134.887 gebruikers | 85.687 films | 31.044 regisseurs | 3.507.490 berichten | 4.928.852 stemmen

The Importance of Being Earnest (2002)

Importance of Being Earnest, The (2002)
40 stemmen | gemiddelde 3,02
mijn stem:
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
97 minuten

geregisseerd door Oliver Parker
met Rupert Everett, Reese Witherspoon en Judi Dench

Twee jongemannen, levend in Engeland in de jaren 1890, gebruiken beiden het zelfde pseudoniem ('Ernest'). Dit is allemaal prima, tot ze beiden onder die naam verliefd worden, wat leidt tot enkele gevallen van persoonsverwisseling.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 januari 2004, 23:15 uur
Hiervan heb ik een/de oudere versie gezien, die kan ik hier niet vinden. Iemand?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2004, 0:52 uur
de oudere versie staat hier ook hoor (http://www.moviemeter.nl/film/15000) en vond die toch net iets beter dan deze versie ervan.deze verliep dan wel wat minder stroef maar dat is dan ook weer een charme van de oude versie.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 januari 2005, 1:21 uur
Ik heb de oudere versie (nog) niet gezien, maar vond deze erg leuk! Wilde's bedoelde humor komt erg goed naar voren en dan vooral tussen Colin Firth en Rupert Everett. De dialogen zijn natuurlijk hilarisch, maar 'that goes without saying' als we het over een komedie van Wilde hebben.
De fanatasiestukjes over Cecily en haar ridder vond ik niet zo heel erg gepast, maar de tattoo van Gwendolyn vond ik weer wel leuk dus twijfel ook wel een beetje over de toegevoegde stukjes.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2005, 0:12 uur
Vandaag gezien: Hij is zeer aardig. Je moet wel een beetje van Engelse klasse humor houden.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2008, 10:12 uur
wat een saai en langdradig verhaal. wist geen enkel moment interessant te zijn.

1 voor reese witherspoon en 1 voor judi dench

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2009, 20:40 uur
Leuke (apparte) romantische komedie
3,5

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2010, 21:00 uur
deze film vermaakt me niet genoeg en heb hem halverwege af gezet

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 oktober 2011, 12:36 uur
is niet deze versie dat vanmiddag op BBC2 komt, maar de originele uit de jaren 50

Importance of Being Earnest, The (1952)