134.883 gebruikers | 85.678 films | 31.041 regisseurs | 3.507.147 berichten | 4.928.394 stemmen

locatie: Films » Kameleon 2 (2005) » Info

Avontuur / Familie
105 minuten

geregisseerd door Steven de Jong
met Jos van der Donk, Koen van der Donk en Steven de Jong

Sietse en Hielke worden geconfronteerd met een laffe en zeer laaghartige streek van twee jongens uit de stad. Ze hebben Marieke, een Vlaams meisje, bijna laten verdrinken. Ze was al erg ziek. Ze dreigt dood te gaan als er niet snel 'dure' medische hulp komt. De jongens zetten de aanval in op twee fronten. Ze gaan achter de daders aan en zamelen tegelijkertijd geld in.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2010, 21:41 uur
Alsjeblieft zeg de vorige keer was het een tornado wat al even onwaarschijnlijk was

Dit soort 'kleine' tornado's worden windhozen genoemd en komen af en toe in Nederland voor. (Die golf sloeg trouwens inderdaad nergens op)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2010, 22:12 uur
Die tornado zoals in deel 1 getoond werd was echt geen windhoos zoals die in NL soms voorkomen hoor. Eerder een klasse 5 tornado zoals in midden Amerika voorkomt. Sloeg imo iig ook nergens op.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2011, 13:23 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
De herkenbaarheidsfactor is een onderschatte factor: 2.00 (2.00)
Men gaat op dezelfde voet verder als het eerste deel en dus is er geen wezenlijk verschil tussen beide producties. Regisseur De Jong staat weer aan het roer én voor de camera, de cast is volledig bewaard gebleven wat een duidelijk pluspunt betekent en is het laagdrempelige verhaal voor vele doelgroepen bedoelt, hoewel het moraal een tikje aan de hoge kant ligt. Echter komt er net als deeltje één weer de nodige onzin voorbij (vloedgolf op de Friese meren), waar we maar niet al te lang bij stil moeten staan en past het script wel heel erg mooi in elkaar. De cast met de broers Van der Donk is twee jaar ouder en dus meer ervaring rijker, wat merkbaar is, maar het houdt helaas nog altijd niet over. Leuke cameo van de broers Anker overigens. Al met al net iets beter dan het eerste deel.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 april 2011, 18:04 uur
Goed vervolg........wederom leuk voor kinderen.......en ook voor Oma's en Opa's:3,0

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 april 2011, 21:00 uur
Net zo goed als het 1-ste deel, gebeurt net ietsje meer in.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 maart 2012, 16:07 uur
Best een leuke kinderfilm, lekker boeren-oud-hollands compleet met veldwachter op de fiets en herrie schoppende nozempjes uit de stad. Het verhaal is ook onderhoudend, bevat oliebollen, regen en een projectontwikkelaar. Ik vind de tweeling Van der Donk het best goed doen als Hielke en Sietse, de (kwa)jongens met een hart van goud, die iedereen + dieren uit de nood helpen. In het verhaal zijn een aantal stereotypen (overdreven boos, overdreven dom, overdreven doortrapt) geplaatst, wat best humoristisch is.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 april 2012, 16:52 uur
best leuke film voor kinderen. vond hem vroeger ook heel leuk, en dat kan ook komen omdat ik een groot fan was van het eerste deel