Nieuwe Avonturen van Dik Trom (1958)
Alternatieve titel: Avonturen van Dik Trom

32 stemmen | gemiddelde 2,37
Nederland
Familie90 minuten
geregisseerd door
Henk van der Lindenmet
Sjefke Nievelstein,
Rinus Bonekamp en
Thea EyssenDik Trom (Sjefke Nievelstein) is een klein dik kereltje dat maar aan twee dingen kan denken; eten en kattenkwaad. Hij eet de hele dag door. Meestal heeft hij wel zin in een appeltje en als hij er geen heeft, gaat hij er wel stiekem een jatten. Samen met zijn vriendjes haalt hij het leukste kattenkwaad uit, waarmee ze de politiemeester bijna tot wanhoop drijven.
[permalink] geplaatst op 22 januari 2005, 20:50 uurWat een rotkop op die poster zeg.
[permalink] geplaatst op 12 augustus 2006, 11:19 uurSmuttWars schreef:
Wat een rotkop op die poster zeg.
Idem...

[permalink] geplaatst op 14 augustus 2007, 14:36 uur"In het Guinnes Book Of Records staat de Rex film nieuwe avonturen van Dik Trom vermeld als zijnde de langstlopende speelfilm ooit. Dit wil zeggen dat deze film 28 jaar zonder onderbreking iedere week ergens in een bioscoop in Nederland vertoond is geworden. Dit is een uniek wereldrecord."
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2007, 16:23 uurIk gun Henk van der Linden het record van harte - maar heeft EEN van ons de afgelopen 28 jaren ergens in Nederland Dik Trom in de filmladders zien staan ? Al was het maar in Vlagtwedde of Heerhugowaard ?
Graag reacties !
[en ook van de notaris die bij ieder record van het Guinessboek zijn handtekening moet zetten...]
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2007, 16:41 uurMisschien worden de wekelijkse vertoningen in het bejaardenhuis in Moddergat wel meegerekend. Daar schijnt ie het goed te doen elke week.
2,5
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2007, 17:18 uurik ben daar ook altijd al benieuwd naar geweest.
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2007, 17:18 uurhugohei schreef:
Graag reacties !
Zijn toch typische films die vroeger in de jeugdmatinees van buurthuizen, jeugdverenigingen, patronaten etc. speelden, was volgens mij een circuit buiten de 'echte' bioscopen om.
2,5
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2007, 17:21 uurspeelt het nog steeds of was dit in de jaren 50/60/70/80?
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2007, 19:36 uurIk neem aan 28 jaar vanaf de release.
[permalink] geplaatst op 28 juli 2009, 20:00 uurVinden jullie het gek, welke Nederlandse film was er toen in de bios?
3,0
[permalink] geplaatst op 19 maart 2011, 14:25 uurLeuke klassieker met de nodige grappen en streken, mooi in elkaar gezet.