Southland Tales (2006)

276 stemmen | gemiddelde 2,76
Duitsland / Verenigde Staten / Frankrijk
Komedie / Science-Fiction
144 minuten / 160 minuten (Cannes Film Festival 2006)
geregisseerd door
Richard Kellymet Seann William Scott, Sarah Michelle Gellar en Dwayne Johnson
In 2008 heerst er in Los Angeles een hittegolf van drie dagen, die uitmondt in een groot 4th of July feest. We volgen het leven van drie mensen. Als eerste is er Boxer Santaros, een acteur die voornamelijk bekend is uit actiefilms en last heeft van geheugenverlies. Ten tweede is er Krysta Now, een actrice uit pornofilms, die bezig is met haar eigen televisieshow. En als laatste is er Roland Taverner, een politieagent die nogal met zichzelf in de knoei zit.
[permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 18:10 uurHave A Nice Apocalypse
Wat een onderschatte film, deze film mag van mij zelf de top 250 in. Richard Kelly had mij al een complete verassing bezorgd met het grote meesterwerk Donnie Darko. Deze film is dus ook een meesterwerk met een erg leuk verhaal en geniale humor. De soundtrack is om sprakeloos van te worden en de acteer prestaties waren zeker weten boven verwachting.
Kortom 2 uur en half puur vermaak!
Het verhaal mag dan wel vaag zijn maar antwoorden krijg je toch wel zeker genoeg. Het verhaal is stijlvol uitgewerkt in een futuristische stijl die best nog wel realistisch was. Natuurlijk is deze film puur absurde cult.
De humor is echt geweldig droog, vooral dat stuk wanneer Timberlake die soldaat speelt zing 'I got soul, but I'm not a soldier' zingt. The rock met een echt lachwekkende tik wanneer hij bang heeft. En Gellar die uitblinkt met de meest geweldige uitspraken.
Dus mensen die dit een laag cijfer geven, kijk het nog eens! Want deze film is puur vermaak zoals ik al eerder zei!
[permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 21:26 uurmisterwhite schreef:
En mensen die een hoog cijfer geven, kijk het ook nog eens. Dan zul je plots, heel misschien tot het besef komen dat je in feite niks van die film begrepen hebt, al denk je van wel.
5,0
[permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 21:27 uurFilmkriebel schreef:misterwhite schreef:
Er valt toch niks te begrijpen, alle antwoorden krijg je toch gewoon. Ik vraag me af of jij wel de hele film hebt gezien?
0,5
[permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 21:39 uurIk heb hem spijtig genoeg helemaal gezien, de eerste 15 minuten naar mijn zin, de twee uur erna tegen mijn zin. Ik kan me niet herinneren dat er hierin veel verklaard was nee. Er waren wel wat flarden van antwoorden maar om te zeggen dat je alle antwoorden krijgt, dacht ik niet. Als ik het me nog goed voor de geest kan halen had deze film geen begin en geen eind, want die waren blijkbaar in stripversie terug te vinden.
Die film had zoveel indruk gemaakt dat ik hem al bijna helemaal vergeten ben, en zeker de details. Het kan niet alle dagen karnaval zijn

5,0
[permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 21:43 uurOkee, alle antwoorden krijg je inderdaad niet. Het einde krijg je ook niet volledig te zien.
Maar ik vond het persoonlijk toch wel duidelijk genoeg

0,5
[permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 21:46 uurIk geef het grifweg toe : ik heb er geen snars, maar dan ook geen snars van begrepen, en even twijfelde ik eraan of het aan mijn verstandelijke vermogens scheelde. Weinig films gezien waarbij dat is voorgevallen. Daarom heeft deze film ook op een eerder negatieve manier een stempel op mij gedrukt
3,0
[permalink] geplaatst op 22 februari 2010, 0:26 uurmisterwhite schreef:
Have A Nice Apocalypse
Gezien de talrijke discussies deze film vanavond weer eens herzien. Bij mijn eerste kijkbeurt zo'n bijna twee jaar geleden heb ik deze film compleet de grond in geboord, dit vanwege het zeer warrige verhaal en de nogal behoorlijk afstotende personages. Mijn mening daarover is niet veranderd. Ik vind het verhaal nog steeds een rommeltje en sommige personages zien er echt oerlelijk uit, maar misschien was dat laatste ook wel de bedoeling van Kelly. Daarentegen vind ik in visueel opzicht deze film dik in orde en over de soundtrack - prachtige muziek o.a. van Moby - valt niets negatiefs te zeggen. Mijn eerdere waardering van 1,0* is daarom ook absoluut te laag, want deze film is stukken beter dan de opvolger "The Box".
4,0
[permalink] geplaatst op 27 februari 2010, 21:05 uurHa lekker controversieel filmpje qua waarderingen.
Ik sta aan de (uitermate) positieve kant van de streep.
Eerlijk gezegd is deze film totaal aan me voorbij gegaan (of werd alom doodgezwegen).
Gelukkig kwam ik er onlangs toch achter toen ik eens ging kijken wat de regisseur van Donnie Darko nou eigenlijk allemaal aan het uitspoken was.
Vooropgesteld: Het plot is een onbegrijpelijk zooitje en dat zou een kwestie kunnen zijn van de inkorting na de premiere danwel van teveel personages en verhaallijnen en complotten.
Visueel is de film natuurlijk een schitterend geheel.
The Fifth Element, Casshern en Brazil vergeven we ook hun fouten (en Who cares about recht-toe-rechtaan-verhaaltjes).
Wendy voorspelt geduchte cult-reputatie in 2030.
[permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 11:12 uurFilmkriebel schreef:
Southland Tales gaat om de kijkervaring, niet om het wel of niet snappen van de inhoud. Heb de film ondertussen een keer of 5 gezien en iedere keer verheug ik me meer op de volgende herziening.
1,5
[permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 17:33 uurSouthland Tales gaat om de kijkervaring, niet om het wel of niet snappen van de inhoud.
En die kijkervaring deed me vrijwel niets. Film voelt totaal gekunsteld aan, plot voelt gekunsteld aan, CGI zien er niet uit.
(rare opsomming zie ik hierboven ook met
The Fifth Element en
Brazil in 1 rijtje)
4,5
[permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 17:41 uur
1,5
[permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 17:50 uurLink werkt niet volgens mij.
4,5
[permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 17:53 uurNu wel!
1,5
[permalink] geplaatst op 28 februari 2010, 18:01 uursouthland tales miste dat persoonlijke drama dat donnie darko bij het hart van de kijker bracht. Daarom werd de film door veel critici afgedaan als een pretentieuze hutspot van verwijzingen, een veel te langdradige en betekenisloze smurrie van politieke analyse, popculturele fenomenen en sciencefiction parafernalia. Een begrijpelijke eerste verwarde reactie van een publiek dat zich geen raad weet met een nieuwe visuele taal. Want southland tales is niks minder dan een eigentijds meesterwerk. Niet de persoonlijke twijfel van de hoofdpersoon is hier zoals bij donnie darko de brandstof, maar de collectieve twijfel van een samenleving in oorlog met zichzelf. Uitgaande van het beroemde gedicht The road not taken van Robert Frost, schetst de film een parallel universum waarin nucleaire explosies in Texas de opmaat zijn voor de Apocalyps die uiteindelijk teweeg wordt gebracht door het imploderen van de vierde dimensie. Ik zei al: een grenzeloze fantasie.
Tsja... Geen emotie en een gekunsteld plot. Alleen draait de schrijver het om nrichting een soort van positieve noot, zonder er echt op in te gaan. Kan er niets mee.
[permalink] geplaatst op 1 maart 2010, 16:32 uur
3,5
[permalink] geplaatst op 9 maart 2010, 23:33 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk zag ergens de quote 'interessante rommel' voorbij komen, dat lijkt me wel een aardige omschrijving van deze film. Met name aan het begin is het wel erg rommelig en is er amper een touw aan vast te knopen. De hele samenleving is - ondanks het zich min of meer nu afspeelt - ook totaal anders. Daarnaast ook nogal eens wat onnodige scenes of personages.
Naarmate de film vordert en er toch enige lijn in begint te komen, wordt het toch wel de moeite waard. Visueel is prima in orde en onder andere de scene met het samenkomen van de twee Roland Taverner's en de soundtrackt daaronder is toch wel erg mooi. Deed weer een beetje denken aan het magische van Donnie Darko.
Overigens leuke rol van Dwayne 'The Rock' Johnson, ook Justin Timberlake deed het goed. Lijkt me ook nog wel verstandig om deze film nog eens extra te kijken, kan toch allemaal beter worden. Voor nu toch een ruime voldoende.
1,0
[permalink] geplaatst op 10 maart 2010, 0:13 uurNee, deze film deed het niet voor mij.
Er zitten teveel nietszeggende zijplotjes in de film waardoor het een warboel wordt. Het eigenlijke verhaal is erg pover. Als je goed oplet in het begin met al die fake nieuwsbeelden en uitzendingen dan kun je de film eigenlijk al voorspellen.
Het acteren heeft me ook niet weten te overtuigen. Er werd door iedereen, behalve de Stifmeister, erg pover geacteerd. The Rock en Sarah Michelle Gellar hebben me nooit weten te overtuigen, maar het lijkt wel alsof de regisseur wilde bewijzen dat al deze b en c-acteurs wel kunnen acteren. Jon Lovitz for fuck's sake?? Epic fail Kelly.
De film zag er wel goed uit, hoewel de cgi een onaf gevoel had. Het introfilmpje met de handicam was leuk gedaan. Vreselijk povere muziek trouwens! Van die wollige, dik aangezette synthesizermuziek waar zelfs Vangelis en Maurice Jarre zich niet aan zouden wagen. Moby kan het voortaan beter bij plaatjes verkopen houden in plaats zich te wagen aan het componeren van filmmuziek.
Mijn conclusie is dan ook dat deze film uit niets meer bestaat dan een hoop gebakken lucht die expres chaotisch en vaag wordt gehouden. Vaag zijn om het vaag zijn, zeg maar.
1.0/5*