132.191 gebruikers | 82.810 films | 30.189 regisseurs | 3.421.285 berichten | 4.774.772 stemmen

locatie: Films » RoboCop 3 (1993) » Info

Actie / Sciencefiction
104 minuten

geregisseerd door Fred Dekker
met Robert John Burke, Mario Machado en Remy Ryan

OCP is nog steeds bezig met het maken van hun project Delta City, om de stad van Detroit te vervangen. De bewoners wilen het gebied echter niet verlaten. OCP besluit ze te dwingen om weg te gaan door een huurmoordenaar, Robocop, in te huren. Een ondergrondse revolutie begint en in dit gevecht moet Robocop beslissen waar zijn loyaliteit ligt.

Deze film staat op nummer 75 in de flop 100
» volledige flop 100

gebruiker
bericht

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2009, 16:03 uur
Robocop 3?

ROBOFLOP 3!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2009, 13:53 uur
ik vond dit de minste van de drie maar hij is nog wel leuk er zijn slechtere films die ik heb gezien

» Laagste prijs voor deze film op DVD

gratis verzending

exclusief € 1,95 verzendkosten

exclusief € 0,99 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 augustus 2009, 14:30 uur
Gescript door Frank 'Sin City' Miller, die ook een RoboCop comic mini-serie had.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 november 2009, 16:58 uur
Die serie hadden ze echt moeten verfilmen. Er zitten wel elementen in RoboCop 2, maar niet genoeg. Wat dit deel betreft; geen hoogvlieger (in tegenstelling tot RoboCop), maar ze zijn er zeker slechter...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 19:44 uur
cool jongens

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 februari 2010, 20:51 uur
JustMike schreef:
cool jongens

Je bent een aparte stemmer
Je gooit veel hoge ogen (niet echt serieus te noemen)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 maart 2010, 11:04 uur
Flop? ...... misschien wel.....
maar zo wil ik het zeker niet noemen.
Geen geweldige film, past zeker niet bij de eerste twee delen.
Voor de moeite toch nog 2,5 ster

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 maart 2010, 16:54 uur
Een geweldige film is het niet, maar toch ook niet echt slecht, al begint het wel wat af te brokkelen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 september 2010, 16:39 uur
Opmerkelijk lage score voor een film die beduidend beter is dan het eerste vervolg. Het is allemaal erg ver verwijderd van het origineel, maar zo slecht is deel 3 nou ook weer niet. Heb me er prima mee vermaakt. Robocop in een jetpack! Whoosh.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2010, 11:47 uur
Justmike stemt op de betere films, casino royale-kill bill1&2-Donnie darko, 0.5 en op de slechtere films een 5.0?

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 oktober 2010, 15:35 uur
Burke doet het niet slecht als Robocop en het uitgangspunt (dreiging van het kapitalisme) blijft aardig, toch is deze film een grote mislukking. Het grootste probleem is de kinderachtige toon van de film; je ziet nauwelijks bloed en dat kind dat leider is van het verzet is lachwekkend. Jammer dat de franchise zo moet eindigen.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 oktober 2010, 21:41 uur
De robot is stilaan roest geworden...

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 november 2010, 23:12 uur
Dekker's derde.

En helaas laatste. Het blijft een van de vele mysteries uit de filmhistorie. Al is waarschijnlijk een van de belangrijkste factoren geld. En dan kon er wel eens sprake zijn geweest van 'driemaal is scheepsrecht'. Filmbazen willen geen verliezen draaien.

Niet dat het logisch is dat 'Night Of The Creeps' en 'The Monster Squad' alsmede deze film flopten. Soms weten de cultfans het namelijk beter. De eerste twee zijn echt de moeite waard. Al geldt dat niet helemaal voor Robocop 3.

Want hoe een geweldige regisseur Dekker ook is, de film is niet bepaald een goede. De lijn van de eerdere delen werd echter wel doorgetrokken. Misschien wel iets te strak, ondanks het amper aanwezig zijn van de geinige commercials. Misschien is het plotje wel iets te weinig chaotisch en de actie te karig. Feit is dat de bossbattles nogal teleurstellen.

Miller's script bleek niet voldoende en de pruillip van de nieuwe held is nu eenmaal niet die van Weller. De film wachtte een somber lot. De regisseur ook. Dat laatste geheel ten onrechte.

Redelijk.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 januari 2011, 13:33 uur
Zonde van die andere acteur voor Robocop. Dat was echt heel fout. Zat echt even te twijfelen of ik hem nu nog verder zou moeten kijken. Dat prikte me even.
Toen kwam ook nog die directeur van OCP die echt nodig acteerlessen moest gaan nemen. Toen zat ik echt heel dicht bij de aan/uit knop van mijn dvd speler.
Daarna kwam toch het verhaal een beetje op gang, en nadat Lewis vermoord was, kwam hij toch enigszins tot een climax.

Echt een hoogstandje kan ik het niet noemen, maar een mislukking nou ook weer niet! Ik ga hem 2,5* geven, toch jammer dat de Robocop reeks zo moet eindigen!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 januari 2011, 20:07 uur
De andere acteur was idd al raar om te zien, en verder is Robocop ook ineens een dikke bad ass, terwijl hij in deel 1 en 2 een stuk terughoudender was.
En Robocop die vliegt, nee dat hoort niet, wat zag dat er ook slecht uit zeg.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 maart 2011, 23:11 uur
Dekker probeert enthousiast de maatschappijkritiek en kapitalistische machtsspelletjes van de eerste film te evenaren, maar het is een bijzonder halfslachtige poging. De film is daarnaast ook erg onevenwichtig, bevat slecht acteerwerk en compleet oninteressante personages. Een paar vermakelijke actiescènes waar robo de boel opblaast, maar geen hoogvlieger dit.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 april 2011, 20:08 uur
Nu ook Robocop 3 terug gezien,

mij god wat is dit treurig! en terwijl het verhaal niet eens zo weinig te bieden had. Een ondergrondsverzet, een overname van een nog grotere japanse onderneming, de politie die in opstand komt tegen OCP, had best nog wat kunnen worden.

maar allemachtig,

ten eerste; het is een kinderfilm. met kinderen in de hoofdrol , robocop die niemand doodt! (robocop1 en 2 behoren tot de geweldadigste SF/actiefilms ooit)

En wat is robocop uitemate slap in deze film, ( een granaat een paar trappen van de japanse
robot en hij ligt weer op de grond. Die opgezette stem en die mond van Burke, irriteert mij.

De actiescènes zijn matig, het cliché gehalte te hoog en de humor flauw en begrijpelijk voor kinderen. (waar is de dubbelzinnigheid en satire?)

Robocop 3 was zo ontzettend armzalig, sommige scènes waren gewoon hilarisch (wanneer hij daggert opzoekt, You better call the fire department, I hope you are insured en go home its a curfew,.....man wat een armoe,)

tot slot; het budget was beperkt, maar doe dan tenminste moeite dit te verbergen, want het zag er zo vaak niet uit! ( de arm van robocop is gewoon te zien! )

p.s die dokter van Robocop, mooie vrouw!

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 april 2011, 20:13 uur
PEN15 schreef:
[Maar deel 3, met zijn jetpack, robotninja en zijn splatterpunks? What a shitload of FLOP. Ik kan dit wanproduct nog steeds niet accepteren. Dit klotedeel bestaat gewoon niet voor mij. Of wel, nou ik ben blij dat hij er in staat.

haha, wat een heerlijke analyse

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2011, 16:51 uur
606 schreef:
JustMike schreef:

Je bent een aparte stemmer
Je gooit veel hoge ogen (niet echt serieus te noemen)

ja, sorry. Maar ik vond dit toen wel een geweldige, nu is hij ietsje minder.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2011, 16:52 uur
GoldFinch schreef:

casino royale vind ik slecht. kill bill is al iets hoger gegaan, maar vond ik erg ongeloofwaardig. Donnie darko vond ik gewoon niet leuk. en deze film vond ik wel leuk. En wat jij betere vind, hoef ik toch niet leuk te vinden!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2011, 13:55 uur
Ondergewaardeerde film dit.
De gehele Robocop trilogie trouwens.
Pas voor het eerst gezien en werd aangenaam verrast.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 oktober 2011, 13:59 uur
erwku schreef:

, robocop die niemand doodt!

misschien op een wat minder brute manier, maar hij haalt toch echt wel wat gasten neer hoor..