Dragnet (1987)

geregisseerd door
Tom Mankiewiczmet
Dan Aykroyd,
Tom Hanks en
Christopher PlummerFriday en Streebek zijn op een zaak gezet van een hele rare beroving: het stelen van een vleermuis, een 30 meter lange slang en de maan van een leeuw. Samen gaan ze op onderzoek uit.
3,5
[permalink] geplaatst op 16 mei 2002, 11:37 uur"thank god its friday"
van een tijd toen tom hanks nog gewoon grappig was en niet vriendjes was met oscar
Jarre
[permalink] geplaatst op 5 december 2002, 16:25 uurNa mijn stem gem 2.41.
[permalink] geplaatst op 10 augustus 2003, 14:31 uurTypisch jaren 80 film. Maar wel een goede! Leuke verwijzingen naar oude politiefilms en -series.
[permalink] geplaatst op 10 november 2003, 20:44 uurparodie op de klassieke series uit de jaren '50 en '60, in de film speelt ook mee Harry Morgan die Bill Gannon speelde in '60 er serie.
2,0
[permalink] geplaatst op 3 september 2005, 1:33 uurIk zat begin jaren 90 een hoop Hanks films te kijken en vond ze allemaal zeer goed, toen ik vervolgens deze zag liggen in de videotheek pakte ik hem natuurlijk meteen mee. Maar hij viel eigenlijk zwaar tegen.
Het concept van een losbol agent Hanks en een super stoffige sijve en regeltjesminded agent Akroyd. (sijf en soepele agenten als partners, niet de eerste keer dat we dat zien, denk o.a. maar aan showtime en Starsky & Hutch).
In deze film was Akroyd echter veel "te" stijf het leek net een robot. Dus van een goede of komische interactie tussen de twee is wijnig te merken. Het verhaal is ook matig waardoor ik slecht kan geven een:
2,0
[permalink] geplaatst op 3 september 2005, 1:43 uurVond er niet veel aan. Niet mijn soort humor.
2,5
[permalink] geplaatst op 24 augustus 2008, 12:44 uurDragnet stamt uit de tijd dat Hanks nog bijna volledig comedy's deed. En Aykroyd is natuurlijk de grote man van SNL en The Blues Brothers. Zo sterk als dit laatste duo was wordt dit duo niet, maar dat ligt vooral aan de flauwe grappen. Redelijk.
2,5
[permalink] geplaatst op 16 april 2009, 12:33 uurVoorlopig een tweeënhalf, wat ik me ervan herinner zal de score niet hoog doen oplopen bij herziening. Wat me nog bijstaat was behoorlijk absurd allemaal, overgoten met een typisch jaren tachtig comedysausje.
3,5
[permalink] geplaatst op 18 april 2009, 21:15 uurVermakelijke comedy met typische jaren 80 sfeer.
Ik heb de film een aantal keren gezien en bleef voor mij de moeite waarde. Feel-good-movie.
3,5
[permalink] geplaatst op 21 april 2009, 10:06 uuriets wat mindere film met tom hanks en dan aykroyd , maar wel een goede , verhaal was redelijk , maar wel leuk , ik denk de enigste reden waarom ik deze film zo goed vondt is dankzij dan aykroyd , hoe serieus en grappig die vent kan acteren , dat begrijp ik echt niet , de teksten die hij in deze film zegt zijn gewoon om je mee kapot te lachen , dus ik heb mij toch wel redelijk goed vermaakt met deze film .
2,0
[permalink] geplaatst op 17 april 2011, 14:26 uurAan de cast ligt het niet zo, Tom Hanks, Dan Aykroyd, Christoper Plummer en Harry Morgan (bekend van MASH), maar toch een tegenvallende film. Een aflevering van Dragnet duurt een half uur, had deze parodie ook zo lang geduurd was hij mij waarschijnlijk ook beter bevallen.
Eerste halfuur is ook grappig maar daarna gaat de lol er vrij snel af. Af en toe nog een komisch moment en wordt aan het eind ook weer wat beter. Maar gewoon te lang, te veel van het goede en dat gaat vervelen. 2.0.
[permalink] geplaatst op 1 september 2011, 18:13 uurMet de soundtrack van Art Of Noise of gebruiken ze die niet in de film?
[permalink] geplaatst op 20 oktober 2011, 15:17 uur