134.885 gebruikers | 85.683 films | 31.041 regisseurs | 3.507.235 berichten | 4.928.556 stemmen

Charlie and the Chocolate Factory (2005)

Alternatieve titel: Sjakie en de Chocoladefabriek

Charlie and the Chocolate Factory (2005)
2564 stemmen | gemiddelde 3,36
mijn stem:
6 jaar geweld angstVerenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Fantasy / Familie
115 minuten

geregisseerd door Tim Burton
met Johnny Depp, Freddie Highmore en Helena Bonham Carter

Chocolade-fabrikant Willy Wonka schrijft een prijsvraag uit waarmee vijf gelukkigen een rondleiding door zijn fabriek kunnen krijgen. Charlie is één van de winnaars. Tijdens de rondleiding krijgen de andere kinderen één voor één met pech te maken.

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 april 2011, 19:53 uur
Niet voor mij bestemd maar desondanks was Depp gewoon briljant en qua settings ook nog wel goed.
Maar rest was het echt niet mijn ding.
Mijn stem is de 2400 voor de film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 april 2011, 0:04 uur
Johnny Depp is een van de beste acteurs. Als er een aparte rol gespeeld moet worden, kan je dat zeker aan hem overlaten. De film is wel leuk, naar mijn mening leuker dan het origineel.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Sjakie En De Chocoladefabriek (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Charlie and the Chocolate Factory (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Charlie and the Chocolate Factory (€ 15,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 mei 2011, 17:46 uur
Deze film is eigenlijk best leuk.

De decors zijn wat saai en industrieel. Ik mis dat tikkeltje magie dat Burton steeds geeft.
Het mag zich dan wel in een fabriek afspelen, maar het mocht wat creatiever.
De personages zijn ook erg oppervlakking waardoor het een beetje saai wordt.

Van mij mocht Wonka ook een beetje vreemder en minder kinderachtig.
En dat deel over zijn vader was ook overbodig, dat kon misschien in een sequel:

Charlie And The Chocolat Factory 2: Searchin For Father Wonka

Haha

Al bij al: een krappe 3.5

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 mei 2011, 14:21 uur
Ik vond er niet veel aan. Hoewel het allemaal speciaal ingekleed was, voelde ik geen enkel magisch moment, iets wat ik wel van zo een film verwacht. Alles voelde erg mechanisch aan. Johnny Depp had een erg kille rol en ik vond het maar weinig boeiend.

Vrij saai allemaal. Goed om een zondagnamiddag mee door te brengen, maar hier had ik duidelijk meer van verwacht. En die oempa loempa's, met andere woorden één Indische acteur, die voor 1000 mannetjes moet dienen. Mijn god, wat een draak van een film eigenlijk!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juni 2011, 14:20 uur
Dit is een goede film
Daar waar de oude film leuke liedjes heeft ziet een deze film de fabriek er een stuk snoeperiger uit( nu konden ze ook gebruik maken van computers), en in plaats van dat je de hele tijd de fabriek ziet zie je ook flashbacks als willie wonka iets verteld.
Verder lekker overdreven karakters net als in het boek, alleen de liedjes van de oempa loempas waren mij iets te modern en dat verhaal met die vader was overbodig.

Beide verfilmingen hebben wel iets speciaals waardoor ze allebei 4 sterren van mij krijgen

movies2323
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2011, 18:48 uur
Willy Wonka and the Chocolate Factory was zoveel beter dan deze remake.
De remake had niet wat magistraals over zich heen, terwijl de oude verfilming van Roald Dahls boek, dat zo goed
had. Ik vond om heel eerlijk te zijn Gene Wilder ook veel en veel beter acteren dan Depp. . De film voelde inderdaad erg mechanisch aan en Depp was totaal niet boeiend, terwijl de W. Wonka van Wilders wel apart, mysterieus en interessant was.. Verder was het op sommige plaatsen zeer saai en langdradig en de Oempa Loempa's waren natuurlijk ook niets
Toch nog 2,0** voor de fabriek, die was wel erg mooi gemaakt.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 juli 2011, 13:55 uur
Was vroeger een die hard fan van de eerste Charlie and the chocolate factory! Natuurlijk was ik in de wolken dat er een remake ging komen.Natuurlijk met Johnny Depp en Helena Bonham Carter.Vrouw van Burton en Depp peter van Burton's kinderen.Ik vond deze film nog beter door al die speciale effecten en decors.Knap staaltje acteerwerk en een fantastisch mooi einde waaraan de eerste chocolate factory film niet kon tippen!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 augustus 2011, 21:56 uur
Ik vond heel leuke familie/avontuur film...
Leuk gedaan... leuk voor een kinderen...
Prima verhaal...
Mooi muziek...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Freddie Highmore speelt goed...
Mooi HD kwaliteit...

betamovie
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 oktober 2011, 23:11 uur
_O^Goede remake leuke grappige muziek met de Oopas-loopa,s die aa de beatles en black sabbath nadoen :D. Verder een goede verfilming, naar het boek van Roald Dahl. Het verhaal start met een ex werknemer van de wonka fabriek, die in een armzalig huisje wonen met de gehele familie met de groot ouders en hun kleinzoon.En de gehele familie heeft nog steeds banden met dat betoverende bedrijf.Verder een film over een gigantisch bedrijf wat op een stad lijkt, prachtige decors veel digitale effecten ( oa de eekhoorns _O^)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 november 2011, 13:47 uur
betamovie schreef:
_O^.Verder een film over een gigantisch bedrijf wat op een stad lijkt, prachtige decors veel digitale effecten ( oa de eekhoorns _O^)

"Een echte chocoladerivier met een echte chocoladewaterval. Echte eekhoorns, die echte noten kraken. Regisseur Tim Burton houdt er niet van zijn publiek voor de gek te houden. De prachtige decors in zijn verfilming van Roald Dahls Charlie and the Chocolate Factory komen niet uit de computer, maar werden stuk voor stuk gebouwd in een immense studio. Ieder onderdeel werd handgemaakt en handgeschilderd, grassprietje voor grassprietje. En de chocola was eetbaar."

Las ik in de Volkskrant recensie ;).

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 december 2011, 20:51 uur
Goeie remake waarin vijf gelukkige kinderen de chocoladefabriek van Willy Wonka mogen bezoeken. Het bekende verhaal van Roald Dahl leent zich uitstekend voor regisseur Tim Burton. Een mooie vormgeving, wederom kleurrijk en de special effects zijn uiteraard ook verbeterd sinds het origineel. Ondanks meer achtergrondinformatie over Willy Wonka, blijft dit personage gelukkig wel excentriek en een beetje maf. Verder is het einde ook aangepast.

Madecineman
(moderator)
avatar van Madecineman
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2011, 15:17 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Geslaagde boekverfilming van een van mijn favoriete Roald Dahl verhalen. Als kind was ik al dol op zijn boeken en dit was wellicht degenen die me het meeste aansprak. Dahl schreef zijn kinderverhalen altijd wel met veel humor, een moraal en een niet te missen duistere twist erin. Beetje zoals Burton zijn films maakt, het is dan ook bijna een onvermijdelijke 'match in heaven'.

Eigenlijk is dit ook een van de betere Burtons geworden, op de een of andere manier valt alles hier op de juiste plek. De bizarre sprookjesachtige omgeving, het Anton Pieckeske huisje van Charlie, de kleur- en fantasierijke snoepfabriek, de excentrieke Willy Wonka (die inderdaad erg op MJ lijkt te zijn gestoeld, net zoals Jack Sparrow op Keith Richards, Depp heeft schijnbaar iets met pop- en rocksterren). Het is cinematografisch toch wel erg genieten van Burton zijn sprookjes wereld.

Burton is erg dicht bij het oorspronkelijke verhaal gebleven en dat is een goede keuze, immers het verhaal van Dahl is van zichzelf meer dan uitstekend en laat zich ook vrij gemakkelijk naar film vertalen. De kinderen en ouders zijn vooral grappig in hun stereotypering (meisje en moeder in trainingspak zijn wel de top) en Charlie en zijn opa vormen een leuk innemend duo waarmee het prima een uurtje of 2 meeleven is. Alhoewel het beeld van Willy Wonka niet voldoet aan wat ik zelf daar altijd bij bedacht had, is het wel leuk dat Depp hier duidelijk de vrijheid heeft gekregen er zijn eigen invulling aan te geven.
Klein minpuntje is dat de Oempa-Loeompas op een bepaald wel erg melig worden, daartegenover staat wel weer een mooie 2001 Space Oddesey verwijzing en een briljante scene met zo'n 150 eekhoorns in de hoofdrol :)

Leuke, aangename film en misschien moet Burton zich nog eens vaker wagen aan een Dahl verfilming (BFG anyone?)

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 februari 2012, 11:56 uur
Een film die ik een klein beetje heb moeten uitzitten, met name doordat ik alle lovende reacties over de vormgeving niet kan delen. Het begint goed en m’n toch al hoge verwachtingen werden nog eens versterkt met het prachtige vervallen huisje van Charlies familie, maar eenmaal in de fabriek nemen de zuurstokkleuren en lelijke, strakke CGI het over. Aan de ene kant begrijp ik de keuze voor alle primaire kleuren wel, aan de andere kant vond ik het gewoon niet mooi. Tja, op een paar aardige grappen en een redelijk geslaagde rol van Johnny MJ Depp na blijft er dan niet veel over. Misschien doet een herziening met aangepast verwachtingspatroon wonderen. 2*

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 maart 2012, 11:16 uur
De zoveelste film waar Burton dezelfde foefjes uit de kast haalt. Deep is de goofy dodo, Elfman met z´n gebruikelijke deuntjes en Burton is hier ook compleet doorgeslagen in de kitcherige look van de film...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2012, 16:16 uur
Blijft dicht bij het boek en is erg vermakelijk. Ik ben tevreden.