Children Underground (2000)

geregisseerd door
Edet Belzbergmet
Cristina Ionescu,
Mihai Alexandre Tudose en
Violeta 'Macarena' RosuDocumentaire over het dagelijkse leven van een groep Roemeense straatkinderen, die leven in een treinstation. Zij maken deel uit van de 20.000 kinderen die sinds de val van het Communisme op straat leven. De kinderen in deze documentaire zijn verslaafd aan een bepaald soort verf dat ze inhaleren om high te worden. De groep van vijf wordt geleid door een 16-jarig meisje.
4,0
[permalink] geplaatst op 4 april 2006, 22:01 uurEen film waar je stil van wordt.
De kilte, de wezenloosheid die de kinderogen uitstalen
zijn huiveringwekkender dan de gruwelijkste horrorfilm.
"Childeren Underground"laat een verpletterende indruk achter. Zelden is wanhoop en armoede zo dichtbij gebracht.
2,0
[permalink] geplaatst op 17 juli 2008, 0:02 uurVreselijk dat die kinderen zo moeten leven natuurlijk, maar ook bizar hoe die ouders van dat ene kind er eigenlijk niet veel om leken te geven dat hun kind daar in Bucharest bij de metro zwerft(die indruk kreeg ik tenminste). Ook dat kale meisje, die zich als jongen gedraagt om zo niet misbruikt te worden...wat een ding was dat, ik zou er bijna bang van worden.
De documentaire zelf stelt weinig voor vind ik. Het is natuurlijk zeer interessant om die kinderen zo te zien leven, maar het camerawerk stelt niks voor, ook al is het lastig om mooie shots te krijgen daar onder de grond met vechtende en snuivende kinderen. Ook een echt verhaal zit er niet in. Af en toe wil een instantie de kinderen dan wel helpen en ze krijgen een keertje nieuwe kleding of een middagje school, maar dat is het. De documentaire duurt voor mij te lang om boeiend te blijven. Was het zo'n 60 minuten geweest, dan had Children Underground ongetwijfeld een hoger cijfer gekregen.
3,0
[permalink] geplaatst op 6 februari 2012, 1:36 uurTe zien op youtube voor de geinteresseerden. Heftig, heel heftig. Natuurlijk al 12 jaar oud maar zulk soort dingen zijn vandaag de dag niet minder actueel.
5,0
[permalink] geplaatst op 7 februari 2012, 20:39 uurEen documentaire die je niet snel vergeet. Zeer aangrijpend!