134.885 gebruikers | 85.680 films | 31.041 regisseurs | 3.507.203 berichten | 4.928.499 stemmen

locatie: Films » Designing Woman (1957) » Info

Komedie
118 minuten

geregisseerd door Vincente Minnelli
met Gregory Peck, Lauren Bacall en Dolores Gray

De sportverslaggever won $1200 bij de races en werd van dat geld zo dronken dat hij niet eens merkte dat de kopij die hij inleverde geschreven was in samenwerking met een modeontwerpster. Toen hij nuchter was leerden ze elkaar goed kennen en ze kregen een relatie, één die niet goed afliep door het verschil in mensen met wie ze omgaan.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2004, 20:57 uur
Gesofisticeerde komedie, zoals altijd bij Vincente Minnelli: vlot én leuk. Beide hoofdrolspelers zijn amusant met hun pittige en dikwijls venijnige dialogen, die herinneringen oproepen aan de gouden dagen van Spencer Tracy en Katharine Hepburn. Schrijver George Wells hield een Oscar over aan zijn scenario...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2007, 16:10 uur
Een duidelijk studioproduct, leuk uitgevoerd! Er kan echter niet meer van worden gemaakt. Als Designing Woman zijn er nog vele anderen.

Vermakelijkheidsgehalte: 3*.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 februari 2008, 9:24 uur
Lauren Bacall die aan je oor knabbelt, wie wil dat nou niet? Gregory Peck doet het erg goed in een typische Cary Grant-rol en zijn chemie met Bacall is bijna voelbaar. Een terechte Oscar voor het script trouwens. Ook Mickey Shaughnessy als ex-bokser Maxie Stultz is het vermelden waard, wat een acteur!

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 augustus 2008, 21:22 uur
Vermakelijke comedy uit den ouden doosch. De chemistry tussen Bacall en Peck is duidelijk aanwezig. Geen hoogstaand werk maar wel goed.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2009, 15:55 uur
Bijzonder grappige film deze, goed spel van alle drie hoofdrolspelers en natuurlijk mag de poedel niet vergeten worden.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2009, 18:38 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Deze film had ik heel lang in mijn hoofd, vanwege één scène die ik als kind maar niet begreep: een bokser die het Peck-personage met zich meeneemt omdat hij bedreigd wordt, slaapt met zijn ogen open. Het slaat helemaal nergens op maar het is het meest memorabele moment uit de film. Wat ook weer wat zegt over de zeggingskracht van de film zelf, die dus niet zo heel hoog is. Peck is natuurlijk mjam, superaantrekkelijk, maar heeft de lach niet aan de kont hangen.
Leuke vorm wel, met al die personages die voice-overs doen. De danser (Jack Cole) die aan het eind op dansachtige wijze de boeven verslaat vond ik ook hilarisch, hoewel het feit dat deze man zijn 'mannelijkheid' bewijst tegen Peck door te zeggen dat hij een vrouw en kinderen heeft, wel wat ouderwets is.