134.884 gebruikers | 85.680 films | 31.041 regisseurs | 3.507.200 berichten | 4.928.495 stemmen

locatie: Films » Repulsion (1965) » Info

Thriller / Horror
105 minuten

geregisseerd door Roman Polanski
met Catherine Deneuve, Ian Hendry en John Fraser

Carol, een Belgisch meisje, werkt als manicure in Londen en deelt een flat met haar zus. Al snel wordt duidelijk dat ze niet alleen eenzaam en in zichzelf gekeerd is, maar ook lijdt aan fobieën en hallucinaties. Als haar zuster met een minnaar op vakantie gaat, versnelt de eenzaamheid haar ziekteproces. Gekweld door nachtmerries sluit Carol zich op in haar flat, verbreekt de telefoonverbinding en verslonst.

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2011, 17:08 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Zinema schreef:
Alvast sorry.

Want ik lees nogal wat lyrische reacties.

Ik was helaas minder onder de indruk. Sfeervol, dat wel. Degelijk gefilmd ook.

Maar een psychologisch drama moet wel een beetje onder mijn huid gaan zitten. En dat gebeurde geenszins. Deneuve is beeldschoon, net als haar acteerwerk. Maar het verhaaltje kon mij amper bekoren, evenals het tempo. Vond weinig drama terug in de geestelijke aftakeling. Althans weinig wat ik sterk vond. En echt griezelig werd het amper.

De traagheid van een film kan mij heus wel doen opgaan in het scherm. Hier wekte het bij mij soms irritatie. Geen goed teken.

Deux.

Daarvoor hoef je toch geen sorry te zeggen, iedereen zijn eigen mening! Ik bedoel, ik vond het een erg goede film, maar ik kan me voorstellen dat niet iedereen het eng vind. Geen ramp, niemand ligt ervan wakker, Polanski al helemaal niet ;)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2012, 15:39 uur
Er zat veel expressieve potentie in deze film, maar naar mijn smaak nog te weinig vaart en maturiteit.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2012, 15:36 uur
Is dit eigenlijk een spookhuisfilm?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2012, 16:10 uur
Nee, het is meer over een vrouw bij wie het spookt in haar hoofd....

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 april 2012, 16:23 uur
Ja maar volgens haar hoofd spookt haar huis?