134.883 gebruikers | 85.678 films | 31.041 regisseurs | 3.507.154 berichten | 4.928.406 stemmen

In My Father's Den (2004)

In My Father's Den (2004)
21 stemmen | gemiddelde 3,54
mijn stem:
Nieuw-Zeeland / Verenigd Koninkrijk
Mystery / Drama
127 minuten

geregisseerd door Brad McGann
met Matthew MacFadyen, Miranda Otto en Emily Barclay

Wegens het overlijden van zijn vader keert oorlogsfotograaf Paul Prior terug vanuit Europa naar het plaatsje in Nieuw-Zeeland waar zijn familie woont. Hij besluit zijn broer te helpen met het verkopen van hun vaders' huis. Wanneer hij het huis na al die jaren betreedt vindt hij ook weer het geheime buitenkamertje waar zijn vader zich terugtrok en schreef. Het blijkt dat een jong meisje het huisje af en toe gebruikt om te schrijven. Na haar aanvankelijk weg te sturen, komt hij hier later op terug, wanneer hij een functie vervult in de plaatselijke school en haar passie voor schrijven ontdekt.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2005, 1:33 uur
Erg matige film. Het verhaal ontwikkelt zich heel traag en komt erg langzaam op gang. Wat dat betreft had er zeker een half uur uit de film gekund. Als het verhaal vervolgens het niveau van een middelmatige detectiveserie niet weet te ontstijgen is het helemaal uit met de pret. 2*.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 oktober 2007, 20:17 uur
Ondanks het wat lage gemiddelde toch gehuurd. Verhaal en uiterlijk van dvd spraken me aan en was toch wel beniewd. Toen ik het gemiddelde op IMDB daarna zag kreeg ik er zelfs nog meer zin in (8,0). En geen spijt van gehad. Prachtig verhaal met een erg sterk spelende Matthew MacFadyen. Overigens doe ik de rest hiermee tekort want het acteerwerk was toch al erg dik in orde in deze film. De film ontwikkeld zich zoals titan zegt inderdaad niet al te snel maar in tegenstelling tot hem vind ik dit juist een groot pluspunt. Verder ziet de film er ook nog eens prachtig uit. De prachtige beelden van Nieuw Zeeland werken hier zeker in mee. Dat het verhaal het niveau niet ontstijgt van een middelmatige detective vind ik ook onzin. Mijn inziens is de hoofdlijn van de film helemaal geen detective maar is het veel meer een man die het verleden onder ogen moet zien en hiermee moet leren leven. Ten slotte dan nog even mijn lof voor de fantastische soundtrack. Wat een prachtige muziek een paar nummers die ik zeker nog eens vaker ga beluisteren. Helemaal geen minpuntjes dan? Jawel eentje maar dat kan ik de film niet aanrekenen. Ik had af en toe moeite met australische accent waardoor ik regelmatig even terug moest luisteren omdat er geen ondertiteling op de dvd zit. Maar al met al een prachtige film die veel meer hoge stemmen verdiend dan dat die nu heeft.

kleine 4,5*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2008, 22:27 uur
Net als timbo ben ik eerder positief dan negatief over de film. Ik wist in ieder geval totaal niet wat ik kon verwachten en ben dan ook wel positief verrast. Ik had trouwens ook wat last van de soms wat onverstaanbare gesprekken, het is dus aan te raden om de film met ondertiteling te kijken.

Saai is de film allerminst. Met name in het tweede deel komen verschillende plotwendingen aan het licht die voor mij soms als een verrassing kwamen. Tel daarbij de volgorde die totaal niet chronologisch is, en je hebt een zeer lastig verhaal om goed te volgen. Gelukkig snap ik voor het grootste deel de uitkomst van het verhaal, en hoewel ik de film niet helemaal origineel vindt, is het eindresultaat bovengemiddeld. Ook complimenten aan hoofdrolspeler Matthew MacFadyen en de inmiddels op jonge leeftijd overleden regisseur Brad McGann.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 mei 2009, 20:51 uur
Toch wel een sterk noodlotsdrama dat me qua toon nogal deed denken aan Lantana. Ook In The Bedroom flitste al eens door m'n hoofd tijdens het bekijken van Brad McGanns eerste en jammer genoeg enige film. Beide titels hebben diezelfde onheilspellende sfeer hoewel de mystery-factor duidelijk pas vanop de tweede rij meespeelt.

In My Father's Den baadt in mooie, sombere kleuren en geniet van een erg geslaagde soundtrack met onder meer songs van Mazzy Star en Patti Smith.

Ook de acteerprestaties mogen er meer dan wezen, met op kop een ijzersterke Matthew MacFadyen als getroebleerde maar charmante Paul Prior. Overigens hou ik heel erg van films waar mensen "terug naar huis komen" :-). Vaak wordt dan al snel duidelijk waarom ze het thuishonk verlaten hebben, maar toch geraken ze er zo moeilijk weg.

Een prent die wat onder de radar blijft, maar hier zeker meer aandacht verdient!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 juli 2011, 15:36 uur
Deze boeiende, intrigerende en volwassen beerput van familiegeheimen, waarin heden en verleden in elkaar geschoven worden, blijft tot het einde spannend. De film deed me af en toe aan Lantana denken. De cast speelt ijzersterk. Helaas zijn de binnenopnames te donker waardoor die voor mij een soort van zoekplaatje werden.