Oni Srazhalis za Rodinu (1975)
Alternatieve titels: They Fought for Their Country, Они Сражались за Родину

geregisseerd door
Sergei Bondarchukmet
Sergei Bondarchuk,
Vasili Shukshin en
Vyacheslav TikhonovDe wanhopige gevechten van de Sovjet troepen gedurende de Duitse invasie zijn het onderwerp. De pogingen om het land te verdedigen en de mensen samen te brengen, tussen soldaten en het volk. Terwijl er hevig getwijfeld wordt aan de Russische overheid.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 10 augustus 2004, 23:41 uurDe regisseur was genomineerd voor de Gouden Palm (Cannes) in 1975.
De originele Russische poster vind ik KUNST.
(de soldaten zijn echt als zijnde zand opgebouwd)
[permalink] geplaatst op 10 augustus 2004, 23:50 uurIs dat die hier boven, zo nee heb je een linkje?
[permalink] geplaatst op 11 augustus 2004, 0:16 uurZeer fraaie poster inderdaad, maar waar kun je dit in godsnaam huren? De bibliotheek in Rotterdam heeft hem in ieder geval niet.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 11 augustus 2004, 0:56 uurVan wat ik geleerd heb, via vele pagina's speurtochten is hier helaas helemaal niks van te krijgen, zelfs een normaal plotverhaal kreeg ik niet echt te pakken

Zou best wel Russische propaganda kunnen zijn, maar bijna niemand op Internet kent deze film. Raar is dat soms.
[permalink] geplaatst op 11 augustus 2004, 1:12 uurJammer, hij krijgt best een hoge beoordeling op IMDb, gelukkig hebben ze in de bieb wel de War and Peace serie.
4,5
[permalink] geplaatst op 26 januari 2008, 11:17 uuris te krijgen onder de titel They Fought for Their Motherland.
Persoonlijk vind ik dit een erg goede oorlogsfilm. Prachtige beelden, genoeg diepgang, alleen jammer van het einde waar de hoofdrolspeler zon 15 minuten bezig is een lelijke boerin te versieren.
De vechtscenes zijn gewoon goed. Lekker intens maar je verliest nooit het gevoel dat je inderdaad op een gigantische russiche vlakte staat met overal om je heen soldaten.
[permalink] geplaatst op 21 september 2009, 21:39 uurDeze film staat in de top 250 op plaats 126 op www.kinopoisk.ru, de Russische IMDB.
[permalink] geplaatst op 28 mei 2010, 1:48 uurIetwat tegenvallende propagandafilm,haalt volstrekt niet het niveau van e.g. the cranes are flying of the ascent,al zijn de actiescènes als gebruikelijk bij Bondarchuk weer prima.Daartussen slaat de verveling toe.
4,0
[permalink] geplaatst op 20 september 2010, 11:48 uurEen film met prachtige veldslagen in een dor landschap. Doordat het landschap zo dor is heb je goed overzicht op alle oprukkende tanks van de Duitsers. Als het vechten is afgelopen en plaats maakt voor dialogen tussen de soldaten vervult het eentonige kalle landschap een andere functie. Er is dan immers weinig aanlokkelijks om naar te kijken. De film sust je daardoor als het ware een beetje in slaap totdat je ruw wordt wakkergeschut bij het volgende gevecht.