Les Seins de Glace (1974)
Alternatieve titels: Icy Breasts, Someone Is Bleeding

geregisseerd door
Georges Lautnermet
Alain Delon,
Mireille Darc en
Claude BrasseurScenarioschrijver François (Brasseur) ontmoet op het strand een hoogblonde beeldschone vrouw, die toevallig sprekend lijkt op de hoofdpersoon van het script waar hij mee bezig is. Hij valt als een blok voor deze Peggy (Darc), maar hoort van haar schimmige advocaat (Delon) dat ze een duister en gewelddadig verleden heeft.
2,0
[permalink] geplaatst op 27 november 2007, 14:17 uurOp zich een wel leuke thriller, maar de kwaliteit van de DVD (volbeeld, nagesynchroniseerd en een slechte VHS kwaliteit) zorgde ervoor dat ik dit echt geen hoger cijfer kan geven.
[permalink] geplaatst op 11 september 2008, 18:28 uur
2,5
[permalink] geplaatst op 23 december 2008, 22:20 uurEen aardige thriller met een mooie Mireille Darc. De DVD-kwaliteit is in orde.
Geen topfilm echter , maar goed genoeg voor een 2.5* hoger kan ik echt niet gaan.
3,0
[permalink] geplaatst op 16 november 2010, 17:47 uurOoops bijna vergeten (zondag al gekeken).
Ligt niet aan de film hoor!
Plot klink redelijk naar Hitchcock (Marnie bv) en samen met de nodige coole Franse jaren zeventig-look zou dat ongeveer op Chabrol-niveau moeten komen.
Doet het helaas net niet: een enkel mindere scene doet nog wel eens iets teveel aan een aflevering van Derrick denken.
Veel kritiek over het algemeen op actrice Mireille Darc, ze had destijds een relatie met de producent van de film en dat zou de voornaamste reden zijn geweest voor haar hoofdrol, maar deze dame brengt het er prima vanaf.
Claude Brasseur speelt af en toe wat te komisch, wat hier eerder misstaat.
Al met al redelijk Frans thriller/drama.