we're gonna get you' gezang, vele malen fantasievoller dat dit. En bizar, ach ik vond het vooral weinig verrassend, kinderachtig en langdradig. Het werkte gewoon totaal niet voor mij. Ook niet bij herziening.
Braindead is veel diverser en origineler in zijn scenes dan deze. Is ook geen vervolg.
4,0
[permalink] geplaatst op 1 juni 2011, 21:50 uurNee maar beide zijn horrorslapstck. Is het wel een eeuwigheid geleden dat ik braindead zag. maar dat herinner ik me wel zo.
Ik kan wel een opsomming maken van WEL-succesvolle scenes maar dat zal wel niet als dusdanig worden erkend.

[permalink] geplaatst op 3 augustus 2011, 22:46 uur
5,0
[permalink] geplaatst op 3 augustus 2011, 23:29 uurLijkt er toch aardig op. Blijkt onmogelijk om geen remakes van klassiekers te maken blijkbaar.
4,5
[permalink] geplaatst op 4 augustus 2011, 0:32 uurIs allang bekend. Laat maar komen hoor, Raimi en Campbell werken er allebei in zekere zin aan mee dus ik heb er best vertrouwen in.
movie-edje
[permalink] geplaatst op 22 september 2011, 20:12 uureen heerlijk vervolg!
de sfeer is iets meer naar de komische tour gegaan, die deel 1 absoluut niet had.
Heerlijke zombies , gehak , en gezaag!
de opvolger Army of Darkness was voor mij een afknapper.
4,5
[permalink] geplaatst op 9 oktober 2011, 20:43 uurWaardig vervolg op Evil Dead 1. Qua cult heeft deze niet dezelfde waarde gekregen als deel 1, omdat alles in dit deel nog eens dunnetjes wordt overgedaan. De verhaallijn is grotendeels hetzelfde als in deel 1. Er is echter duidelijk meer budget geweest wat je dan ook in de film terug ziet. Mooiere, grotere en meer decors. Dus daarom ook meer shooting locaties waardoor niet alles zich praktisch de hele film in dat huisje afspeelt.
Eigenlijk zou je deel 2 ook als eerste film kunnen zien, hij sluit naadloos aan op Army of Darkness (Evil Dead 3). Waar deel 1 nog heel donker en grimmig is, is deel 2 ook doorspekt met de nodige cynische en sarcastische zwarte humor.
[permalink] geplaatst op 1 november 2011, 15:55 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenInmiddels heb ik ook Army of Darkness gezien, maar de (nipte) overwinning is toch voor Evil Dead II. Beide films behoren inmiddels tot mijn favorieten binnen het horrorgenre. Wat een pareltje is dit toch! De verbeteringen ten opzichte van de eerste Evil Dead zijn duidelijk. Mijn waardering voor die film blijft gewoon staan, maar II ziet er verzorgder uit en de aanpak is een stuk origineler. Doordat het verhaal wat absurder is, komt het geheel over als een nachtmerrie met een flirt richting het surrealisme. Bepaalde scenes als de worsteling met de hand zijn hilarisch en uiterst creatief. Bruce Campbell is in die zes jaar tijd duidelijk gegroeid als acteur. Eng is de film misschien niet, maar wel bizar en grappig. Raimi presenteert flink wat rare geluiden, prachtige stopmotion monsters, gave oneliners en veel humor. Het is jammer dat de film af en toe iets inzakt, waardoor ik afzie van een maximale score maar kort en krachtig is de juiste omschrijving die Evil Dead II verdient.
4,0
[permalink] geplaatst op 4 december 2011, 18:28 uurHet begint bijna hetzelfde als Evil Dead 1, dus de film is niet echt een vervolg op de eerste, maar een soort van remake.
De effecten vond 'k in deze wel beter (het budget zal waarschijnlijk groter geweest zijn). De film was wel veel minder verschietachtig, maar veel grappiger: dat hand en dat oog

'k Vond wel dat je meer te weten kwam dan in de eerste film. Je ziet nu ook wat er in dat bos ronddwaalt.
Kortom nog meer bloed en veel meer humor. Vond deze eigenlijk iets beter dan de eerste.
4,0
[permalink] geplaatst op 2 januari 2012, 18:35 uurHet bloed kruipt waar het niet gaan kan. Gelukkig maar, want dit vervolg overtreft zijn voorganger op elk vlak. Meer hilariteit, paranoia, suspense, over-the-top actie en overtuigende monsters. De tijd vloog voorbij, net als een heleboel afgehakte dan wel afgezaagde ledematen. Campbell kan nog steeds 'overacten' als geen ander, doch zijn verwonderde snufferd gaat nooit vervelen. Handjes achter het hoofdje en genieten maar.
Superbe.
4,00 (3,75)
Samhain
4,0
[permalink] geplaatst op 6 april 2012, 19:41 uurHmmm, veel mensen vinden deel 1 de cult leader en de beste, maar ik vind dit tweede deel nog eigenlijk iets beter.

4,0
[permalink] geplaatst op 5 mei 2012, 19:30 uureen dol dwaze film, alles wat Sam Raimi niet kwijt kon in de Evil Dead heeft hij in deze film gestopt
in het begin had ik mijn twijfel, het verhaal is filterdun en geschreven op een bierviltje
maar na verloop van een zak chips en pot bier ging ik de lol ervan inzien en blijkt #2 warempel een leuke spugende gore griezel cult film te zijn!