The Importance of Being Earnest (2002)

40 stemmen | gemiddelde 3,02
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Komedie /
Romantiek97 minuten
geregisseerd door
Oliver Parkermet
Rupert Everett,
Reese Witherspoon en
Judi DenchTwee jongemannen, levend in Engeland in de jaren 1890, gebruiken beiden het zelfde pseudoniem ('Ernest'). Dit is allemaal prima, tot ze beiden onder die naam verliefd worden, wat leidt tot enkele gevallen van persoonsverwisseling.
2,5
[permalink] geplaatst op 23 januari 2004, 23:15 uurHiervan heb ik een/de oudere versie gezien, die kan ik hier niet vinden. Iemand?
2,5
[permalink] geplaatst op 26 augustus 2004, 0:52 uurde oudere versie staat hier ook hoor (
http://www.moviemeter.nl/film/15000) en vond die toch net iets beter dan deze versie ervan.deze verliep dan wel wat minder stroef maar dat is dan ook weer een charme van de oude versie.
4,5
[permalink] geplaatst op 7 januari 2005, 1:21 uurIk heb de oudere versie (nog) niet gezien, maar vond deze erg leuk! Wilde's bedoelde humor komt erg goed naar voren en dan vooral tussen Colin Firth en Rupert Everett. De dialogen zijn natuurlijk hilarisch, maar 'that goes without saying' als we het over een komedie van Wilde hebben.
De fanatasiestukjes over Cecily en haar ridder vond ik niet zo heel erg gepast, maar de tattoo van Gwendolyn vond ik weer wel leuk dus twijfel ook wel een beetje over de toegevoegde stukjes.
4,0
[permalink] geplaatst op 26 december 2005, 0:12 uurVandaag gezien: Hij is zeer aardig. Je moet wel een beetje van Engelse klasse humor houden.
2,0
[permalink] geplaatst op 22 april 2008, 10:12 uurwat een saai en langdradig verhaal. wist geen enkel moment interessant te zijn.
1 voor reese witherspoon en 1 voor judi dench
3,5
[permalink] geplaatst op 10 januari 2009, 20:40 uurLeuke (apparte) romantische komedie
3,5
1,0
[permalink] geplaatst op 4 september 2010, 21:00 uurdeze film vermaakt me niet genoeg en heb hem halverwege af gezet
[permalink] geplaatst op 8 oktober 2011, 12:36 uur