Sweet Smell of Success (1957)

226 stemmen | gemiddelde 3,67
Film noir /
Drama96 minuten
geregisseerd door
Alexander Mackendrickmet
Burt Lancaster,
Tony Curtis en
Susan HarrisonJ.J. Hunsecker, de machtigste columnist in New York, is vastbesloten te verhinderen dat zijn zus met Steve Dallas, een jazz musicus, gaat trouwen.
Hij huurt daarom Sidney Falco in, een verlopen persagent zonder scrupules. Hij krijgt de opdracht de relatie te breken, waarbij alles is toegestaan.
2,5
[permalink] geplaatst op 11 januari 2012, 18:11 uurErg matige film, waarvan ik me afvroeg wat nou het probleem is. Burt Lancaster gebruikt zijn journalistieke macht (hij is een columnist met een publiek van 60 miljoen lezers) om een romance te voorkomen tussen zijn zus en een jazz-muzikant. Waarom in hemelsnaam? Al vraag ik me direct af hoe interessant die vraag zelf is. Hij gebruikt overigens Tony Curtis daarvoor om eens lekker te stoken. Die heeft nog de interessantste rol van iedereen, maar de rest vond ik maar saai en vervelend. En dan heeft deze film ook nog al die quasi-intelligente gevatte dialogen. Die deden me weer eens echt niks.
4,0
[permalink] geplaatst op 7 maart 2012, 23:53 uurDeze film is alles wat een noir zo tof maakt, geen moraal, cynisch, scherpe dialogen, visueel erg mooi en geen happy end.
Schitterend om Curtis te zien als een ongeloofelijke rat en Lancaster als een arrogante dictator met een ziekelijke liefde voor zijn zus (deed me wel aan Tony Montana denken). De twee stelen de show en de bijrollen doen er eigenlijk niet toe. Hunsecker en Falco twee namen die ik niet snel zal vegeten.
2,0
[permalink] geplaatst op 27 maart 2012, 14:35 uurZwartgallige en zeer cynische film-noir, die je echter snel kan vergeten. Het onderwerp is afgezaagd, onbeduidend en ook nog eens saai uitgewerkt. Curtis en Lancaster spelen beiden klootzakken en missen hier het echte talent om het driestuiverhaal naar een wat hoger niveau te tillen. Wat een tegenvaller, snel vergeten.
4,5
[permalink] geplaatst op 4 april 2012, 20:42 uurBehoorlijk knappe film. Geweldige acteurs en prachtige fotografie en sfeer.