132.191 gebruikers | 82.786 films | 30.189 regisseurs | 3.421.256 berichten | 4.774.732 stemmen

The Untouchables (1987)

Untouchables, The (1987)
2591 stemmen | gemiddelde 3,76
mijn stem:
Misdaad / Drama
119 minuten

geregisseerd door Brian De Palma
met Kevin Costner, Robert De Niro en Sean Connery

Chicago is in de jaren dertig, de tijd van de drooglegging, een gewelddadige, corrupte stad. Chicago is ook de stad van Al Capone, de legendarische gangster-zwendelaar. Niemand is er tot nu toe in geslaagd zijn absolute macht over de georganiseerde misdaad in te perken. Tot het Treasure Departement beslist om het vuile karweitje te laten opknappen door een ietwat bescheiden figuur, Eliott Ness. Ness heeft slechts één doel voor ogen: slagen in zijn opdracht. Maar om in Chicago te overleven heeft hij bondgenoten nodig, waarop hij in alle omstandigheden kan rekenen. Hij krijgt de steun van Malone, een onverwurmbare luidruchtige Ierse politieofficier, die hem de harde wet van Chicago wil aanleren. Zijn andere medestanders recruteert hij binnen het Treasure Departement zelf. Stone, een onstuimige kerel en een voortreffelijke schutter, en Wallace, een humoristische, maar vastberaden boekhouder.

Deze film staat op nummer 235 in de top 250
» volledige top 250

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 september 2011, 11:07 uur
Thieu92 schreef:
Vreemd dat het niet hoger staat in de top 250. Want dat verdiend deze film echt wel. .

Nee, joh. Het is veel te theatraal allemaal. Iets waar De Palma wel vaker last van heeft. En Connery speelt Costner toch echt wel van het doek. De enige met echte flair.

SlasherMovieMan
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 september 2011, 17:37 uur
Kun je The Untouchables met geen vinger aanraken of hoef je maar een tik te geven?

Brian De Palma's zoveelste misdaad klassieker, The Untouchables, is een persoonlijk favoriet van mij. Kevin Costner en Robert De Niro spelen zoooooooo geweldig! En de film is ook wel erg dichtbij de werkelijkheid, is het niet? Eigenlijk belachelijk dat deze film zo laag is in de top 250, verdient wel een trappetje hoger vind ik zelf. Met name de beruchte en geweldig brute basketbal scène is toch echt wel een must-see. En ook het verhaal zelf is natuurlijk is gewoon top. Sean Connery was trouwens ook dik in orde. Yes, naar mijn mening is dit toch wel een geniale gangster klassieker. Moet eigenlijk iedereen wel een keer gezien hebben.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Untouchables (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Untouchables (€ 13,99)
gratis verzending

Untouchables (€ 14,49)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 februari 2012, 18:55 uur
'k Was eigenlijk heel aangenaam verrast. 'k Had al een paar keren die befaamde kinderkoetsscène gezien maar de rest eigenlijk nog niet.
'k Vond het een boeiende film die meer focust op de agenten en de strijdt tegen Al Capone ipv op Al Capone zelf.
Een heel indrukwekkende cast: Kevin Costner, Robert De Niro, Sean Connery, Andy Garcia, ...
Zeker een aanrader

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2012, 23:03 uur
Laat De Palma in los in donkere, vochtige steegjes en straatjes en je krijgt gegarandeerd fantastische plaatjes. Het Chicago van de jaren '40 staat er prachtig op en ook de rest van de aankleding is grotendeels een genot om naar te kijken, maar dat geldt niet of althans minder voor het volgen van The Untouchables. Ontegenzeggelijk heeft het z'n grimmige kanten, neem alleen al de opening, maar het gladde en hier en daar zelfs ludieke karakter van de rest haalt het meeste venijn er uit.

Alsof er een compromis gesloten is. Het is in ieder geval een mengsel dat voor mij niet echt (meer) wil werken. Wat zich afspeelt bij de Canadese grens is misschien wel het beste voorbeeld. Hetgeen Connery daar uitvreet, is best intens, maar het staat haaks op de de confrontatie daarvoor, die ontsierd wordt door (niet alleen daar) overdadige muziek en een accountant die kennelijk voor een glimlach moet zorgen. Dat geldt dan niet voor De Niro die alleen al vanwege z'n kop geknipt is voor dit rolletje.

Toch, een briesende Capone tegenover een snoezig momentje in huize Ness monteren is me wat te gemakkelijk en de meest in het oog springende scène wordt weliswaar lekker tergend langzaam opgebouwd, maar het is tegelijkertijd natuurlijk net zo goed een nogal doorzichtige. Zoals dat in wezen ook geldt voor de transformatie van Ness. Dat en het luchtige, avontuurlijke sfeertje zal de romantiek van die jaren wel ten goede komen, maar de kracht van deze prent wat mij betreft toch niet.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2012, 20:58 uur
Ik vond het een geweldige film, heb er echt heel erg van genoten.
Al was hij soms wel voorspelbaar, daar stoorde ik me helemaal niet aan en heb de film met veel plezier bekeken.

Een echte klassieker in het genre, althans dat is mijn mening hierover.
Ik vond het vooral goed dat er meer werd gefocust op de jacht op Al Capone, dan op Capone zelf.
Vooral omdat De Niro zijn rol zo goed speelde, dat hij me wel wat beangstigde.

Verder vond ik het acteerwerk van Connery geweldig, al bestaat de cast verder uit nog heel wat goeie acteurs zoals Costner en Garcia.

Deze film krijgt voor mij een 4