Judas (2004)

geregisseerd door
Charles Robert Carnermet
Johnathon Schaech,
Jonathan Scarfe en
Tim MathesonJudas Iscariot. Bescheiden wijnhandelaar met een behoorlijk opstandig karakter. Judas is verontwaardigd over de behandeling van zijn volk door de Romeinse onderdrukker en daarom wil hij radicale actie. Als hij geruchten hoort over de komst van een Messias, voelt Judas dat de tijd gekomen is. Hij gaat op zoek naar Jezus van Nazareth, de rustig sprekende profeet die liefde predikt, zieken geneest, en de boel op stelten zet. Nadat hij bij zijn leerlingen verwelkomd is, krijgt Judas meteen ontzag voor Jezus. Maar al gauw ontstaan er spanningen. Terwijl Jezus drijft op spirituele krachten en geweld afwijst, heeft Judas meer fysieke tactieken in gedachten. Deze botsing tussen idealen en de ingehouden naijver van Judas loopt parallel met de gebeurtenissen. Terwijl de autoriteiten Jezus steeds meer op de hielen zitten, komt Judas tot zijn ultieme daad van verraad.
[permalink] geplaatst op 28 augustus 2004, 0:45 uurJa wat moet ik ervan zeggen. Ik hoop dat dit een betere film is dan "The Passion of the Christ". Dit vond ik een erg matige film waarover mijn inziens veel te veel over is gesproken.
[permalink] geplaatst op 28 augustus 2004, 11:37 uurhoe benieuwd ben ik hier naar? een film uit the point of view van Judas.. lijkt me zeer interresant.. zou ook graag een film zien van de gedachten van Maria Magdalena.. is ook weer een hele andere kant..
3,0
[permalink] geplaatst op 21 november 2004, 14:44 uurGoeie film. Ik vond trouwens Passion of the Christ ook indrukwekkend en zeker niet overdreven. Gewoon realistisch. Judas kwam ook zeer geloofwaardig over. Goed geacteerd. Natuurlijk moet je interesse hebben in het verhaal, maar als je dat hebt is het zeer onderhoudend.
3,0
[permalink] geplaatst op 21 november 2004, 14:45 uurZitten trouwens ook scenes in uit The Passion. Bijvoorbeeld wanneer Jezus veroordeeld wordt door de hogepriester.
3,0
[permalink] geplaatst op 10 april 2005, 22:53 uurIk vond het verhaal wat sobertjes. Wat mager. Een vondst vond ik wel de invloed van mevrouw Pilatus in het geheel.
Niet slim vind ik die blauwe ogen van jesus en dat europeese uiterlijk van hem. Zo ziet toch geen israeli er uit!! maar ja....hollywood....
Acteerwerk was prima plus het fraaie camerawerk.
3 sterren.
3,5
[permalink] geplaatst op 3 september 2005, 12:19 uurja inderdaad dat van die american look klopte niet, voor de rest valt em wel mee