134.883 gebruikers | 85.678 films | 31.041 regisseurs | 3.507.147 berichten | 4.928.394 stemmen

20000 Leagues under the Sea (1954)

Alternatieve titel: Jules Verne's 20,000 Leagues under the Sea

20000 Leagues under the Sea (1954)
191 stemmen | gemiddelde 3,32
mijn stem:
Avontuur / Sciencefiction
122 minuten

geregisseerd door Richard Fleischer
met Kirk Douglas, James Mason en Paul Lukas

1868. Een angstaanjagend wezen van ongekende kracht valt de vrachtschepen in de Stille Oceaan aan en keldert ze. De Abraham Lincoln wordt door de overheid uitgestuurd om het akelige probleem op te lossen. Al snel blijkt dat het monster een onderzeeër is, uitgerust met de meest verfijnde technologische snufjes. De Lincoln kan hier niet tegenop en zinkt ook. Ned, Arronax en Conseil worden opgepikt door de mysterieuze kapitein Nemo.

gebruiker
bericht

neo
(moderator)
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2002, 18:30 uur
als ik het me goed herinner vond ik em jaren terug erg goed.voorlopig 3.5 sterren

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 maart 2004, 0:54 uur
ben doel op jules verne
maar niet op alle boek verfilmings

» Laagste prijs voor deze film op DVD

20.000 Leagues Under the Sea (€ 9,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

20.000 Leagues Under the Sea (€ 9,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

20.000 Leagues Under the Sea (€ 10,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 maart 2004, 9:50 uur
misty schreef:
ben doel op jules verne
maar niet op alle boek verfilmings

U is Spanjaard?

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2005, 15:10 uur
klassieker alleen al door Kirk Douglas

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2005, 21:38 uur
Jeetje, die persoon rechts lijkt echt enorm op Michael Londsale!

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 december 2005, 17:47 uur
Ik had niet verwacht dat hier is weinig pagina's ervoor maar helaas vind ik dit film topper, toen ik klein was. Echte mooie beelden, zeker klassieker.. ik wacht op dvd die ik hopelijk op kerstdagen krijg! :)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2006, 23:24 uur
ik heb hem op dvd met technicolor
echt de moeite waard om te kijken
3.5

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 september 2006, 15:35 uur
ik heb hem nog op video.

maar echt mooie film en zeker voor die tijd.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2008, 14:13 uur
Waarom loopt iedereen toch altijd voorbij de Nautilus in Disneyland?
De eerste live-action Disneyfilm en waarschijnlijk ook één van de meest succesvolle. Enorm sfeervol, dankzij het decor en een heerlijke rol van James Mason. 3.5*

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 mei 2008, 3:45 uur
Pieter Montana schreef:
Waarom loopt iedereen toch altijd voorbij de Nautilus in Disneyland?

Allicht omdat de attractie in de ogen van de doorsnee bezoeker een beetje verbleekt in de schaduw van de imposante Space Mountain. Ik vind het in elk geval een leuke attractie om te bezoeken :)

Een toffe Disneyfilm die vooral geslaagd is omwille van het boeiende Jules Verne-verhaal met zijn interessante inhoud en moraal. Qua acteerwerk onthou ik eerder de sympathieke Ned Land van Kirk Douglas, dan de ietwat onderkoelde kapitein Nemo van James Mason (vreemd genoeg had ik me Nemo iets 'bruter' voorgesteld, vond dat Mason hem iets té gesofisticeerd portretteerde). De decors zijn fraai, en er valt voldoende onderwaterplezier te beleven dankzij o.a. de (voor die tijd althans) behoorlijk indrukwekkende confrontatie met de reuzeninktvis.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2008, 13:36 uur
Vond hem goed.
Hij is lang maar blijft wel boeien.
Dit vooral door het prima verhaal en de mooie uitvoering.
Kirk Douglas vond ik wat overacting maar verder geen storende zaken.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 oktober 2008, 22:36 uur
Toch wel een vergeten klassieker aan het aantal stemmen en berichten hier te zien, vond het nergens hoogstaand maar de effecten die er voor zijn tijd erg indrukwekkend uitzagen, de rol van Douglas en het hoge avontuur gehalte maken het tot een zeer- eenvoudig maar uiterst vermakelijk filmpje, het is enkel al wel weer een lange tijd- geleden dat ik hem zag dus het zou nog omhoog kunnen, voor nu houd ik het maar op-

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 oktober 2008, 23:19 uur
Zo'n verhaal van Jules Verne nodigt natuurlijk uit tot zo'n leuke kleurrijke avonturenfilm. Er zitten een paar spectaculaire scenes tussen, die erg de moeite waard zijn. Alleen is het jammer dat Peter Lorre seniel overkomt, de rest van de cast doet het wel oke.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2010, 9:47 uur
Leuke avonturen film met toch wel toffe effecten. Goede rollen en een vermakelijk verhaal. Ook was het camerawerk meer dan prima.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 maart 2010, 11:57 uur
Vermakelijke avonturenfilm, dat kan je wel aan Fleischer over laten.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 juli 2010, 2:00 uur
Goede avonturen film,
Las 2 maanden geleden een boek over de geschiedenis van Disney. En kwam daarin deze film tegen. Vannacht was deze klassieker aan de beurt en ik heb genoten.
Kirk Douglas is werkelijk fantastisch in dit groots opgezette project. De Nautilus is erg mooi gemaakt en de binnenkant is ook prachtig. De oscar voor de Set- Direction is dan ook op zijn plaats. Net als de andere 2 oscars. De hele cast doet het overig prima. Behalve Peter Lorre de man heeft klassiekers op zijn naam staan. Maar acteert desalniettemin erg zwak. In zag hem reeds in The Maltese Falcon waar hij het zeker niet slecht deed. Maar hier valt hij een beetje door de mand.

De film heeft een aardige speelduur maar er gebeurt genoeg om verveelt te zijn. Richard Fleischer zet hier dan ook een zeer goede avonturen film neer die vandaag de dag nog steeds zijn charme heeft. Zag ook al Tora! Tora! Tora! van dezelfde Fleischer die het daar ook goed deed.
Fleischer kreeg dan ook alle ruimte om dit prachtige verhaal van Jules Verne met een geschat budget van 9Million waarvan de helft voor het promoten van de film was. En dit betaalt uit in prachtige decors en effecten voor die tijd.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2010, 20:22 uur
Vond het vooral een fascinerende en mooie film. Ontzettend mooie scene's onderwater De film duurt 122 minuten maar het is zeker het kijken waard. De climax mag er zeker wezen. Leuk dat de schrijver Jules Verne zo'n vooruitziende blik had. 3,5.

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 oktober 2010, 2:30 uur
Niet meer van deze tijd. Knullig filmwerk met houterig (toneel) acteren. E.e.a. is niet verwonderlijk want de film is inmiddels een halve eeuw oud en hoort in een museum thuis. Mooi in een vitrine zetten en tentoonstellen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2012, 2:43 uur
Vroeger in de jaren 70 wel eens gezien (ik meen op een Duitse zender) als kind van een jaar of 7 of 8. Ik vond het destijds er allemaal zeer fraai en ook bijzonder uitzien. Het avontuurlijke verhaal vond ik ook nog eens zeer leuk en boeiend. De cast is natuurlijk met Kirk Douglas en James Mason goed bezet. Hedendaags is deze film natuurlijk een lachertje en zeer gedateerd, maar als kind zijnde vond ik het een heerlijke film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 mei 2012, 11:11 uur
Geweldige avonturen film. Een simpel verhaaltje, maar met een paar hele mooie memorabele scenes. Boven water, onderwater, in de duikboot en er buiten. Vond de scene met de inktvis echt geweldig gedaan.

Grappige rol van Douglas ook.

Heb echt maar zelden het idee gehad naar een film te kijken die bijna 60 jaar oud is. Klasse werk van Disney!